...η  Εύβοια  στο  διαδίκτυο  από  το 1999

Δήμος Ταμυνέων: Ήδη υπάρχει μνημόνιο συνεργασίας με τη ΔΕΗ για φωτοβολταϊκά και αξιοποίηση των ανενεργών εγκαταστάσεων

Παρασκευή, 16 Ιουλίου 2010, 14:19


- - -


Η δήμαρχος Ταμυνέων, κα Κατερίνα Καράπα, εκφράζει την έκπληξή της για την ανακοίνωση από τη συντονιστική επιτροπή φορέων Αλιβερίου και την Greenpeace και την πρόταση που κατατέθηκε για την υλοποίηση πράσινων επενδύσεων στο Αλιβέρι. Η δημοτική αρχή αναφέρει ότι ο δήμος Ταμυνέων έχει υποβάλει συγκεκριμένη πρόταση για την αξιοποίηση των ανενεργών εγκαταστάσεων της ΔΕΗ αλλά και την εγκατάσταση Φ/Β από τη ΔΕΗ Ανανεώσιμες. Σημειώνει ότι υπάρχει μνημόνιο συνεργασίας με τη ΔΕΗ που περιλαμβάνει όλα τα αναπτυξιακά, περιβαλλοντικά θέματα που σχετίζονται με τις δραστηριότητες της επιχείρησης στην περιοχή. Παράλληλα, αφήνει αιχμές για τη στάση των "φορέων", που θα έπρεπε να γνωρίζουν τις ενέργειες αυτές του δήμου, άρα "ή αγνοούν ή στρεβλώνουν ή εξυπηρετούν άλλες στρατηγικές".

Παρατίθεται η ανακοίνωση της δημοτικής αρχής:

"Σε μέρες δύσκολες για την ελληνική κοινωνία και με τους πολιτικούς θεσμούς της χώρας να δοκιμάζονται, κάποιοι επέλεξαν με τρόπο περίεργο, ύποπτο και περιφρονητικό αυτούς τους θεσμούς να τους εξευτελίσουν.

Με έκπληξη διαβάσαμε μια ανακοίνωση από τη συντονιστική επιτροπή φορέων Αλιβερίου η οποία μαζί με την Greenpeace πρότεινε λέει στην ηγεσία του ΥΠΕΚΑ και της ΔΕΗ την υλοποίηση πράσινων επενδύσεων στο Αλιβέρι και την εγκατάσταση Φωτοβολταϊκού πάρκου 50 Mn.

Οι "φορείς" ή αγνοούν ή στρεβλώνουν ή εξυπηρετούν άλλες στρατηγικές.

Γιατί θα έπρεπε να ήξεραν ότι εδώ και 6 μήνες ο Δήμος Ταμυνέων υπέβαλλε συγκεκριμένη πρόταση για την αξιοποίηση των ανενεργών εγκαταστάσεων της ΔΕΗ για την αποκατάσταση του τοπίου αλλά και την εγκατάσταση Φ/Β από τη ΔΕΗ Ανανεώσιμες.

Μάλιστα το θέμα έχει συζητηθεί σε συναντήσεις με την ηγεσία της ΔΕΗ και τις αρμόδιες υπηρεσίες ενώ έχει αποτελέσει και τμήμα του μνημονίου συνεργασίας που έχουμε υπογράψει με τη ΔΕΗ.

Ένα μνημόνιο που περιλαμβάνει όλα τα αναπτυξιακά, περιβαλλοντικά θέματα που σχετίζονται με τις δραστηριότητες της επιχείρησης στην περιοχή μας. Επιπλέον να υπενθυμίσουμε στους "φορείς" του Αλιβερίου ότι ο δήμος διαθέτει και ο ίδιος τέτοια έκταση στρεμμάτων που έχει παραχωρηθεί από τη ΔΕΗ. Αποτελεί παράλογο να το αγνοούν οι αυτοαποκαλούμενοι φορείς του Αλιβερίου. Μήπως δεν πήραν χαμπάρι ότι ο δήμος διαπραγματεύεται και διεκδικεί με συντεταγμένες διαδικασίες συμφωνίες με τους ενεργειακούς φορείς της χώρας στη βάση επίσημων μνημονίων συνεργασίας (ΔΕΗ, ΔΕΣΦΑ) και όχι "κρυφών διαπραγματεύσεων όπως είχαν κάνει πρακτική τους, κάποιοι στο παρελθόν. Πού ήταν τότε οι "φορείς" του Αλιβερίου. Τι έκαναν;

Ας πέσουν οι μάσκες. Ας μας πουν τι εξυπηρετούν, ποιος κρύβεται πίσω τους και ποια οφέλη επιδιώκουν; Να μας πουν ονομαστικά ποιοι είναι αυτοί οι φορείς, έχει δικαίωμα η κοινωνία να τους μάθει.

Γιατί πέραν του γεγονότος ότι με την άγνοιά τους αποδεικνύουν ότι βρίσκονται έξω και πίσω χρονικά από την κοινωνία με τη στάση τους καταδεικνύουν το πόσο περιφρονούν τους θεσμούς (Κράτος, ΔΕΚΟ, Αυτοδιοίκηση).

Αυτή τη συντεταγμένη, διάφανη και πρωτοπόρα προσπάθεια που κάνουμε δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να την καπηλευτεί, να την αντιγράψει ή να προσπαθήσει να την απαξιώσει προς ίδιο όφελος. Κριτής μας είναι ο λαός.

Ο λαός κρίνει αυτούς που τους έχουν τάξει να εκπροσωπούν τους θεσμούς, αυτούς που έχουν το θάρρος των πράξεών τους, που έχουν άποψη και την καταθέτουν και την επικυρώνουν με το όνομά τους και την υπογραφή τους. Αυτοί που πυροβολούν πίσω από τους θάμνους θα αποκαλυφθούν και αυτοί και οι σκοποί τους".

Σχετικά θέματα:

  Τοπικά Νέα     Δημοφιλέστερα  
Εμφάνιση όλων των άρθρων του Ιουλίου 2010