Σερβιτόρος της Εύβοιας
Newsletter - Μάθετε πρώτοι τα νέα
Eγγραφή
867 εγγεγραμμένα μέλη Διαγραφή
Αναζήτηση στον "Σερβιτόρο"

Όλες οι λέξεις   Οποιαδήποτε


 
Ψήφισμα του 2ου Συνεδρίου Αποδήμων Ευβοέων
08/08/2001,  10:22

Θεωρώντας τη σύσφιξη και διεύρυνση των δεσμών ανάμεσα στον ελλαδικό και ευβοϊκό μητροπολιτικό χώρο και τους Ευβοείς της διασποράς, έργο μεγίστης σημασίας.

Διαπιστώνοντας την ανάγκη ενεργότερης ευαισθητοποίησης των πολιτών της Εύβοιας και της Ευβοϊκής ομογένειας στις μεταξύ των σχέσεις σε ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος.

Εκτιμώντας ότι η εμπειρία της ίδρυσης Πανευβοϊκού Οργανισμού παρέχει ένα φερέγγυο πλαίσιο για την ενδυνάμωση της συνεργασίας τους στον πολιτιστικό, τον κοινωνικό και οικονομικό τομέα.

Επισημαίνοντας ότι οι προκλήσεις στον ραγδαία μεταβαλλόμενο κόσμο μας υπαγορεύουν τη συντονισμένη προσπάθεια για ανταλλαγή εμπειριών και προβληματισμών με στόχο την θωράκιση και διαφύλαξη των ιδεωδών του ελληνισμού την διατήρηση της ευβοϊκής παράδοσης τη διάδοση των ιδιαίτερων πολιτισμικών χαρακτηριστικών.

Ομόφωνα αποφασίζουν κατά τη λήξη των εργασιών του 2ου Συνεδρίου Αποδήμων Ευβοέων και διακηρύσσουν:

  • Την πρόθεση τους για την καθιέρωση Συνεδρίου των Αποδήμων Ευβοέων ανά διετία με στόχο την ενίσχυση και την καλύτερη οργάνωση των Ευβοϊκών δυνάμεων όπου αυτές και αν ευρίσκονται
  • Την διερεύνηση από ειδική επιτροπή με προσωρινή διοίκηση
  • Α) της θεσμοθέτησης ειδικών βραβείων σε Ευβοείς επιστήμονες, καλλιτέχνες, επιχειρηματίες
  • Β) της ίδρυσης Παγκοσμίου Συμβουλίου Ευβοέων που θα μεριμνά για τη διοργάνωση των ανά διετία Συνεδρίων των Αποδήμων Ευβοέων

Τα μέλη της ειδικής επιτροπής είναι οι πρόεδροι ή οι εκπρόσωποι των 13 Συλλόγων καθώς και ο Νομάρχης Εύβοιος ή Βοηθός του Νομάρχη Εύβοιας και ο πρόεδρος της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Εύβοιας.

Η ειδική επιτροπή έχει Γραμματειακή υποστήριξη από το Γραφείο Αποδήμου Ελληνισμού της Νομαρχιακής Επιτροπής Λαϊκής Επιμόρφωσης Νομού Εύβοιας που συντονίζειι και ενημερώνει τα μέλη αυτής.

To γραφείο Αποδήμου Ελληνισμού έχει Διεύθυνση; Μεσσσπίων 4, 34100 Φαξ: (0221) 88585 Ε- mail: [email protected] Τηλέφωνο: (0221) 24050

Για την επίτευξη των στόχων αυτών η ειδική επιτροπή διερεύνησης μπορεί να δημοσιεύει προσκλήσεις ενδιαφέροντος ή και να εξασφαλίζει χορηγίες που θα υποστηρίζουν ενέργειες όπως:

  • Η αξιοποίηση προγραμμάτων καθώς και χορηγιών ή υποτροφιών για την ανάπτυξη σχέσεων συνεργασίας στον διεθνή χώρο με συμμετοχή σε διεθνείς οργανισμούς και φόρα.
  • Η διατήρηση της ελληνικής γλώσσας μέσα από την χρήση των τεχνολογιών επικοινωνίας.
  • Η ενθάρρυνση και ενίσχυση των Αποδήμων Ευβοέων για τη δημιουργία Συλλόγων ή Κοινοτήτων όπου υπάρχει έντονη η παρουσία του Ευβοϊκού στοιχείου.

Στόχοι του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ευβοέων είναι:

  • Ο συντονισμός της δράσης όλων των Συλλόγων, τριτοβάθμιων, δευτεροβάθμιων, ομοσπονδιών, Αποδήμων Ευβοέων αλλά και Ευβοϊκών Συλλόγων που δραστηροποιούνται στην Ελλάδα ή είναι φορείς Νομαρχιακού επιπέδου.
  • Η διοργάνωση σεμιναρίων ημερίδων συνεδρίων εκθέσεων εκδηλώσεων που θα προάγουν θέματα κοινού ενδιαφέροντος και θα έχουν σχέση με την ανάπτυξη και προβολή της Εύβοιας.
  • Η εκπόνηση ερευνών και μελετών σε θέματα πολιτισμού, οικονομίας και άλλων τομέων που έχουν άμεση ή έμμεση σχέση με την Εύβοια.
  • Η δημιουργία πλήρους αρχείου Ευβοϊκών Συλλόγων.
  • Η προώθηση στο εξωτερικό του ευβοϊκού πνεύματος και του ρόλου που διαδραμιάτισε οτην εξέλιξη και διαμόρφωση του δυτικού πολιτισμού.
  • Η διαρκής επσφή και επικοινωνία όλων των Ευβοέων μέσα από τον κυβερνοχώρο.
  • Η δημιουργία Δικτύου Επιχειρηματιών παραλληλισμένο στις κατευθύνσεις του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού

