...η  Εύβοια  στο  διαδίκτυο  από  το 1999

Αποκαλύφθηκαν τα προβλήματα στη λειτουργία του ΕΚΑΒ Βόρειας Εύβοιας

Τετάρτη, 28 Απριλίου 2010, 17:24
- - -

Ο βουλευτής Ευβοίας της ΝΔ, Κώστας Μαρκόπουλος, κατέθεσε ερώτηση στην υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κα Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, για τη λειτουργία του ΕΚΑΒ Βόρειας Εύβοιας. Η ερώτηση έγινε με αφορμή το θάνατο δυο ανθρώπων σε τροχαίο στο δήμο Αρτεμισίου και την καθυστερημένη μεταφορά τους στο Κέντρο Υγείας Ιστιαίας, την Κυριακή 25 Απριλίου. Παρατίθεται η ερώτηση του κ. Μαρκόπουλου:

"Την Κυριακή, 25 Απριλίου, έγινε ένα μεγάλο αυτοκινητιστικό δυστύχημα στο Δήμο Αρτεμισίου. Δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν θανάσιμα και έχασαν μετά από αρκετές ώρες τη μάχη της ζωής. Οι τραυματισμένοι διακομίστηκαν με ασθενοφόρο του Δήμου, ενώ είναι γνωστό ότι σε απόσταση 20 χιλιομέτρων υπάρχει το Κέντρο Υγείας της Ιστιαίας και προ δύο μηνών ιδρύθηκε το ΕΚΑΒ Βορείου Ευβοίας.

Οι πολίτες της Βόρειας Εύβοιας έμαθαν ότι το ΕΚΑΒ αρνήθηκε να πάρει τους τραυματίες και το ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας διότι δεν ήταν διαθέσιμο. Κανείς, φυσικά, δεν μπορεί να πει με ασφάλεια αν οι δύο άτυχοι συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους επειδή πήγαν καθυστερημένα στο νοσοκομείο. Η παραπάνω ιστορία έχει εξοργίσει την τοπική κοινωνία και έχει δημιουργήσει μεγάλη ανασφάλεια και πολλά εύλογα ερωτηματικά.

Ερωτάται η κα Υπουργός

  • 1) Πόσοι υπηρετούν στο ΕΚΑΒ Βορείου Ευβοίας και αν τα άτομα αυτά ικανοποιούν τις τρεις οχτάωρες βάρδιες του 24ώρου;
  • 2) Γιατί το ΕΚΑΒ δεν είναι σε στενή συνεργασία με το Κέντρο Υγείας της Ιστιαίας;
  • 3) Αληθεύει η πληροφορία ότι το ΕΚΑΒ αρνήθηκε τη διακομιδή; Υπάρχει μαγνητοφωνημένη η τηλεφωνική επικοινωνία με το ΕΚΑΒ;
  • 4) Προκύπτουν ποινικές ευθύνες ώστε η κυρία Υπουργός να στείλει την υπόθεση στον εισαγγελέα;"

  Τοπικά Νέα     Δημοφιλέστερα  
Εμφάνιση όλων των άρθρων του Απριλίου 2010