Σερβιτόρος της Εύβοιας
 
 
Newsletter - Μάθετε πρώτοι τα νέα
Eγγραφή
880 εγγεγραμμένα μέλη Διαγραφή
Αναζήτηση στον "Σερβιτόρο"

Όλες οι λέξεις   Οποιαδήποτε
Αναζήτηση στον Eυβοϊκο κατάλογο
28 Δεκεμβρίου 2005
 
 


 
Η θέση του συνδυασμού «Πρωτοβουλία για την ανάπτυξη» για την εγκατάσταση αιολικών πάρκων στο Δήμο Αυλώνος
24/04/2001,  17:03

Ο Συνδυασμός «Πρωτοβουλία για την ανάπτυξη», εκφράζοντας την ανησυχία των κατοίκων του Δήμου Αυλώνος για την απειλούμενη ασύδοτη εγκατάσταση των Αιολικών Πάρκων και στην περιοχή του Δήμου Αυλώνος επισημαίνει τα ακόλουθα:

1. Η αξιοποίηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, και μεταξύ αυτών της Αιολικής Ενέργειας, πρέπει να εντάσσεται στις επιλογές της Ολοκληρωμένης Τοπικής Ανάπτυξης. Όταν όμως είναι ασύδοτη και ανταγωνιστική προς την προοπτική της τοπικής μας ανάπτυξης ακυρώνει τα θετικά της πλεονεκτήματα. Στην Εύβοια αυτό δυστυχώς έχει γίνει σήμερα πραγματικότητα.

2. Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπίσουμε τα συμφέροντα του τόπου μας και τις αναπτυξιακές επιλογές που μόνο η τοπική κοινωνία είναι αρμόδια για να καθορίσει. Αυτές στον Δήμο Αυλώνος είναι η ήπια τουριστική ανάπτυξη, ο αγροτοτουρισμός, η γεωργική και κτηνοτροφική παραγωγή και η ανάπτυξη της επιχειρηματικής δράσης σε αυτούς τους τομείς.

3. Στην σημερινή κατάσταση της υποβάθμισης του τόπου μας απαντάμε δυναμικά ΟΧΙ. Στην περιοχή του Δήμου Αυλώνος η εγκατάσταση Αιολικών Πάρκων μπορεί να εξεταστεί από την τοπική κοινωνία αποκλειστικά και μόνο εφόσον υπάρχουν οι παρακάτω προϋποθέσεις:

  • Α. Το Αιολικό Πάρκο απέχει τουλάχιστον τρία χιλιόμετρα από τα όρια οικισμού καθώς και από ιστορικό ή θρησκευτικό μνημείο της περιοχής μας.
  • Β. Να μην υπάρχει άμεση «οπτική επαφή» κανενός οικισμού του Δήμου μας με το Αιολικό Πάρκο
  • Γ. Το Αιολικό Πάρκο δεν εγκαθίσταται σε περιοχή που έχει προοπτική τουριστικής ανάπτυξης, όπως είναι οι παραλίες της Αχλαδερής και της Οκτωνιάς και η ευρύτερη ζώνη τους
  • Δ. Το Αιολικό Πάρκο δεν εγκαθίσταται σε γεωργική ή κτηνοτροφική περιοχή (βοσκότοποι) από την οποία παράγεται εισόδημα για κατοίκους του Δήμου.
  • Ε. Καταβάλλεται στον Δήμο Αυλώνος η «ειδική εισφορά» που θα καθορίσει αυτοβούλως το Δημοτικό Συμβούλιο, όπως έχει νόμιμο δικαίωμα.
  • Τις προϋποθέσεις αυτές πρέπει να λάβει υπόψη του το Υπουργείο Ανάπτυξης, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση της Εύβοιας διότι αποτελούν τα κριτήρια της «ουσιαστικής χωροθέτησης» με βάση τις αναπτυξιακές προτεραιότητες του Δήμου μας και ο καθορισμός τους αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα της τοπικής μας κοινωνίας το οποίο δεν το χαρίζουμε σε κανέναν.

4. Τεράστιες ευθύνες ανήκουν στην Κυβέρνηση και ειδικότερα στο Υπουργείο Ανάπτυξης που επιμένει να καλύπτει την ασυδοσία των επενδυτών αγνοώντας προκλητικά τα πραγματικά προβλήματα της Εύβοιας και κυρίως προσβάλλοντας το δικαίωμα των Ευβοιωτών να καθορίζουν τις τύχες του τόπου τους.

5. Τέλος, επισημαίνουμε τις ευθύνες της Ευβοϊκής Τοπικής Αυτοδιοίκησης, πρώτου και δευτέρου βαθμού, που παραπαίει μεταξύ ένοχων σιωπών και άστοχων διεκδικήσεων.

6. Καλούμε το Υπουργείο Ανάπτυξης, την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, την Νομαρχία και τον Δήμο, τον καθένα στο μέτρο των ευθυνών του, να λάβουν εκείνα τα μέτρα που είναι αναγκαία για την Ολοκληρωμένη Ανάπτυξη στην περιοχή μας.


 «  Προηγούμενo άρθρo Επόμενo άρθρo  » 
 
Εμφάνιση όλων των άρθρων του Απριλίου 2001
Προσθέστε αυτή τη σελίδα στα αγαπημένα
Αποστολή της σελίδας με email

Διαφημιστείτε εδώ!!
Μόνο με 150 euro το μήνα μπορείτε να τοποθετήσετε το διαφημιστικό σας κείμενο.
Διαφημιστείτε εδώ!!
Μόνο με 125 euro το μήνα μπορείτε να τοποθετήσετε το διαφημιστικό σας κείμενο.
Διαφημιστείτε εδώ!!
Μόνο με 100 euro το μήνα μπορείτε να τοποθετήσετε το διαφημιστικό σας κείμενο.

 
Ευχές για το νέο έτος από τη Ν.Α. Εύβοιας


28/12/2005
Κόντρα δήμου και λιμενικού ταμείου για το λιμάνι Κύμης
Σημαντικά έργα στην Παραλία Κύμης
Επίσημη Δοξολογία για το νέο έτος
Εγκαινιάστηκε το ΚΑΠΗ του δήμου Κύμης
Υποβολή αιτήσεων για το Μέτρο 1.1. του ΕΠΑΑ-ΑΥ 2000-2006

23/12/2005
Ληστεία στην Εθνική Τράπεζα Χαλκίδας
Οι ιδιοκτήτες χωματουργικών μηχανημάτων αρνούνται τα "περί απειλών"
Καταβολή δεδουλευμένων σε εκπαιδευτικούς ζητά η Περλεπέ
Τέλος στις προσφορές
Πρόσληψη εποχικού προσωπικού στο δήμο Χαλκιδέων
Ενδιαφέρει τους αγρότες
Πρόγραμμα κατάρτισης ανέργων στην Κάρυστο
Νομαρχιακά πρωταθληματα λυκείων Εύβοιας
Μετεγγραφές στο Στίβο

22/12/2005
Διαμαρτυρία Μπουραντά για το ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας
Συνεχίζεται η κόντρα ΔΑΚΕ - Δήμου Χαλκιδέων
Ερωτηματικά για την ενοικίαση του κτιρίου του ΚΑΠ Αλιβερίου
Χριστούγεννα στο Βασιλικό
Το ΠΑΜΕ ΑΗΣ Αλιβερίου καλεί σε αγώνα
Τράκαραν μέσα στο λιμάνι της Χαλκίδας
  Περισσότερα...  
 

 

Aπαγορεύεται η αναδημοσίευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιοδήποτε τρόπο χωρίς την έγγραφη άδεια του εκδότη.