Σερβιτόρος της Εύβοιας
 
 
Newsletter - Μάθετε πρώτοι τα νέα
Eγγραφή
875 εγγεγραμμένα μέλη Διαγραφή
Αναζήτηση στον "Σερβιτόρο"

Όλες οι λέξεις   Οποιαδήποτε
Αναζήτηση στον Eυβοϊκο κατάλογο
20 Νοεμβρίου 2005
 
 


 
Συναντήσεις της Επιτροπής για την αντιμετώπιση της ανεργίας με Κωνσταντόπουλο και Παπαρήγα
24/05/2001,  18:33

Την πλήρη και άμεση συμπαράστασή τους εξέφρασαν οι Νίκος Κωνσταντόπουλος και Αλέκα Παπαρήγα, σε διαδοχικές συναντήσεις που είχαν με την Επιτροπή για την αντιμετώπιση της ανεργίας την Τρίτη 22 Μαΐου.

Η Επιτροπή η οποία αποτελούνταν από τους Δημάρχους Ελυμνίων, Ανέστη Ψαρρό, Κηρέως Πρόδρομο Ενωτιάδη, Νηλέως Γιάννη Περήφανο, τους προέδρους του Σωματείου των Ανέργων Γιάννη Τσουκαλά, του Εμπορικού Συλλόγου Μαντουδίου Γ. Ψαραδόπουλο, των Αγροτικών Συλλόγων Μαντουδίου και Σπαθαρίου, Καραμήτσο και Λιαγκάκη αντίστοιχα, τον αντιδήμαρχο Ελυμνίων Θαν. Δημητρίου, τους δημοτικούς συμβούλους Αγγ. Αγγελάρα (Κηρέως), Γιάννη Φάσσα και Νίκο Δρόσο (Ελυμνίων).

Ο κ. Κωνσταντόπουλος, στη συνάντηση που είχαν στις 12.00 το μεσημέρι στα γραφεία του ΣΥΝ, τόνισε ότι η άποψη του κόμματός του, όπως έχει διατυπωθεί μέσα κι έξω από τη Βουλή, ξεκινάει από μία συγκεκριμένη διαπίστωση. Ότι ολοένα και περισσότερο μεγαλώνει το κοινωνικό έλλειμμα εξαιτίας της πολιτικής που εφαρμόζεται. Τα αιτήματα είναι δίκαια και εύλογα, είπε, είναι φωνή απόγνωσης μίας κοινωνίας που βλέπει τον τόπο της να ρημάζει. Το ότι είναι προοδευτικό και τι είναι συντηρητικό κρίνεται από το περιεχόμενο και όχι από τα επικοινωνιακά τρικ. Αναφερόμενος στην κυβερνητική πολιτική είπε ότι, κοινωνικοποιείται το κόστος και ιδιωτικοποιείται το όφελος.

Ζήτησε να πληρωθούν οι εργαζόμενοι της Βιομάγν και όσοι επαγγελματίες τους οφείλει η επιχείρηση, να δοθεί σύνταξη σε όσους είχαν ένσημα βαρέα και ανθυγιεινά και να υπάρξουν αυξημένα κίνητρα στους τρεις Δήμους Κηρέως, Νηλέως και Ελυμνίων.

Το ζήτημα είναι καθαρά πολιτικό, ανάφερε η κ. Παπαρήγα στη συνάντηση που είχε με την επιτροπή στις 4.00 το απόγευμα στον Περισσό. Τα αίτια είναι βαθύτερα και η επίλυση των αιτημάτων αντικειμενικά προϋποθέτουν αλλαγή πολιτικής. Δεν μπορεί να διαχωρίσει κανείς την πάλη για τα προβλήματα, από την πάλη για τα γενικότερα πολιτικά ζητήματα. Διαφορετικά υπονομεύεται η λύση.

