Σερβιτόρος της Εύβοιας
 
 
Newsletter - Μάθετε πρώτοι τα νέα
Eγγραφή
875 εγγεγραμμένα μέλη Διαγραφή
Αναζήτηση στον "Σερβιτόρο"

Όλες οι λέξεις   Οποιαδήποτε
Αναζήτηση στον Eυβοϊκο κατάλογο
20 Νοεμβρίου 2005
 
 


 
Υλοποίηση του Επιχειρηματικού Σχεδίου Ανάπτυξης της ΕΒΙΕΣΚ θυγατρικής του Ομίλου Ηρακλής
18/07/2001,  09:39

Ο Ομιλος Ηρακλής ανακοινώνει την έναρξη υλοποίησης του Επιχειρηματικού Σχεδίου Ανάπτυξης της κατασκευαστικής εταιρίας ΕΒΙΕΣΚ Α.Ε., θυγατρικής του Ομίλου, για την περίοδο 2002-2004. Είναι η πρώτη φορά που θυγατρική εταιρία του Ομίλου Ηρακλής εμφανίζει παρόμοιο πρόγραμμα αυτόνομης ανάπτυξης των δραστηριοτήτων της με σκοπό την εξέλιξή της σε μία από τις ισχυρότερες επιχειρήσεις του κλάδου της.

Στόχος του επιχειρηματικού σχεδίου είναι η σημαντική αύξηση του κύκλου εργασιών της Εταιρίας με την επίτευξη μέσου ετήσιου ρυθμού ανάπτυξης της τάσεως του 30% κατά την τριετία 2002-2004 και η περαιτέρω ενίσχυση της θέσης της τόσο στην τσιμεντοβιομηχανία όσο και ως βασικού συνεργάτη και κατασκευαστή σημαντικών επενδυτικών έργων και έργων υποδομής καθώς και μηχανολογικών συντηρήσεων εξοπλισμού βιομηχανιών, διυλιστηρίων και σταθμών ενέργειας.

Το επιχειρηματικό σχέδιο περιλαμβάνει την υλοποίηση σημαντικού επενδυτικού προγράμματος σε εργοστασιακό και εργοταξιακό εξοπλισμό, την ενίσχυση της οργανωτικής δομής της Εταιρίας στον εμπορικό τομέα και στον τομέα επίβλεψης και εκτέλεσης έργων, καθώς και τη σταδιακή επέκταση της Εταιρίας σε όλους τους τομείς των δραστηριοτήτων της με ταυτόχρονη διατήρηση της ευελιξίας και της υψηλής ποιότητας των προϊόντων και υπηρεσιών της και τη συνεχή βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και αποδοτικότητάς της.

Κατά το έτος 2000, οι πωλήσεις της ΕΒΙΕΣΚ Α.Ε. ήταν 7,7 δις δραχμές και το 2001 αναμένεται να φθάσουν τα 8,5 δις δραχμές.

Εκτός από τη μηχανολογική συντήρηση των εργοστασίων της ΑΓΕΤ Ηρακλής και τα έργα σε τσιμεντοβιομηχανίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, η ΕΒΙΕΣΚ δραστηριοποιείται σε σημαντικά έργα μεταλλικών κατασκευών, έργα σε βιομηχανίες και σταθμούς παραγωγής ενέργειας, έργα διυλιστηρίων, μηχανολογική συντήρηση βιομηχανιών, κατασκευή ανταλλακτικών, κατασκευή σιλοφόρων οχημάτων κ.λ.π.

Το κεντρικό κτίριο αναχωρήσεων του νέου αεροδρομίου «ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ» περιλαμβάνεται στα πρόσφατα έργα που κατασκεύασε με απόλυτη επιτυχία η Εταιρία και αποτελεί απόδειξη της ιδιαίτερης εμπειρίας της στην κατασκευή μεγάλων έργων υποδομής υψηλών ποιοτικών απαιτήσεων, με απόλυτη τήρηση του χρονοδιαγράμματος. Η ΕΒΙΕΣΚ σκοπεύει να χρησιμοποιήσει την εμπειρία της σε παρόμοια έργα μεταλλικών κατασκευών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

Στον τομέα των έργων σε σταθμούς ηλεκτρικής ενέργειας, τα οποία αναμένεται να σημειώσουν άνοδο τα επόμενα χρόνια, η εταιρία αναμένεται να συμμετάσχει ενεργά στην κατασκευή και τη συντήρησή τους. Ηδη η ΕΒΙΕΣΚ έχει κατασκευάσει σημαντικά έργα σε αυτόν το χώρο, όπως στη μονάδα αποθείωσης στην Μεγαλόπολη και στον υδροηλεκτρικό σταθμό στην Πλατανόβρυση.

