...η  Εύβοια  στο  διαδίκτυο  από  το 1999

Αρνητικός ο δήμαρχος Κονιστρών σε νέα συζήτηση στο Δ.Σ. για τον "Καλλικράτη"

Δευτέρα, 17 Μαΐου 2010, 17:51
- - -

Στο αίτημα δημοτικών συμβούλων του δήμου Κονιστρών, για έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το πρόγραμμα "Καλλικράτης", η απάντηση από την πλευρά του Προέδρου του Δ.Σ. ήταν αρνητική. Η απάντηση στο αίτημα των δημοτικών συμβούλων είναι η παρακάτω:

"1) Σύμφωνα με το άρθρο 95 παρ. 2 του Δ.Κ.Κ πρέπει στην αίτηση σας να αναγράφονται τα θέματα, που θα συζητηθούν.

2) Επειδή στη σχετική αίτηση περιλαμβάνονται οι προτάσεις του Υπουργείου Εσωτερικών σχετικά με το πρόγραμμα Καλλικράτης, σας γνωρίζω ότι το θέμα αυτό έχει συζητηθεί και εξαντληθεί σε 4 συνεδριάσεις του Δ.Σ και συγκεκριμένα την 29/10/09, 30/12/09, 1/2/10 & 2/3/10 πάντα μετά από δικό σας αίτημα.

Επιπλέον δε με την αριθ. 80/30-12-09 ομόφωνη απόφαση εξουσιοδοτήθηκε Δημ. Σύμβουλος να εκδώσει ανακοίνωση, πράγμα που έγινε. Το θέμα ετέθη πάλι από σας στη συνεδρίαση της 1/2/10 και παρά το γεγονός ότι σας ζητήθηκε από το Δήμαρχο να συζητηθεί μετά την απάντηση του χωροταξικού από το ΥΠ.ΕΣ, σεις επιμείνατε.

Έτσι αφού συζητήθηκε την 1/2/10 το παραπάνω θέμα και διαπιστώσατε ότι ένας σύμβουλος της μειοψηφίας τάχθηκε υπέρ του μεγάλου Δήμου και ένας άλλος δήλωσε λευκό, δεν δεχθήκατε να πάρουμε απόφαση, αλλά εισηγηθήκατε να είναι θέμα της ημερήσιας διάταξης της αμέσως επόμενης συνεδρίασης όπου θα εκαλούντο και οι φορείς για διατύπωση γνώμης.

Πράγματι με έγγραφο του ο Δήμαρχος προς όλους τους φορείς ζήτησε τη διατύπωση της γνώμης τους ή την παρουσία τους στη συνεδρίαση του Δ.Σ της 2/3/10. Στη συνεδρίαση αυτή παρουσία εκπροσώπων φορέων & πολιτών συζητήθηκαν ακριβώς οι δύο προτάσεις της διαβούλευσης και το Δ.Σ αποφάσισε κατά πλειοψηφία με την αριθ. 10/2010 απόφαση του να προτείνει τη δημιουργία ενός Δήμου, δηλαδή την 2η πρόταση της διαβούλευσης με ψήφους 16 έναντι 6 ψήφων, που έλαβε η 1η πρόταση για τη δημιουργία δύο Δήμων και 2 ψήφων που έλαβε μια ενδιάμεση πρόταση.

Όλα τα προηγούμενα αποδεικνύονται αν γίνει απομαγνητοφώνηση των πρακτικών.

3. Επιπλέον παρακαλώ να μου διαβιβάσετε τα νεότερα στοιχεία, που προέκυψαν για το θέμα αυτό, που να δικαιολογούν την εισαγωγή του για συζήτηση στο Δ.Σ για πέμπτη φορά.

4. Τέλος σας πληροφορώ, ότι το Νομοσχέδιο για το πρόγραμμα Καλλικράτης κατετέθη την 14/5/10 προς ψήφιση στην Ελληνική Βουλή. Επομένως κάθε συζήτηση επί του θέματος είναι ανεπίκαιρη και εκ του περισσού".

Σχετικό θέμα:

  • Συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου για τους νέους δήμους ζητούν δημοτικοί σύμβουλοι Κονιστρών www.servitoros.gr/news/view.php/28304/

  Τοπικά Νέα     Δημοφιλέστερα  
Εμφάνιση όλων των άρθρων του Μαϊου 2010