Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Στο πλευρό των εργαζομένων της "Ατλάντικ" ο υποψήφιος δήμαρχος Κύμης-Αλιβερίου Κώστας Μιχαήλ.

Πέμπτη, 19 Αυγούστου 2010, 13:37
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

- - - -

Στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στην εταιρεία αλυσίδας σούπερ μάρκετς "Ατλάντικ" αναφέρεται ο υποψήφιος δήμαρχος Κύμης-Αλιβερίου με το ΚΚΕ, Κώστας Μιχαήλ.

Όπως δηλώνει καταργούνται εργατικά δικαιώματα και τη στιγμή που η οικονομική κρίση είναι σε εξέλιξη προχωρούν σε απολύσεις, καθυστερούν τα δεδουλευμένα, τα επιδόματα αδείας, αναγκάζουν τους εργαζόμενους σε υποχρεωτική άδεια άνευ αποδοχών.

Σύμφωνα με τα όσα επισημαίνει ο κ. Μιχαήλ αυτή τη στιγμή: "Περίπου 4.000 εργαζόμενοι βιώνουν καθημερινά την αβεβαιότητα. Το αίτημα της εταιρείας για την υπαγωγή της στο ν. 3588/2007 περί πτώχευσης, ενώ ως γνωστόν ήταν και είναι κερδοφόρα, φέρνει σε ακόμη μεγαλύτερο αδιέξοδο τους εργαζόμενους, γιατί είναι αμφίβολη η καταβολή των υποχρεώσεων της εταιρείας απέναντί τους".

Η "Λαϊκή Συσπείρωση" δήμου Κύμης-Αλιβερίου απαιτεί: "Να διασφαλιστούν πλήρως τα δικαιώματα των 4.000 εργαζομένων στην αλυσίδα σούπερ μάρκετ «Ατλάντικ» και προτείνει: Να δυναμώσουν το μέτωπο πάλης των εργαζομένων που θα αντιπαλέψει τα σχέδια της εργοδοσίας, δε θα επιτρέψει να χαθεί καμία θέση εργασίας και θα διασφαλίσει τα δικαιώματά τους".

© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.