Σερβιτόρος της Εύβοιας
 
 
Newsletter - Μάθετε πρώτοι τα νέα
Eγγραφή
875 εγγεγραμμένα μέλη Διαγραφή
Αναζήτηση στον "Σερβιτόρο"

Όλες οι λέξεις   Οποιαδήποτε
Αναζήτηση στον Eυβοϊκο κατάλογο
21 Νοεμβρίου 2005
 
 


 
Το ΚΕΚ ΚΡΟΝΟΣ βοηθά τους εκπαιδευτές στις διακρατικές τους ενέργειες
18/04/2001,  16:51

Το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης ΚΕΚ ΚΡΟΝΟΣ, ΝΕΟΦΥΤΟΥ 40, σε συνεργασία με επιχειρήσεις και Πανεπιστήμια (SINFORM Soc.Cons.a.r.l. - Bologna - Ιταλία, ADEIT, Fundation Universidad Empresa - Valencia - Ισπανία, IFRADE, Insitut de Formation et de Recherche pours les Acteurs du Developpment et de l' Enterprise - Angers - Γαλλία, CGIL - CISL - UIL - Bologna - Ιταλία, REGIONE EMILIA ROMAGNA, Assessorato Scuola, Formazione Professionale, Universita, Lavoro, Pari Opportunita - Bologna - Ιταλία, UNIVERSITA DEGLI STUDI DI BOLOGNA, Facolta di Scienze Politiche, Centro - Orientale e Balcanica - Bologna - Ιταλία) συμμετείχε στην υλοποίηση του προγράμματος Leonardo Da Vinci, με τίτλο «ACTION LEARNING TO CREATE A SET OF TOOLS FOR THE TRAINING OF EUROPEAN TUTORS FOR TRANSNATIONAL TRAINING ACTIVITIES» κωδ. Ι.1.1.b. - ref.n. 387/96. Το πρόγραμμα ξεκίνησε το Δεκέμβριο του 96 και ολοκληρώθηκε στις 31/3/00.

Συνέχεια του προαναφερθέντος προγράμματος αποτελεί το Πρόγραμμα «DISSEMINATION AND TRANFER OF TOOLS FOR THE TRAINING OF EUROPEAN TUTORS FOR TRANSNATIONAL TRAINING ACTIVITIES» κωδ. I/99/1/069933/PI/III.3.a/FPC. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν οι ίδιοι εταίροι και επιπλέον από τη Ρουμανία, ο οργανισμός FYNDATIA CRIMM, και το Πανεπιστήμιο HYPERION. Και τα δύο προγράμματα συγχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το πιλοτικό πρόγραμμα «ACTION LEARNING TO CREATE A SET OF TOOLS FOR THE TRAINING OF EUROPEAN TUTORS FOR TRANSNATIONAL TRAINING ACTIVITIES» ήταν αποτέλεσμα της κοινής ανάγκης των εταίρων να δημιουργήσουν, αναπτύξουν και εξετάσουν προϊόντα & εργαλεία, προκειμένου να βελτιώσουν την ποιότητα των διεθνών εκπ/κών ενεργειών, μέσω της εκπαίδευσης και της ενεργής συμμετοχής μιας ομάδας Ευρωπαίων εκπαιδευτών και μέσα από μια στρατηγική εμπνευσμένη από πρακτική εκπαίδευση.

Βασικός στόχος ήταν να προσδιοριστεί ένα κοινό μοντέλο για εκπαίδευση Ευρωπαίων εκπαιδευτών για την ανάπτυξη & τον έλεγχο της ποιότητας των εκπαιδευτικών ενεργειών, το οποίο μπορεί να μεταφερθεί μέσω των οργανισμών-εταίρων και σε άλλους Ευρωπαϊκούς φορείς και να παράγουν μία καλά προσδιορισμένη ομάδα εκπαιδευτικών εργαλείων πολυμέσων (υπερ-κείμενο, ερωτηματολόγιο για αποτίμηση της ικανοποίησης σε διεθνείς εκπαιδευτικές ενέργειες, εγχειρίδιο για τις ικανότητες του Ευρωπαίου εκπαιδευτή), ώστε να υποστηρίζεται η εκπαίδευσή τους «μέσα στην εργασία».

Αναπτύχθηκαν τρία εργαλεία, που συνοδεύονται από έναν χρήσιμο οδηγό:

α) ένα εκπαιδευτικό πακέτο με χαρακτηριστικά υπερκείμενου και πολυμέσων για την εκπαίδευση των Ευρωπαίων εκπαιδευτών, πάνω στις ικανότητες που απαιτούνται και τις μεθόδους που χρησιμοποιούνται για την προετοιμασία διεθνών εκπαιδευτικών πρωτοβουλιών.

