...η  Εύβοια  στο  διαδίκτυο  από  το 1999

Οι εκπρόσωποι της Σέλμαν δεν πήγαν ούτε στη σύσκεψη στο υπουργείο εργασίας

Δευτέρα, 5 Ιουλίου 2010, 14:21
- - -

Στις 20 Ιουνίου, είχε συγκληθεί συμφιλιωτική σύσκεψη στο Υπουργείο Εργασίας, με θέμα τις απολύσεις των εργαζομένων στη ΣΕΛΜΑΝ. Οι εκπρόσωποι της εταιρίας, παρόλο που είχαν ειδοποιηθεί έγκαιρα και είχαν διαβεβαιώσει για την παρουσία τους, τελικά δεν προσήλθαν. Όπως έγινε γνωστό, η δικαιολογία που προέβαλαν ήταν ότι φοβήθηκαν τους προπηλακισμούς από τους εργαζόμενους που παρευρέθηκαν έξω από το υπουργείο.

Το Εργατικό Κέντρο Ευβοίας και το σωματείο των εργαζομένων, χαρακτηρίζουν αστεία τη δικαιολογία τους, ενώ το γεγονός θεωρήθηκε προσβολή για όλους τους παρευρισκομένους, που εκτός της Διοίκησης του Σωματείου και του Εργατικού Κέντρου παρευρίσκοντο και οι βουλευτές του νομού, Κατερίνα Περλεπέ, Σίμος Κεδίκογλου, Ουρανία Παπανδρέου, αλλά και εκπρόσωπος της Γ.Σ.Ε.Ε. Στάθης Ανέστης. Ο εκπρόσωπος του Υπουργού στιγμάτισε την ανεπίτρεπτη και προσβλητική στάση των εργοδοτών απέναντι στην ίδια τη συντεταγμένη πολιτεία και του Υπουργείου.

Κατόπιν τηλεφωνικών παρεμβάσεων, τελικά η εταιρία δεσμεύτηκε, ότι θα παραστεί σε επόμενη συμφιλιωτική σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 6 Ιουλίου και ώρα 11.30 στο Υπουργείο Εργασίας.

"Οι φτηνές δικαιολογίες για προπηλακισμούς από πλευράς των εργαζομένων, ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας τους και πάντα το συνδικαλιστικό κίνημα έχει αποδείξει ότι τιμά το λόγο του και προστατεύει τις διαδικασίες από τυχόν προβοκάτσιες" σχολιάζουν το ΕΚΕ και το σωματείο.

  Τοπικά Νέα     Δημοφιλέστερα  
Εμφάνιση όλων των άρθρων του Ιουλίου 2010