Σερβιτόρος της Εύβοιας
 
 
Newsletter - Μάθετε πρώτοι τα νέα
Eγγραφή
976 εγγεγραμμένα μέλη Διαγραφή
Αναζήτηση στον "Σερβιτόρο"

Όλες οι λέξεις   Οποιαδήποτε
Αναζήτηση στον Eυβοϊκο κατάλογο
25 Φεβρουαρίου 2005
 
 


 
Αγρια κόντρα ανάμεσα στην ΕΑΣ και στη Νομαρχία Ευβοίας
12/06/2001,  19:05

Συνεχίζεται η κόντρα της Ε.Α.Σ. με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Εύβοιας. Η δεύτερη προχώρησε σε απάντηση στην ανακοίνωση - καταγγελία των υπαλλήλων της Ε.Α.Σ. Ν. Ευβοίας.

Το σωματείο εργαζομένων της ΕΑΣ καταγγέλλει:

«Οι εργαζόμενοι στην Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ν. Εύβοιας καταγγέλλουμε τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση του Νομού μας και το Νομάρχη Ευβοίας κ. Παπανδρέου, ο οποίος με αδιαφανείς διαδικασίες προσπαθεί να αναθέσει την εργολαβία καταπολέμησης του δάκου σε εργολάβου που είναι προσωπική του επιλογή, αδιαφορώντας παντελώς για την προστασία της ελαιοπαραγωγής του νομού μας.

Η εμμονή αυτή του κ. Νομάρχη να αναθέσει την εργασία καταπολέμησης του δάκου στην Αναπτυξιακή Εύβοιας Α.Ε. που από τη σύστασή της ουδεμία εργασία έχει εκτελέσει, δεν έχει υλικοτεχνική υποδομή, αλλά και δε διαθέτει το απαραίτητο επιστημονικό προσωπικό, τον οδηγεί:

1. Στο να παραβιάζει την Κοινοτική και Εθνική Νομοθεσία περί Δημοπρασιών αναγκαζόμενος να προβαίνει σε ακυρώσεις των διακηρύξεων μετά τις γνωμοδοτήσεις των επιτροπών που ο ίδιος έχει ορίσει.

2. Την εφαρμογή των Νόμων και των διατάξεών τους σε ένα Δημοκρατικό Πολίτευμα να την χαρακτηρίζει νομικίστικα τερτίπια.

3. Στο να χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες στις οποίες προΐσταται για την επίτευξη των προσωπικών επιλογών του.

4. Υποβαθμίζει το θεσμό της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης της οποίας ο ρόλος της είναι η παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες και ο ουσιαστικός έλεγχος των εργολάβων που αναλαμβάνουν την εκτέλεση έργων και εργασιών.

5. Τέλος στην προσπάθειά τους για τη συγκάλυψη όλων των ανωτέρω προβαίνει σε δημοσιεύματα με ψευδές περιεχόμενο, στα οποία παρουσιάζεται σαν θεματοφύλακας του Δημοσίου συμφέροντος, δεν αναφέρει ότι κόπτεται για την Αναπτυξιακή Νομού Ευβοίας Α.Ε. της οποίας είναι Πρόεδρος και δεν εξηγεί γιατί η ανωτέρω εταιρεία στο διαγωνισμό της δακοκτονίας του 2000 έδωσε προσφορά μεγαλύτερη από την Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Εύβοιας».

Η απάντηση της Ν.Α.:

«Η ΕΑΣ Ευβοίας αφού έχασε κάθε ελπίδα ακύρωσης του διαγωνισμού για τη διεξαγωγή των εργασιών της δακοκτονίας το 2001 στο νομό μας, προβαίνει σε νέα δυσφήμιση της Ν.Α. Ευβοίας και του Νομάρχη Ευβοίας καλυπτόμενη πίσω από τους εργαζόμενους σ' αυτή.

Χαρακτηρίζει αδιαφανείς διαδικασίες όλες τις νόμιμες ενέργειες διεξαγωγής του διαγωνισμού, για τις οποίες συντάσσονται πρακτικά από επιτροπή που προβλέπεται από το νόμο.

Η Αναπτυξιακή Ευβοίας με τον τεχνικό φάκελο προσφοράς που θα υποβάλει κατά τη διεξαγωγή του διαγωνισμού θα αποδείξει ότι έχει υλικοτεχνική υποδομή και διαθέτει το πιο κατάλληλο επιστημονικό προσωπικό.

