Νέες διευκολύνσεις για την αποκατάσταση των πυρόπληκτων κατοικιών

Πέμπτη, 8 Μαΐου 2008, 14:18

Οι κ.κ. Γ. Σουφλιάς, Γ. Αλογοσκούφης και Π. Μολυβιάτης αποφάσισαν να δοθούν επιπλέον διευκολύνσεις στους δικαιούχους του προγράμματος δωρεάν αποκατάστασης των κατοικιών που καταστράφηκαν ή υπέστησαν ζημιές σε όλες τις πυρόπληκτες περιοχές της χώρας. Κατόπιν αυτού εκδοθηκε σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση που ισχύει για όλους τους πυρόπληκτους νομούς.

Συγκεκριμένα, με την Απόφαση δίδεται προκαταβολή 10.000 ευρώ στους δικαιούχους του προγράμματος δωρεάν ανακατασκευής κατοικιών και 2.000 ευρώ στους δικαιούχους του προγράμματος δωρεάν επισκευής κατοικιών, χωρίς να απαιτείται πλέον η προσκόμιση της οικοδομικής άδειας κατασκευής ή του φακέλου μελέτης επισκευής αντίστοιχα.

Αναλυτικά, με την Απόφαση ορίζεται ότι:

1. Μόλις ολοκληρωθεί ο έλεγχος της πληρότητας του φακέλου των δικαιούχων του προγράμματος δωρεάν ανακατασκευής κατοικιών από τις Υπηρεσίες του ΥΠΕΧΩΔΕ, θα εκδίδεται από το ΥΠΕΧΩΔΕ Βεβαίωση Καθορισμού Δωρεάν Κρατικής Αρωγής για Ανακατασκευή και θα χορηγείται στον δικαιούχο προκαταβολή 10.000 ευρώ, χωρίς να απαιτείται και η προσκόμιση της οικοδομικής άδειας.

2. Μόλις ολοκληρωθεί ο έλεγχος των δικαιολογητικών του φακέλου των δικαιούχων του προγράμματος δωρεάν επισκευής κατοικιών από τις Υπηρεσίες του ΥΠΕΧΩΔΕ, θα χορηγείται στον δικαιούχο προκαταβολή 2.000 ευρώ, χωρίς να απαιτείται η προσκόμιση του φακέλου της μελέτης επισκευής.

Επόμενο άρθρο Προηγούμενο άρθρο