...η  Εύβοια  στο  διαδίκτυο  από  το 1999

Η θέση της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Ευβοίας για το νέο αυτοδιοικητικό μοντέλο

Τετάρτη, 28 Απριλίου 2010, 16:40


- - -


Η Νεολαία Ευβοίας ΠΑΣΟΚ Ευβοίας, καταθέτει τις θέσεις της για το νέο αυτοδιοικητικό μοντέλο:

"Οι νέοι σήμερα αγωνιούν για το μέλλον τους. Αγωνιούν για την επιβίωση. Αγωνιούν για την ευημερία. Διεκδικούν νέες θέσεις εργασίας, ισότιμη μεταχείριση, διεκδικούν ποιοτική αναβάθμιση των συνθηκών διαβίωσης, των συνθηκών εργασίας.

Το ΠΑΣΟΚ προτείνει, αγωνίζεται και διεκδικεί ένα νέο σύστημα περιφερειακής διάρθρωσης. Ένα σύστημα, που θα διασφαλίζει αποτελεσματικά, την ισόρροπη ανάπτυξη του συνόλου της ελληνικής περιφέρειας. Ένα σύστημα, το οποίο θα μειώνει το χάσμα της ανομοιογένειας των περιοχών της χώρας. Ένα σύστημα, το οποίο θα έχει γνώμονα τον νέο άνθρωπο και τις ανάγκες του, που θα βασίζεται στη διαφορετικότητα των περιοχών, στην ανάδειξη και αξιοποίηση του συγκριτικού πλεονεκτήματος που παρουσιάζουν.

Το πρόγραμμα «Καλλικράτης» πρέπει να αποτελέσει μια μεγάλη θεσμική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης με κύριο στόχο την ουσιαστική μεταφορά εξουσίας από τη κεντρική διοίκηση στα τοπικά κέντρα.

Σταθμός για το θεσμό οφείλουν να είναι οι νέοι δήμοι. Δήμοι μεγάλοι-ισχυροί- βιώσιμοι που θα προκύψουν με ισχυρά οικονομικά κίνητρα και θα εξασφαλίζουν το αναπτυξιακό τούς χαρακτήρα. Αυτά και μόνο αυτά είναι τα κριτήρια μας για την συνένωση και την δημιουργία των νέων δήμων. Από την πρώτη στιγμή μιλήσαμε για επένδυση στην διαφορετικότητα και στα πλεονεκτήματα της κάθε περιοχής ξεχωριστά(τουρισμός, βιομηχανία, γεωργία, υπηρεσίες κλπ). και είπαμε πως ελπίζουμε να επικρατήσουν τα τοπικά και όχι τα τοπικιστικά κριτήρια.

Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη προς το υπουργείο ότι θα κινηθεί προς σε αυτήν την κατεύθυνση! Σε μια κατεύθυνση, που θα οδηγήσει σε ισόρροπη ανάπτυξη για τον νόμο μας και για κάθε νέο δήμο ξεχωριστά., που θα οδηγήσει σε νέες θέσεις εργασίας για όλους εμάς τους νέους ανθρώπους που ζούμε την απαξίωση, την μιζέρια και την υποβάθμιση όλο και πιο έντονα. Ας ελπίσουμε το χωροταξικό να κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση και όχι προς την εξυπηρέτηση τοπικών παραγόντων που προτείνουν μικρούς δήμους με φοβικές κοινωνίες.

Δεν μπορούμε να μιλάμε πλέον για αποκέντρωση και περιφερειακή ανάπτυξη εάν δε διασφαλίζεται ένα υψηλό βιοτικό επίπεδο έχοντας σαφέστατα στο επίκεντρο τον νέο άνθρωπο.

Γι' αυτό το λόγο η συμμετοχή νέων στη νέα τοπική και περιφερειακή ζωή αποτελεί στόχο, μέσα από τον οποίο θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις, οι επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές να έχουν το άρωμα του νεολαιίστικου κινήματος.

Τέλος μέσα από το νέο σχέδιο «Καλλικράτης» οφείλουμε να στηρίξουμε αποτελεσματικά τις θεσμικές δομές συμμετοχής των νέων με κύρια τα Τοπικά Συμβούλια Νέων, τα οποία θα πρέπει να ακολουθήσουν και αυτά το νέο οργανωτικό πλαίσιο στην αυτοδιοίκηση.

Σ' ότι αφορά το χωροταξικό σχεδιασμό των νέων δήμων, κατόπιν δημοσίευσης του προσχεδίου από την κυβέρνηση, η Νεολαία ΠΑΣΟΚ Ευβοίας σε συνεργασία με τα Τοπικά Συμβούλια Νέων, θα συνεδριάσει προκειμένου να καταθέσει την άποψη της".

Τις θέσεις της Νεολαίας προσυπογράφουν οι πρόεδροι των Τοπικών Συμβουλίων Νέων:

  1. Δύστου Αντώνης Σπανός,
  2. Κηρέως Κόη Δεσποινα,
  3. Κύμης Μπελιά Αγγελική,
  4. Αιδηψού Μαραβελής Γιάνης,
  5. Ληλαντίου Νταντάκου Βάσω,
  6. Αυλωναρίου Μαυρομάτης Βασίλης,
  7. Ταμυνέων Τερζής Κώστας.

  Τοπικά Νέα     Δημοφιλέστερα  
Εμφάνιση όλων των άρθρων του Απριλίου 2010