...η  Εύβοια  στο  διαδίκτυο  από  το 1999

Απαντήσεις από τον Παναγιώτη Σίμωση

Τρίτη, 24 Οκτωβρίου 2006, 15:48
- - -

Συνέντευξη τύπου έδωσε ο υποψήφιος νομάρχης Παναγιώτης Σίμωσης, τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου, κατά τη διάρκεια της οποίας σχολίασε τα αποτελέσματα των νομαρχιακών εκλογών και απάντησε σε δημοσιεύματα του τύπου.

Δήλωσε ότι σέβεται το αποτελέσματα των νομαρχιακών εκλογών και ευχήθηκε στο νομάρχη καλή επιτυχία και δεσμεύτηκε ότι ο ίδιος και οι νομαρχιακοί σύμβουλοι που εκλέχτηκαν από το συνδυασμό του θα είναι αρωγοί και συμπαραστάτες στο έργο του. Χαρακτήρισε την πολιτική αντιπαράθεση πολιτισμένη και έδωσε συγχαρητήρια σε όσους συμμετείχαν στον προεκλογικό αγώνα.

Δικαιολόγησε το αποτέλεσμα με το επιχείρημα ότι υπήρχε διάσπαση στο χώρο της ΝΔ με την υποψηφιότητα Παπανδρέου και αυτό τελικά έδωσε τη νίκη στο Θανάση Μπουραντά. Εξέφρασε ακόμα την απορία του για τα ποσοστά που πήρε ο νομάρχης σε μερικούς δήμους, όπως Χαλκιδέων, Ερέτριας, Μεσσαπίων.

Ο κ. Σίμωσης αναφέρθηκε σε φήμες που διέρρευσαν από αθηναϊκά μέσα για δεύτερο γύρο για τη νομαρχία Ευβοίας. Αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι αυτές οι φήμες ξεκίνησαν από τον ίδιο και το συνδυασμό του. Όπως επισήμανε, περίμενε την επίσημη ανακοίνωση του εκλογικού αποτελέσματος από το Πρωτοδικείο. Ζήτησε από το νομάρχη να αναζητήσει αλλού τον υπαίτιο αυτής της φημολογίας και όχι από τον ίδιο, όπως άφησε να εννοηθεί ανακοίνωση της νομαρχίας.

Απάντησε ακόμα σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος», το οποίο αναπαράχθηκε και σε τοπικές εφημερίδες, που τον θέλει να κάνει επένδυση στη Βοιωτία με μεγάλου ύψους επιδότηση. Τα δημοσιεύματα αφήνουν υπόνοιες ότι «εξαγόρασε»την έγκριση της επιδότησης με την υποψηφιότητά του ως νομάρχης, ενώ κατηγορείται ακόμα ότι προωθεί επενδύσεις εκτός Εύβοιας. Ο κ. Σίμωσης υποστήριξε ότι αδικείται από τα δημοσιεύματα. Σύμφωνα με τον ίδιο η επένδυση στη Βοιωτία γίνεται από ένα επιχειρηματικό σχήμα, στο οποίο συμμετέχει ως μέτοχος και ότι οι αποφάσεις δεν παίρνονται μόνο από αυτόν. Διέψευσε ότι υπήρχε οποιαδήποτε σχέση με την έγκριση της επιδότησης και την ιδιότητά του ως πρόεδρος του Επιμελητηρίου και ως υποψήφιος νομάρχης.

  Τοπικά Νέα     Δημοφιλέστερα  
Εμφάνιση όλων των άρθρων του Οκτωβρίου 2006