...η  Εύβοια  στο  διαδίκτυο  από  το 1999

Ο Βασίλης Δεμερτζής διεκδικεί τη θέση του Προέδρου της ΝΟΔΕ Ευβοίας

Δευτέρα, 17 Μαΐου 2010, 17:48
- - -

Ο Βασίλης Δεμερτζής, ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την κομματική θέση του προέδρου της ΝΟΔΕ νομού Ευβοίας της Νέας Δημοκρατίας. Στην ανακοίνωσή του αναφέρει:

"Η κομματική δραστηριότητα στις μέρες μας θεωρείται από πολλούς "δαίμονας του κακού". Η κοινή γνώμη είναι ιδιαίτερα αρνητική, με την έννοια ότι κάθε πολίτες που εντάσσεται σε κομματικό μηχανισμό αποκτάει κομματική ταυτότητα και χάνει τη δυνατότητα ελεύθερης έκφρασης απόψεων και θέσεων.

Η εικόνα που υπάρχει για τα μέλη ενός κομματικού οχήματος, ειδικά για κόμματα εξουσίας, είναι οι παραδοσιακές ομάδες των "κομματαρχών" που τρέχουν να εξυπηρετήσουν και να εξυπηρετηθούν!

Η εικόνα αυτή όμως του "Μαυρογιαλούρου" ειναι η παθογένεια του συστήματος και όχι η σωστή πρακτική. Ο ρόλος των κομμάτων στο πολιτικό σύστημα είναι θεσμικός. Οι κομματικοί οργανισμοί είναι συστατικά στοιχεία του δημοκρατικού πολιτεύματος της πατρίδας μας. Ασκούν διακυβέρνηση στη χώρα μετά από λαϊκή εντολή.

Η απαξιωτική συμπεριφορά απέναντι στα κόμματα είναι χτύπημα στους δημοκρατικούς θεσμούς και στο πολίτευμά μας. Η δαιμονοποίηση της συμμετοχής είναι αναγκαίο να μετατραπεί σε κοινωνική και πολιτική αναβάθμιση του πολίτη που έχει την ανάγκη να εκφραστεί, να παρέμβει, να διεκδικήσει, να καταδικάσει και το σημαντικότερο όλων να προσφέρει στα κοινά.

Η αποχή από τα κομματικά δρώμενα αδυνατίζει τη δημοκρατία μας, παραχωρεί ζωτικό πολιτικό χώρο σε άνομα συμφέροντα, καθοδηγεί το πολιτικό σύστημα στην απαξία. Ο λιθοβολισμός της πολιτικής δεν είναι η λύση το προβλήματος. Η δράση, η συμμετοχή, η συνεργασία, η συλλογικότητα είναι τα κλειδιά που ανοίγουν νέους διαύλους.

Η συμμετοχή μου στις εσωκομματικές διαδικασίες της Νέας Δημοκρατίας και η υποψηφιότητά μου για τη θέση του προέδρου της ΝΟΔΕ Ευβοίας πηγάζει μέσα απο τις παραπάνω σκέψεις. Πιστεύω ότι αυτή τη δύσκολη στιγμή για την πατρίδα μας είναι πολλοί αυτοί με τους οποίους έχουμε κοινές απόψεις και προβληματισμούς.

Είναι η ώρα όλοι μαζί να συστρατευθούμε, και να ενισχύσουμε την προσπάθεια του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά, για την αναγέννηση του κόμματος και τη νέα μεταπολίτευση.

Είναι η ώρα για όλους που στήριξαν και στηρίζουν για πολλά χρόνια τη Νέα Δημοκρατία στο νομό μας, μαζί με μια νέα γενιά στελεχών να αναμορφώσουμε το κόμμα στην Εύβοια ώστε να γίνει χρήσιμο και ωφέλιμο για όλους τους πολίτες.

Είναι η ώρα όλα τα στελέχη του κόμματος στο νομό να ενεργοποιηθούν και να κάνουν πράξη τη φράση του Αντώνη Σαμαρά "να φτιάξουμε το σπίτι μας τώρα".

  Τοπικά Νέα     Δημοφιλέστερα  
Εμφάνιση όλων των άρθρων του Μαϊου 2010