Το δήμο Αρτάκης βαραίνει η ευθύνη για το κτιριακό πρόβλημα του 3ου δημοτικού σχολείου

Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2010, 16:59

Η σοβαρή έλλειψη σχολικών αιθουσών στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Αρτάκης προκάλεσε την παρέμβαση του βουλευτή ΠΑΣΟΚ Συμεών Κεδίκογλου, ο οποίος ζήτησε ενημέρωση από τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων. Από το απαντητικό έγγραφο του ΟΣΚ στο βουλευτή προκύπτει ότι ενώ το θέμα έχει ξεκινήσει από το 2007, υπάρχει καθυστέρηση από το δήμο Νέας Αρτάκης να προχωρήσει τις απαραίτητες διαδικασίες για την κατασκευή δύο νέων αιθουσών στο σχολείο.

Λόγω του επείγοντος προβλήματος στο σχολικό κτίριο, πραγματοποιήθηκε αυτοψία από υπάλληλο του ΟΣΚ και επιβεβαιώθηκε η αναγκαιότητα να κατασκευασθούν άμεσα οι 2 σχολικές αίθουσες. Ο ΟΣΚ δεσμεύτηκε να προχωρήσει και υποσχέθηκε τη χορήγηση 2 αιθουσών ελαφρού τύπου με την προϋπόθεση της έκδοσης σχετικής αδείας από το Δήμο. Η άδεια αυτή, παρά το επείγον του θέματος, ακόμα δεν έχει εκδοθεί από το Δήμο.

Ο κ. Κεδίκογλου καλεί το δήμαρχο να θέσει το ζήτημα σε άμεση προτεραιότητα και να προχωρήσει χωρίς άλλες καθυστερήσεις στην έκδοση των αδειών, ώστε να αποκτήσει επιτέλους το σχολείο τις 2 ακόμα σχολικές αίθουσες που χρειάζεται και δικαιούται.

Επόμενο άρθρο Προηγούμενο άρθρο