...η  Εύβοια  στο  διαδίκτυο  από  το 1999

Ερώτηση της Ουρανίας Παπανδρέου για την κατάσταση των επιχειρήσεων στην Εύβοια

Δευτέρα, 5 Ιουλίου 2010, 14:13
- - -

Η βουλευτής Ευβοίας του ΛΑΟΣ, κα Ουρανία Παπανδρέου - Παπαδάκη, κατέθεσε ερώτηση στους υπουργούς Εργασίας και Οικονομίας για την άσχημη κατάσταση των επιχειρήσεων στην Εύβοια και τις συνεχείς απολύσεις εργαζομένων. Η κα Παπανδρέου αναφέρει:

"Το τελευταίο διάστημα, μεγάλη αγανάκτηση αλλά και ανασφάλεια διακατέχουν το σύνολο των εργαζομένων σε διάφορες επιχειρήσεις της Εύβοιας, καθώς βλέπουν τη μία μετά την άλλη εταιρεία να κλείνουν, να εξαγοράζονται ή να αδυνατούν να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους με αποτέλεσμα το μέλλον να δείχνει δυσοίωνο. Συγκεκριμένα η εταιρεία, ΛΑΡΚΟ κλείνει, η Σέλμαν παραπαίει, η Ηλεκτρομηχανική Κύμης έχει προβλήματα, η ΝΕΟΣΕΤ απολύει αδιακρίτως, η Ατλάντικ ΑΕ έχει τεράστια οικονομικά προβλήματα, ενώ ακούγονται διάφορα και για κακοδιαχείριση, ενώ η εταιρεία TEMPO, θυγατρική της SIEMENS προχωράει με τη σειρά της σε παράνομες απολύσεις. Αυτές οι συνθήκες δεν δημιουργούν προβλήματα μόνο στους εργαζομένους αλλά και σε μικρομετόχους οι οποίοι αντιλαμβάνονται ότι τα χρήματα τους είναι σε επισφαλή θέση. Για την Εύβοια, μία περιοχή που θα μπορούσε να συνεισφέρει και να βοηθήσει τη χώρα με τις δομές της σε αυτή την περίοδο πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης, δυστυχώς δεν υπάρχει όραμα. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία η ανεργία στην Εύβοια έχει φτάσει στο 11%.

Συνεπώς ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

1. Έχετε σκοπό να προστατεύσετε τους χιλιάδες εργαζομένους μέσω ενός σχεδίου αποζημιώσεων και εξυγίανσης των εταιρειών;

2. Υπάρχει η πρόθεση να ενταχθεί η περιοχή της Εύβοιας στις διατάξεις κάποιου αναπτυξιακού νόμου, ούτως ώστε να μην επέλθει η πλήρης καταστροφή στον επιχειρηματικό κόσμο αλλά και να επιτευχθεί η υποστήριξη σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που χάνουν τις δουλειές τους;".

  Τοπικά Νέα     Δημοφιλέστερα  
Εμφάνιση όλων των άρθρων του Ιουλίου 2010