...η  Εύβοια  στο  διαδίκτυο  από  το 1999

Παρεμβάσεις Κεδίκογλου για "Κύμα" και κατάστημα ΕΤΑ στα Λουτρά Αιδηψού

Δευτέρα, 5 Ιουλίου 2010, 14:28
- - -

Με επιστολή του προς τη Νομαρχία Ευβοίας, ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ του νομού, Συμεών Κεδίκογλου, ζητά την άμεση προώθηση του έργου ανακατασκευής του ιστορικού κτίσματος «Κύμα».

Επειδή το ιστορικό «Κύμα» βρίσκεται σε οριακό σημείο, ο κ. Κεδίκογλου, με την επιστολή απευθύνει έκκληση από το Νομάρχη κ. Μπουραντά, επικαλούμενος την ευαισθησία που τον διέπει, να διευθετηθεί το συντομότερο δυνατόν το θέμα, καθώς κάθε καθυστέρηση μπορεί να αποβεί μοιραία για το κτίσμα. Παρατίθεται η επιστολή:

"Το ιστορικό «Κύμα», με το προφητικό όνομα, αφού πέρασε από 40 κύματα, απετέλεσε ενδεικτική περίπτωση της αναποτελεσματικής δημόσιας διοίκησης και σήμερα έχει φτάσει πολύ κοντά στην κατάρρευσή του.

Αφού πέρασαν 11 χρόνια για να εγκριθεί η μελέτη ανακατασκευής του το 2007 πλέον, τότε ανέκυψε το γνωστό ιδιοκτησιακό ζήτημα, με αποτέλεσμα το έργο να υφίσταται περαιτέρω δραματική για τη διατήρησή του καθυστέρηση.

Σήμερα επιτέλους η ανακατασκευή του έχει δρομολογηθεί, η κυβέρνηση ξεπέρασε τα τεχνητά εμπόδια που ετίθεντο σε βάρος της διατήρησης του ιστορικού κτίσματος και το έργο μπορεί επιτέλους να ξεκινήσει. Σύμφωνα με το Λιμενικό Ταμείο Αιδηψού, η πολεοδομία της Ιστιαίας εξέδωσε την πολεοδομική άδεια για τη δημοπράτηση της κατασκευής του κτίσματος και την έχει αποστείλει προς στις τεχνικές υπηρεσίες της Νομαρχίας, όπου αναμένονται οι σχετικές ενέργειες.

Δυστυχώς στο μεσοδιάστημα έχει ήδη καταρρεύσει ένα μικρό μέρος και είναι πράγματι κρίσιμης σημασίας για την διάσωση του κτιρίου η άμεση ανταπόκριση των υπηρεσιών της Νομαρχίας.

Σας αποστέλλω αυτή την επιστολή, με την παράκληση να σκύψετε προσωπικά στο ζήτημα, ώστε να προχωρήσει το συντομότερο το έργο ανακατασκευής και, έστω και μετά από τόσες καθυστερήσεις και προσκόμματα, να προλάβουμε την κατάρρευση που απειλεί το ιστορικό «Κύμα» Αιδηψού".

Τέλος, για το λουτρικό κατάστημα ΕΤΑ Αιδηψού, ο βουλευτής αναφέρει ότι προχωράει, αν και με καθυστερήσεις η έναρξη λειτουργίας του καταστήματος, σύμφωνα με την απάντηση του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού στην ερώτηση που είχε καταθέσει στις 25 Μαΐου.

Κατόπιν επαφών του βουλευτή με τη Γενική Γραμματεία Ολυμπιακής Αξιοποίησης, η πισίνα του λουτρικού καταστήματος στην Αιδηψό έχει ξεκινήσει, ενώ για τις υπόλοιπες ανάγκες σε προσλήψεις ολοκληρώνεται η διαδικασία μέσω ΑΣΕΠ σε 12 περίπου ημέρες, κατά τις εκτιμήσεις της Γενικής Γραμματείας.

  Τοπικά Νέα     Δημοφιλέστερα  
Εμφάνιση όλων των άρθρων του Ιουλίου 2010