...η  Εύβοια  στο  διαδίκτυο  από  το 1999

Αύξηση της εγκληματικότητας στη Βόρεια Εύβοια

Δευτέρα, 28 Ιουνίου 2010, 22:50
- - -

Ερώτηση προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κατέθεσε ο βουλευτής Ευβοίας του ΠΑΣΟΚ, Συμεών Κεδίκογλου στις 28 Ιουνίου με θέμα το πρόβλημα αστυνόμευσης στο νομό Ευβοίας την έλλειψη προσωπικού στην Αστυνομική Διεύθυνση.

Ο βουλευτής επισήμανε ότι εξαιτίας της αύξησης της εγκληματικότητας που έχει παρατηρηθεί το τελευταίο διάστημα, κυρίως κλοπών, διαρρήξεων αλλά και περιπτώσεις διακίνησης κι εμπορίας ναρκωτικών με μεγαλύτερη συχνότητα κρουσμάτων στην περιοχή της Βόρειας Εύβοιας, το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών έχει κλονιστεί. Αποκορύφωμα υπήρξε το πρωτοφανές περιστατικό με ανταλλαγές πυροβολισμών μεταξύ αστυνομικών και μεγαλεμπόρων ναρκωτικών στις 11 Ιουνίου στην Ιστιαία, που είχε ως αποτέλεσμα τη διαφυγή των κακοποιών.

Παράλληλα, η μη επαρκής στελέχωση του Αστυνομικού σώματος, που οφείλεται εν μέρει και στο αυξημένο κύμα συνταξιοδότησης, καθιστά αδύνατη την πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας.

Αναγνωρίζοντας την επιτακτική ανάγκη ενίσχυσης των υποδομών και του προσωπικού στην περιφέρεια, ο κ. Κεδίκογλου απηύθυνε ερώτηση προς τον κ. Χρυσοχοϊδη, με την οποία ζητάει ενημέρωση για τις ενέργειες με τις οποίες προτίθεται να παρέμβει το Υπουργείο για την ενίσχυση της δύναμης της Αστυνομικής Διεύθυνσης της Εύβοιας αλλά και για τη λήψη ευρύτερων μέτρων προς την επίλυση του γενικότερου προβλήματος αστυνόμευσης.

Σχετικό θέμα:

  • Επιχείρηση για τον εντοπισμό δραστών που πυροβόλησαν εναντίον αστυνομικών στην Ιστιαία www.servitoros.gr/news/view.php/28788/

  Τοπικά Νέα     Δημοφιλέστερα  
Εμφάνιση όλων των άρθρων του Ιουνίου 2010