Μουσικοχορευτικό αφιέρωμα στην Εύβοια απ' το "αλωνάκι"

Κυριακή, 14 Μαρτίου 2010, 14:21

Το μουσικοχορευτικό αφιέρωμα στην Ιωνία και στην Καππαδοκία, όπως και η βραδιά - αφιέρωμα στον Πόντο, που πραγματοποιήθηκαν με πάρα πολύ μεγάλη επιτυχία στην αίθουσα του συλλόγου ελληνικής πολιτιστικής παράδοσης «τ' αλωνάκι», άνοιξαν το δρόμο στην επόμενη εκδήλωση, η οποία ήταν αφιερωμένη στην Εύβοια. Η αίθουσα του συλλόγου όμως ήταν πάρα πολύ μικρή για να φιλοξενήσει μια τόσο μεγάλη εκδήλωση. Έτσι ο σύλλογος απευθύνθηκε στη διοίκηση της Σχολής Πεζικού, η οποία παραχώρησε την αίθουσα δεξιώσεων για την πραγματοποίησή της, το βράδυ του Σαββάτου στις 6 Μαρτίου.

Η βραδιά ξεκίνησε με παρουσίαση βίντεο-αφιέρωμα στους τσαμπουνιέρηδες της Καρυστίας, το Χρήστο Μίζα και το Λίνο Μήλα, οι οποίοι ήταν προσκεκλημένοι στην εκδήλωση, αλλά δεν παραβρέθηκαν λόγω υποχρεώσεων. Η βραδιά συνεχίστηκε με απονομή τιμητικής πλακέτας, για τη μεγάλη προσφορά τους στο δημοτικό τραγούδι, σε τρεις ξεχωριστούς ντόπιους παραδοσιακούς μουσικούς από τον πρόεδρο του συλλόγου. Στο Ζάχο Δημήτρη, έναν από τους σπουδαιότερους τραγουδιστές της δημοτικής μουσικής με καταγωγή τα Γιάλτρα της Αιδηψού, τον Κατράκο Βασίλη, λαουτιέρη και τραγουδιστή από τον Ταξιάρχη της Κύμης και τον Αντωνίου Ηλία, τραγουδιστή και βιολιτζή από την Στροφυλιά Ευβοίας. Οι παραπάνω μουσικοί έχουν συμμετάσχει σε χιλιάδες εκδηλώσεις και έχουν τιμήσει με την τέχνη τους την παραδοσιακή μουσική της Εύβοιας. Στο πρόσωπό τους ο σύλλογος «τ'αλωνάκι», τίμησε όλους τους λαϊκούς εκφραστές της δημοτικής μουσικής της Εύβοιας. Επίσης συμμετείχαν στην ορχήστρα ο Ζαχαρής Δημήτρης (κλαρίνο) και ο Λεμονής Κώστας (κρουστά) μέλη του συλλόγου.

Η προσφορά των μελών και του συλλόγου τα εδέσματα, στα γλυκά αλλά και στα κρασιά, ήταν τόσο μεγάλη, ώστε τα τραπέζια που είχαν στηθεί για να κεραστεί ο κόσμος, γέμιζαν συνέχεια, όλη τη βραδιά. Πάνω από τριακόσια μέλη και φίλοι του συλλόγου γλέντησαν με τη ψυχή τους μέχρι αργά το βράδυ.

Επόμενο άρθρο Προηγούμενο άρθρο