Σερβιτόρος της Εύβοιας
 
 
Newsletter - Μάθετε πρώτοι τα νέα
Eγγραφή
870 εγγεγραμμένα μέλη Διαγραφή
Αναζήτηση στον "Σερβιτόρο"

Όλες οι λέξεις   Οποιαδήποτε
Αναζήτηση στον Eυβοϊκο κατάλογο
06 Νοεμβρίου 2005
 
 


 
Η προοπτική και το όραμα του ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με το Δ. Πιπεργιά
05/05/2001,  17:31

Απαντήσεις σε όλους και για όλα έδωσε ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ν. Εύβοιας κ. Δημήτρης Πιπεργιάς για τη φυσιογνωμία του ΠΑΣΟΚ, την προοπτική του και για το όραμα που θα πρέπει να κυριαρχήσει στην Ελληνική κοινωνία, προκειμένου να διασφαλιστεί η κοινωνική συνοχή, κατά την ομιλία του στη συνεδρίαση της Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ.

«Το ασφαλιστικό ανέδειξε και έφερε στην επιφάνεια ένα τεράστιο έλλειμμα. Έλλειμμα πολιτικό αλλά και έλλειμμα πολιτικής ΠΑΣΟΚ. Ποιες είναι οι συμμαχίες μας τόσο σε επίπεδο κοινωνίας όσο και σε επίπεδο πολιτικής; Ποιο είναι το όραμα μας;

Γιατί ασφαλώς όραμα δεν μπορεί να είναι το Ευρώ. Η διατηρησιμότητα είναι θετική και αναγκαία, δεν είναι όμως όραμα. Κοινωνία της ευημερίας, ΝΑΙ. Πως όμως μπορούμε να πείσουμε γι' αυτή όταν η "δέσμη των σκέψεων μας" δημιουργεί αγεφύρωτο χάσμα με τους εργαζόμενους και τους συνδικαλιστικούς τους φορείς; Όταν πρόταση μας είναι η δραματική μείωση των συντάξεων; Για ποια ευημερία μιλάμε και σε ποια στρώματα της Ελληνικής κοινωνίας;

Στην πρόσφατη Απεργία, και τις συγκεντρώσεις που ζήσαμε μπορείς εύκολα να παρατηρήσεις μια τεράστια κοινωνική και ηλικιακή διαστρωμάτωση. Συμμετείχαν δηλαδή ακόμα και πολίτες που δε θίγονταν από "τη δέσμη σκέψεων" της Κυβέρνησης. Και κυρίως έβλεπες πολίτες που στη μάχη των Εθνικών εκλογών βρίσκονταν στο πλάι μας, στήριζαν με πίστη και θέρμη το ΠΑΣΟΚ. Ασφαλώς και μια Κυβέρνηση κρίνεται από το έργο της. Πολλές φορές όμως κρίνεται και από τις προθέσεις της. Εμείς για το Ασφαλιστικό κριθήκαμε από τις προθέσεις μας και πολύ φοβάμαι ότι αυτό δεν είναι καλό. Υπάρχει πρόβλημα αξιοπιστίας και αυτό πρέπει να μας απασχολήσει πολύ σοβαρά, αφού είναι πρόβλημα γενικότερο και ξεπερνά το ασφαλιστικό. Πρέπει να προσδιορίσουμε το όραμα που έχουμε για την Ελλάδα. Πρέπει να αποσαφηνίσουμε τις πολιτικές και κοινωνικές μας συμμαχίες και κυρίως να διασφαλίσουμε την κοινωνική συνοχή.

Όσοι προβληματιζόμαστε από αυτά τα αναπάντητα ερωτήματα και ψάχνουμε για λύσεις, προφανώς δεν καταληφθήκαμε από μαζική βλακεία και υστερία, έστω κι αν ορισμένοι νέοι "σύντροφοι" με υψηλό δείκτη ευφυΐας, είναι αλήθεια αυτό, μπορεί να χαρακτηρίζουν έτσι τους προβληματισμούς μας. Το πολιτικό στίγμα και οι προθέσεις μιας "δέσμης σκέψεων" έχουν πολύ μεγάλη σημασία στο κριτήριο του απλού πολίτη και αυτό μας το έχει διδάξει η μακροχρόνια ενασχόληση με τα καθημερινά του προβλήματα και οι κοινοβουλευτικές μας θητείες.