Τάχθηκε στο πλευρό των ανέργων και τόνισε ότι το κόμμα που εκπροσωπεί δίνει πολύ μεγάλη έμφαση και προσοχή στην Εύβοια και ζήτησε να προστατευτούν οι άνεργοι και οι οικογένειές τους, να εξασφαλισθεί σύνταξη σε όλους τους ανέργους ανεξαρτήτως σε ποια ηλικία βρίσκονται σήμερα και πόσα ένσημα έχουν, στη δημιουργία προϋποθέσεων για δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, αλλά, -κατέληξε- δεν μπορούμε να παραιτηθούμε από τη διεκδίκηση του αιτήματος για δουλειά.

Ο κ. Τσουκαλάς διατύπωσε τα αιτήματα της Επιτροπής, ενώ οι τρεις Δήμαρχοι και τα υπόλοιπα μέλη επιχειρηματολόγησαν υπέρ αυτών δίνοντας έμφαση στην κοινωνική διάσταση του προβλήματος και ζήτησαν από τους δυο αρχηγούς να προωθήσουν το θέμα και να το διατηρήσουν στην επικαιρότητα. Παράλληλα τους ζήτησε να παραβρεθούν στη Λαϊκή Συνέλευση που θα γίνει το επόμενο διάστημα στο Μαντούδι.

Τόσο ο κ. Κωνσταντόπουλος όσο και η κ. Παπαρήγα υποσχέθηκαν ότι θα στηρίξουν οποιαδήποτε κινητοποίηση των ανέργων και ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση που τους έγινε.


 «  Προηγούμενo άρθρo Επόμενo άρθρo  » 
 
Εμφάνιση όλων των άρθρων του Μαϊου 2001
Προσθέστε αυτή τη σελίδα στα αγαπημένα
Αποστολή της σελίδας με email

Διαφημιστείτε εδώ!!
Μόνο με 150 euro το μήνα μπορείτε να τοποθετήσετε το διαφημιστικό σας κείμενο.
Διαφημιστείτε εδώ!!
Μόνο με 125 euro το μήνα μπορείτε να τοποθετήσετε το διαφημιστικό σας κείμενο.
Διαφημιστείτε εδώ!!
Μόνο με 100 euro το μήνα μπορείτε να τοποθετήσετε το διαφημιστικό σας κείμενο.

 

18/11/2005
"Καλύφθηκε" ο ιδιοκτήτης της Φάρμας μανιταριών
Οι δημότες Ελυμνίων, οι χαμένοι της κόντρας δήμου και ΔΕΗ
Θετικά απαντά το ΥΠΠΟ για το Εργαστήρι Τέχνης
Παλαιοκρασσάς: "Απόλυτος άρχων στο σταθμό Αλιβεριου ο Δ. Πιπεργιάς"
Προσλήψεις στον Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.
Το ΠΑΣΟΚ προετοιμάζεται για τις εκλογές
Συνεργασία του Επιμελητηρίου με το ΤΕΙ Χαλκίδας
Σύσκεψη της Περιφέρειας για την αντιμετώπιση καιρικών φαινομένων
Κοινοβουλευτική δράση του Γ. Παπαγεωργίου
Επισκευάζεται ο ιερός ναός Ζαράκων
Μήνυμα του ΕΚΕ για την επέτειο του Πολυτεχνείου
Χριστουγεννιάτικη αγορά των τροφίμων του Θεραπευτηρίου Αυλίδας
Θρησκευτικές εκδηλώσεις στον ναό Αποστόλων Πέτρου και Παύλου
Πανελλήνιο Συνέδριο Επιπλοξυλουργών στη Χαλκίδα
Ημερίδα υπέρ των γυναικών στη Σκύρο
Εορτασμός της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων
Ο εκπολιτιστικός σύλλογος Αλωνακίου απόκτησε νέο κτίριο
Η ΑΓΕΧ υποδέχεται την Ολυμπιάδα
Ρεπό ο Λήλας
Ευβοϊκό ντέρμπι στο Περιφερειακό
  Περισσότερα...  
 


 

Aπαγορεύεται η αναδημοσίευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιοδήποτε τρόπο χωρίς την έγγραφη άδεια του εκδότη.