Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Επιχορήγηση επιχειρήσεων για την απόκτηση ειδικού σήματος ποιότητας για την Ελληνική Κουζίνα

Διρφυακά Νέα - Μηνιαία εφημερίδα Διαδιρφυακής επικοινωνίας. Επικοινωνία: Γιάννης Γιαννούκος Τηλ.: 22280 51210 & 22280 51224
Έκδοση: Φεβρουάριος 2002
Περισσότερα άρθρα από την έκδοση

- - -


Από τη Δ/νση Τουρισμού και Εμπορίου της Νομαρχίας Ευβοίας, πληροφορηθήκαμε ότι με απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης, καθιερώθηκε η χορήγηση ειδικού σήματος ποιότητας του ΕΟΤ.

Στα πλαίσια του επιχειρησιακού προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα» του Υπουργείου Ανάπτυξης μπορούν να επιχορηγηθούν μέχρι 40% και για ύψος επένδυσης μέχρι 5.000.000 δρχ. (14673, 51 ευρώ) επιχειρήσεις που θα πραγματοποιήσουν δαπάνες με σκοπό την απόκτηση του σήματος ΕΟΤ για την Ελληνική Κουζίνα.

Οι βασικές προϋποθέσεις συμμετοχής στο εν λόγω επιδοτούμενο πρόγραμμα, όπως αναγράφονται στον οδηγό εφαρμογής, είναι οι κατωτέρω: Οι επιχειρήσεις (εστιατόρια) πρέπει να απασχολούν από 1 έως 10 άτομα, να λειτουργούν τουλάχιστον 1 έτος, να έχουν άδεια λειτουργίας ή ειδικό σήμα από τον ΕΟΤ αν απαιτείται και να μην έχουν χρηματοδοτηθεί από παλαιότερα προγράμματα για την ίδια επένδυση.

Οι επιδοτούμενες δαπάνες κατατάσσονται στις παρακάτω κατηγορίες:

1) Δαπάνες διαμόρφωσης και εκσυγχρονισμού των χώρων του εστιατορίου, επισκευές κτιρίων, εγκαταστάσεις και τεχνικά έργα.

2) Δαπάνες εκσυγχρονισμού - αντικατάστασης κινητού εξοπλισμού κύριων και βοηθητικών χώρων (έπιπλα, σκεύη κ.ά.).

3) Δαπάνες σχεδιασμού παραγωγής και εκτύπωσης καταλόγων εδεσμάτων.

Η διάρκεια υλοποίησης κάθε συγκεκριμένου έργου δεν μπορεί να υπερβαίνει τους 12 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης μεταξύ των ενδιαφερομένων (επενδυτών) και του ενδιάμεσου Φορέα Διαχείρισης.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Δ/νση Τουρισμού και Εμπορίου της Ν.Α. Ευβοίας τηλ. 02210 82677.

© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.