Η ΕΒΙΕΣΚ έχει επίσης κατασκευάσει μεγάλο μέρος της επέκτασης των διυλιστηρίων του Ασπροπύργου ενώ αναμένεται να αναλάβει την κατασκευή ανάλογων έργων από το σημαντικό πρόγραμμα επενδύσεων των διυλιστηρίων τα επόμενα χρόνια.

Παράλληλα με την Ελλάδα, η ΕΒΙΕΣΚ άρχισε πάλι, μέσα στο 2000, να δραστηριοποιείται και στο εξωτερικό, κυρίως στην τσιμεντοβιομηχανία. Πιο συγκεκριμένα, την περίοδο αυτή η Εταιρία κατασκευάζει ένα συγκρότημα άλεσης κλίνκερ στην Κύπρο για τη VASSILIKO CEMENT (ιδιοκτησίας Italcementi και E.M.E.), ενώ συνεχίζει την ανέγερση του εξοπλισμού μιας νέας μονάδας παραγωγής τσιμέντου στην Αίγυπτο για την ALEXANDRIA CEMENT (ιδιοκτησίας Blue Circle Industries PLC). Η συμμετοχή της Εταιρίας στον Ομιλο LAFARGE που αποτελεί τη μεγαλύτερη τσιμεντοβιομηχανία παγκοσμίως θα δώσει νέες δυνατότητες και ευκαιρίες περαιτέρω ανάπτυξης των δραστηριοτήτων της Εταιρίας στο εξωτερικό.


 «  Προηγούμενo άρθρo Επόμενo άρθρo  » 
 
Εμφάνιση όλων των άρθρων του Ιουλίου 2001
Προσθέστε αυτή τη σελίδα στα αγαπημένα
Αποστολή της σελίδας με email

Διαφημιστείτε εδώ!!
Μόνο με 150 euro το μήνα μπορείτε να τοποθετήσετε το διαφημιστικό σας κείμενο.
Διαφημιστείτε εδώ!!
Μόνο με 125 euro το μήνα μπορείτε να τοποθετήσετε το διαφημιστικό σας κείμενο.
Διαφημιστείτε εδώ!!
Μόνο με 100 euro το μήνα μπορείτε να τοποθετήσετε το διαφημιστικό σας κείμενο.

 

18/11/2005
"Καλύφθηκε" ο ιδιοκτήτης της Φάρμας μανιταριών
Οι δημότες Ελυμνίων, οι χαμένοι της κόντρας δήμου και ΔΕΗ
Θετικά απαντά το ΥΠΠΟ για το Εργαστήρι Τέχνης
Παλαιοκρασσάς: "Απόλυτος άρχων στο σταθμό Αλιβεριου ο Δ. Πιπεργιάς"
Προσλήψεις στον Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.
Το ΠΑΣΟΚ προετοιμάζεται για τις εκλογές
Συνεργασία του Επιμελητηρίου με το ΤΕΙ Χαλκίδας
Σύσκεψη της Περιφέρειας για την αντιμετώπιση καιρικών φαινομένων
Κοινοβουλευτική δράση του Γ. Παπαγεωργίου
Επισκευάζεται ο ιερός ναός Ζαράκων
Μήνυμα του ΕΚΕ για την επέτειο του Πολυτεχνείου
Χριστουγεννιάτικη αγορά των τροφίμων του Θεραπευτηρίου Αυλίδας
Θρησκευτικές εκδηλώσεις στον ναό Αποστόλων Πέτρου και Παύλου
Πανελλήνιο Συνέδριο Επιπλοξυλουργών στη Χαλκίδα
Ημερίδα υπέρ των γυναικών στη Σκύρο
Εορτασμός της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων
Ο εκπολιτιστικός σύλλογος Αλωνακίου απόκτησε νέο κτίριο
Η ΑΓΕΧ υποδέχεται την Ολυμπιάδα
Ρεπό ο Λήλας
Ευβοϊκό ντέρμπι στο Περιφερειακό
  Περισσότερα...  
 


 

Aπαγορεύεται η αναδημοσίευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιοδήποτε τρόπο χωρίς την έγγραφη άδεια του εκδότη.