...η  Εύβοια  στο  διαδίκτυο  από  το 1999

Θερινές εκπτώσεις: Το ταμείο ...είναι μείον

Δευτέρα, 2 Αυγούστου 2010, 14:00
- - -

Τις εκπτώσεις περίμεναν οι έμποροι και οι καταναλωτές οι μεν για να αυξήσουν το τζίρο τους και οι δε για να κάνουν φθηνά τις αγορές τους με την ελπίδα να βγουν όλοι κερδισμένοι.

Η οικονομική κρίση, ωστόσο, άλλα επεφύλασσε και το μέλλον πλέον διαγράφεται ζοφερό.

Τα πρώτα αποτελέσματα δείχνουν ότι το ταμείο δεν γέμισε και οι καταναλωτές φαίνεται ότι προτίμησαν να επισκεφθούν κυρίως το παζάρι της Αγίας Παρασκευής, που, όπως φάνηκε, κρατά τα πρωτεία ως θεσμός.

Οι θερινές εκπτώσεις, βέβαια, ακόμα δεν έχουν τελειώσει, υπάρχει ένα περιθώριο μέχρι τις 30 Αυγούστου, οπότε οι έμποροι ελπίζουν να αυξήσουν το τζίρο τους και να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές απαιτήσεις για να κρατήσουν ανοιχτά τα καταστήματά τους και για να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας.

Ενδεικτικές της κατάστασης που επικρατεί στην αγορά και οι δηλώσεις της κας Αγιοστρατίτη Βούλας, Προέδρου της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Εύβοιας πρόσφατα στην εφημερίδα "Έθνος": " Στη Χαλκίδα αδειάζουν καθημερινά καταστήματα. Σε κεντρικό δρόμο της πόλης από τα περίπου 200 έχουν κλείσει το τελευταίο διάστημα τα 17. Οι τράπεζες βάζουν ολοένα και πιο «σκληρούς» όρους στους εμπόρους για την παροχή δανείων. Η ανεργία θεριεύει. Οι έμποροι της Εύβοιας ζητάμε αναπτυξιακά μέτρα, επιδότηση των υφιστάμενων θέσεων εργασίας και μείωση των επιτοκίων για να βγει και πάλι ο κόσμος στην αγορά".

  Τοπικά Νέα     Δημοφιλέστερα  
Εμφάνιση όλων των άρθρων του Αυγούστου 2010