Κλείνοντας να σας κάνω και μια προσωπική εξομολόγηση. Γουστάρω τους έξυπνους. Γουστάρω τους πιο μορφωμένους. Γουστάρω τους πιο κοινωνικά αποδεκτούς και ασφαλώς θέλω να διαλέγομαι με όσους βρίσκονται πιο κοντά στην εξουσία και τα κέντρα λήψης των αποφάσεων από εμένα.

Δεν Γουστάρω όμως, κ. Πρόεδρε τους τζάμπα μάγκες που βλέπουν την κοινωνία μέσα από παραμορφωτικούς φακούς που οι ίδιοι κατασκευάζουν, αυτούς που διεκδικούν το αλάθητο, τους αλαζόνες, αυτούς που θεωρούν το κοινωνικό ΠΑΣΟΚ πλέμπα και απόβρασμα και θεωρούν τους εαυτούς τους πιο έξυπνους, πιο μορφωμένους, πιο αποδεκτούς στην Κοινωνία και αποκλειστική τους επιδίωξη είναι να βρίσκονται δίπλα στην εκάστοτε εξουσία για ιδίων όφελος.

Θα μπορούσαμε να μιλάμε ώρες κ. Πρόεδρε για την αναζήτηση οράματος, τις πολιτικές και τον αναπροσανατολισμό των στόχων και των Κυβερνητικών πρακτικών που θα έπρεπε άμεσα να γίνουν. Ο κάθε ένας από εμάς θα είχε να συμβάλλει λίγο σ' αυτή την κουβέντα.

Θα κλείσω όμως λέγοντας ένα πράγμα. Δε θεωρώ τον εαυτό μου βλάκα. Πολύ δε περισσότερο δε θεωρώ όλους αυτούς που με επέλεξαν τρεις συνεχόμενες φορές αντιπρόσωπο τους στο Ελληνικό Κοινοβούλιο βλάκες. Όλα όμως αυτά που συμβαίνουν, λέγονται και ακούγονται τελευταία γύρω μου με κάνουν πολλές φορές να αισθάνομαι σαν βλάκας!!!».


 «  Προηγούμενo άρθρo Επόμενo άρθρo  » 
 
Εμφάνιση όλων των άρθρων του Μαϊου 2001
Προσθέστε αυτή τη σελίδα στα αγαπημένα
Αποστολή της σελίδας με email

Διαφημιστείτε εδώ!!
Μόνο με 150 euro το μήνα μπορείτε να τοποθετήσετε το διαφημιστικό σας κείμενο.
Διαφημιστείτε εδώ!!
Μόνο με 125 euro το μήνα μπορείτε να τοποθετήσετε το διαφημιστικό σας κείμενο.
Διαφημιστείτε εδώ!!
Μόνο με 100 euro το μήνα μπορείτε να τοποθετήσετε το διαφημιστικό σας κείμενο.

 

04/11/2005
Ο Δ. Αναγνωστάκης κάνει λόγο για "ενορχηστρωμένη επίθεση υπονόμευσής του"
Εργα αποκατάστασης στο λύκειο Κανήθου
Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλκιδέων για την αύξηση του πετρελαίου
Επίθεση κατά του Βασίλη Κεδίκογλου
Καθαροί οι δικηγόροι της Χαλκίδας
Ανάδειξη των αρχαιοτήτων του δήμου Ταμυνέων
Πρεμιέρες από το Αεικίνητο Θέατρο Ευρίπου
Χαλκιδέα νικήτρια σε διαγωνισμό ομορφιάς
Με το Σπόρτιγκ η ΑΓΕΧ
Ο Λήλας στη Μυτιλήνη
Ο Ολυμπιακός Χ. στον Αγιο Θωμά
10η αγωνιστική της Α΄ κατηγορίας Ευβοίας
9η αγωνιστική της Β΄ κατηγορίας Ευβοίας

03/11/2005
Α. Λιάσκος: "Ψευδείς και συκοφαντικοί οι χαρακτηρισμοί της ΠΑΣΚΕ-ΛΑΡΚΟ"
13.000 ευρώ την ημέρα στοιχίζει η καθυστέρηση στο Διοικητήριο
Πανελλήνιο Συνέδριο για το Γιάννη Σκαρίμπα
Συνεχείς έλεγχοι στα πτηνοτροφεία της Εύβοιας
Συνέλευση των εργαζομένων της Δάριγκ
Πρόταση Μαρκόπουλου για την αποφυγή των διοδίων του Σχηματαρίου
Θρησκευτικές εκδηλώσεις στον Οξύλιθο
  Περισσότερα...  
 

 

Aπαγορεύεται η αναδημοσίευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιοδήποτε τρόπο χωρίς την έγγραφη άδεια του εκδότη.