Οι Σύνεδροι του 2ου Συνεδρίου Αποδήμων Ευβοέων απευθύνουν έκκληση προς την Ελληνική πολιτεία να ενισχύσει με δασκάλους και καθηγητές τα ελληνικά σχολεία στο εξωτερικό καθώς επίσης να ενισχύσει τα προγράμματα γισ τη διατήρηση της ελληνικής γλώσσας και της φιλοξενίας νέων Αποδήμωv οτην Ελλάδα.

Συμφωνούν και θα επιδιώξουν για τη μεταφορά των οστών του Γ. Πσπανικολάου από την Αμερική, όπου και βρίσκονται σήμερα, στην γενέτειρα του πατρίδα.

Αποδέχονται την πρόταση του Νομάρχη Εύβοιας Νίκου Παπανδρέου, για την ανακήρυξη του Ιατρού Χειρουργού και τέως Υπουργού Ορέστη Παπαστρατή, ως επιτίμου προέδρου του 2ου Συνεδρίου Αποδήμων Ευβοέων.

Διακηρύσουν την πεποίθηση τους ότι στο επόμενο Συνέδριο Αποδήμων Ευβοέων πρέπει να είναι έντονη η παρουσία των νέων Ευβοϊκής καταγωγής και προς αυτή την κατεύθυνση οφείλουν να προσανατολιστούν όλοι οι Ευβοϊκοί Σύλλογοι.

Όλα τα ανωτέρω να τεθούν υπ' όψη του Πρωθυπουργού, του Προέδρου της Δημοκρατίας, των Υπουργών Εξωτερικών, Πολιτισμού, Αιγαίου, της Γενικής Γραμματείας Αποδήμου Ελληνισμού, του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού, των Συλλόγων Αποδήμων Ευβοέων, των Συνέδρων καθώς και των παρατηρητών του 2ου Συνεδρίου Αποδήμων Ευβοέων, του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, των βουλευτών της Εύβοιας, των Νομαρχιακών Συμβούλων του Νομαρχιακού Συμβουλίου Εύβοιας, των Δημάρχων του Νομού Εύβοιας, των Συλλάγον και Φορέων πολιτιστικών, επαγγελματικών ενώσεων του Νομού Εύβοιας των μέσων ενημέρωσης.


 «  Προηγούμενo άρθρo Επόμενo άρθρo  » 
 
Εμφάνιση όλων των άρθρων του Αυγούστου 2001
Προσθέστε αυτή τη σελίδα στα αγαπημένα
Αποστολή της σελίδας με email

Διαφημιστείτε εδώ!!
Μόνο με 150 euro το μήνα μπορείτε να τοποθετήσετε το διαφημιστικό σας κείμενο.
Διαφημιστείτε εδώ!!
Μόνο με 125 euro το μήνα μπορείτε να τοποθετήσετε το διαφημιστικό σας κείμενο.
Διαφημιστείτε εδώ!!
Μόνο με 100 euro το μήνα μπορείτε να τοποθετήσετε το διαφημιστικό σας κείμενο.

 
Ευχές για το νέο έτος από τη Ν.Α. Εύβοιας


30/12/2005
Ματαίωση δρομολογίων του ΟΣΕ
Πίτα και βραβεύσεις για τον "Αναξαγόρα"
Εκθεση ζωγραφικής στο δημαρχείο Χαλκίδας
Αθληση για όλους από το δήμο Χαλκιδέων

29/12/2005
Οι νέες αντικειμενικές τιμές στην Εύβοια
Κατασκευή αγκυροβόλιου τουριστικών σκαφών στο λιμάνι Κύμης
Χριστούγεννα στο δήμο Κύμης
Πρόσληψη Κοινωνικού Λειτουργού στο δήμο Αρτεμισίου
Πρόσληψη γεωπόνου στο ΚΕΠΠΥΕΛ Χαλκίδας
Προσλήψεις εποχικού προσωπικού στη ΔΕΗ

28/12/2005
Κόντρα δήμου και λιμενικού ταμείου για το λιμάνι Κύμης
Σημαντικά έργα στην Παραλία Κύμης
Εκθεση ξυλογλυπτικής στην Κύμη
Επίσημη Δοξολογία για το νέο έτος
Εγκαινιάστηκε το ΚΑΠΗ του δήμου Κύμης
Αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ σε κτηνοτρόφους του νομού
Υποβολή αιτήσεων για το Μέτρο 1.1. του ΕΠΑΑ-ΑΥ 2000-2006
Το ωράριο της Διεύθυνσης Χωροταξίας

23/12/2005
Ληστεία στην Εθνική Τράπεζα Χαλκίδας
Οι ιδιοκτήτες χωματουργικών μηχανημάτων αρνούνται τα "περί απειλών"
  Περισσότερα...  
 

 

Aπαγορεύεται η αναδημοσίευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιοδήποτε τρόπο χωρίς την έγγραφη άδεια του εκδότη.