...η  Εύβοια  στο  διαδίκτυο  από  το 1999

Οι απολύσεις των εργαζομένων της Αλλατίνης στη Βουλή

Σάββατο, 15 Μαρτίου 2008, 08:29
- - -

Οι βουλευτές του ΚΚΕ, Γιώργος Μαρίνος, από την Εύβοια, Γιώργος Μαυρίκος και Δήμος Κουμπούρης, κατέθεσαν ερώτηση στην υπουργό Απασχόλησης, για τα προβλήματα των εργαζομένων στην "ELBISCO"(πρώην Αλλατίνη), στην περιοχή Γλύφα Χαλκίδας. Η ερώτησή τους αναφέρει:

"Εδώ και δύο εβδομάδες, οι εργαζόμενοι της βιομηχανίας παραγωγής μπισκότων "ELBISCO" (πρώην Αλλατίνη), στην περιοχή Γλύφα Χαλκίδας, βρίσκονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις, με αίτημα την ανάκληση των απολυσεων δυο συναδέλφων τους που απέλυσε η εργοδοσία με τον ισχυρισμό της μείωσης προσωπικού σε κάποιο τμήμα.

Είναι γνωστό ότι η επιχείρηιση - που ανήκει στον όμιλο Φιλίππου - έχει μεγάλη κερδοφορία και πέραν του μόνιμου προσωπικού απασχολεί πολλούς συμβασιούχους. Και βέβαια, πρόθεσή της είναι σχεδιασμένα να προχωρήσει στην αντικατάσταση των εργαζομένων αορίστου χρόνου με συμβασιούχους χωρίς δικαιώματα, με πολύ χαμηλούς μισθούς.

Εν τω μεταξύ σύμφωνα με καταγγελία του σωματείου, η εργοδοσία προκλητικά κάλεσε σε διάλογο το σωματείο για να του προτείνει να αποσύρει τις αγωγές που έχει κάνει στα δικαστήρια για να βγουν παράνομες και καταχρηστικές οι απεργιακές κινητοποιήσεις, ζητώντας από το σωματείο να υπογράψει ότι δεν θα κάνει απεργία και θα υπάρχει εργασιακή ειρήνη. Το ταξικό εργατικό κίνημα καταδικάζει αυτές τις μεθοδεύσεις.

Ερωτάται η κ. Υπουργός τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση α) για την ανάκληση των απολύσεων και β) για να σταματήσει το καθεστώς των συμβασιούχων και να εξασφαλιστεί το δικαίωμα στην πλήρη - σταθερή εργασία, να γίνουν δεκτές οι θέσεις των εργαζομένων για την προστασία - διεύρυνση των εργατικών δικαιωμάτων".

  Τοπικά Νέα     Δημοφιλέστερα  
Εμφάνιση όλων των άρθρων του Μαρτίου 2008