Οι δηλώσεις των υπαλλήλων της ΕΑΣ Εύβοιας, ότι οι επιτροπές που ορίζει ο Νομάρχης ακυρώνουν τις διακηρύξεις των δημοπρασιών, έρχεται σε αντίθεση με τη δήλωσή τους, ότι ο Νομάρχης χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες που προΐσταται για την επίτευξη προσωπικών επιλογών.

Εξ' άλλου η καλύτερη απάντηση σ' όλες τις παραπάνω ψευδείς κατηγορίες είναι ότι η ίδια επιτροπή κατακύρωσε το 2000 το διαγωνισμό στην ΕΑΣ Εύβοιας και όχι στην Αναπτυξιακή Εύβοιας Α.Ε.

Σε όλους είναι γνωστό, ότι οι νόμοι αφήνουν πολλά περιθώρια για όσους θέλουν να παίρνουν αναβολές και να αποφεύγουν την απ' ευθείας και καθαρή αντιπαράθεση.

Η Ν.Α. δεν έχει μόνο ένα ρόλο, αλλά πολλούς και ένας από αυτούς είναι και η δημιουργία εταιρειών για την ανάπτυξη της περιοχής.

Όσον αφορά για την προστασία του δημόσιου συμφέροντος από την Αναπτυξιακή Ευβοίας Α.Ε., θα πρέπει να αναρωτηθούν όλοι ποια θα ήταν η τιμή της προσφοράς το 2000 αν δεν ελάμβανε μέρος η Αναπτυξιακή Εύβοιας Α.Ε».


 «  Προηγούμενo άρθρoΕπόμενo άρθρo  » 
 
Εμφάνιση όλων των άρθρων του Ιουνίου 2001
Προσθέστε αυτή τη σελίδα στα αγαπημένα
Αποστολή της σελίδας με email

Διαφημιστείτε εδώ!!
Μόνο με 150 euro το μήνα μπορείτε να τοποθετήσετε το διαφημιστικό σας κείμενο.
APN Portal
...καθημερινή ενημέρωση για την επικαιρότητα και τον αθλητισμό με πλούσιο φωτογραφικό υλικό.
StartPoint
Το site των περίεργων ανθρώπων...

 
Ψηφίστηκε η κατεδάφιση της δημοτικής αγοράς Χαλκίδας
Βλάπτονται τα συμφέροντα της ΚΤΕΛ Ευβοίας με την απόφαση του δικαστηρίου
Επίσκεψη Αλαβάνου στη Χαλκίδα
Απαραίτητη η ανακατασκευή του εθνικού σταδίου Χαλκίδας ενόψει Euro
Λειτουργικά έσοδα 115,7 εκατομμυρίων ευρώ το 2004 για τον "Ηρακλή"
Αποκατάσταση ζημιών στον παραλιακό δρόμο Αγ. Γεωργίου Λιχάδας
Παρέμβαση για την αναστήλωση της μονής Αγίου Γεωργίου Αρμά
Δεν υπάρχουν λεφτά για τις ομάδες
Συνεστίαση της Ν.Ε. Εύβοιας του ΚΚΕ
Εκδήλωση αγάπης και στήριξης των παιδιών
Υψηλό ποσοστό ανεργίας στην Εύβοια
Οι 53 σύνεδροι για το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ από την Εύβοια
Συναντήσεις της προέδρου της Λιμενικής Επιτροπής Χαλκίδας με φορείς της πόλης
Ενίσχυση παραγωγών από τον ΕΛΓΑ
ΕΑΣ Εύβοιας: Στοχεύουν σε μείωση του προσωπικού
Πολιτιστικές εκδηλωσεις εκτός πόλης
Αποκριάτικη γιορτή για τα παιδιά του ΚΑΜΕΑ
Θεατρική παράσταση για την ημέρα της γυναίκας
Ατύχημα με χημικά στην Αυλίδα
Β. Αποστόλου: "Υπερασπιζόμαστε το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο"
  Περισσότερα...  
 

 

Aπαγορεύεται η αναδημοσίευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιοδήποτε τρόπο χωρίς την έγγραφη άδεια του εκδότη.