β) ένα εγχειρίδιο για την ανάλυση των ικανοτήτων των Ευρωπαίων εκπαιδευτών, ως ένα μοντέλο που επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αναγνώριση της ανάγκης για εκσυγχρονισμό.

γ) ένα ερωτηματολόγιο για την αποτίμηση της ικανοποίησης των συμμετεχόντων σε διεθνείς εκπαιδευτικές ενέργειες.

Το νέο πρόγραμμα «DISSEMINATION AND TRANFER OF TOOLS FOR THE TRAINING OF EUROPEAN TUTORS FOR TRANSNATIONAL TRAINING ACTIVITIES» αναπτύχθηκε προκειμένου να διαδώσει τα αποτελέσματα και τα προϊόντα του προηγούμενου προγράμματος κάνοντας διάχυση των ωφελειών των μεθοδολογιών και διαμέσου των διαφόρων μετρήσεων να αγγίξει τους διαφορετικούς τομείς και τις παραγωγικές περιοχές της παγκόσμιας δια βίου εκπαίδευσης.

Προκειμένου να γίνουν αντιληπτοί οι στόχοι που υποδεικνύονται στο πολλαπλό περιεχόμενο του προγράμματος, αναβαθμίστηκε η έκδοση του υπερκειμένου «Ο Ευρωπαίος Δάσκαλος» στην Ιταλική και Αγγλική γλώσσα. Επιπλέον, συμπεριλήφθηκε και μια πλήρη εφαρμογή του στα Γαλλικά, καθώς επίσης και η προσαρμογή του εκπαιδευτικού υλικού στα Ρουμάνικα.

Στόχοι του νέου προγράμματος είναι η επέκταση του Ευρωπαϊκού Δικτύου για την καινοτομία και την διασπορά των διεθνών προγραμμάτων, που σχεδιάστηκαν μέσα από το προηγούμενο πιλοτικό πρόγραμμα, η διάρθρωση ενός λειτουργικού εργαλείου, ώστε να ενισχυθεί η διαδικασία και η ποιότητα των προτύπων που συμμερίζονται τα μέλη της Ε.Ε., σε σχέση με τον σχεδιασμό και τη διαχείριση των καινοτομιών, η επέκταση της συνεργασίας στη χρήση και διάχυση των μεθοδολογιών και μέτρων, της δια βίου εκπαίδευσης σε διεθνές επίπεδο, η διάχυση ενδεικτικών λειτουργιών, με στόχο την καλλιέργεια Ευρωπαϊκής κουλτούρας και κινητικότητας εκπαιδευτών και εκπαιδευομένων.

Η πρόσβαση παρέχεται σε εξουσιοδοτημένους χρήστες οι οποίοι έχουν προμηθευτεί τον κωδικό. Η πρόσβαση και η εκτύπωση των αρχείων απαιτεί την εγκατάσταση του Acrobat reader.

Πληροφορίες σχετικά με τα προγράμματα και τις δραστηριότητες των εταίρων είναι διαθέσιμες μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης www.odl.net/europeantutorhome/default.htm Από την αρχική σελίδα μπορείτε να έχετε πρόσβαση στην έκδοση του υπερκειμένου «Ο Ευρωπαίος δάσκαλος» (ελάχιστες απαιτήσεις WINDOWS 95 INTERNET EXPLORER 3.02).


 «  Προηγούμενo άρθρo Επόμενo άρθρo  » 
 
Εμφάνιση όλων των άρθρων του Απριλίου 2001
Προσθέστε αυτή τη σελίδα στα αγαπημένα
Αποστολή της σελίδας με email

Διαφημιστείτε εδώ!!
Μόνο με 150 euro το μήνα μπορείτε να τοποθετήσετε το διαφημιστικό σας κείμενο.
Διαφημιστείτε εδώ!!
Μόνο με 125 euro το μήνα μπορείτε να τοποθετήσετε το διαφημιστικό σας κείμενο.
Διαφημιστείτε εδώ!!
Μόνο με 100 euro το μήνα μπορείτε να τοποθετήσετε το διαφημιστικό σας κείμενο.

 

18/11/2005
"Καλύφθηκε" ο ιδιοκτήτης της Φάρμας μανιταριών
Οι δημότες Ελυμνίων, οι χαμένοι της κόντρας δήμου και ΔΕΗ
Θετικά απαντά το ΥΠΠΟ για το Εργαστήρι Τέχνης
Παλαιοκρασσάς: "Απόλυτος άρχων στο σταθμό Αλιβεριου ο Δ. Πιπεργιάς"
Προσλήψεις στον Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.
Το ΠΑΣΟΚ προετοιμάζεται για τις εκλογές
Συνεργασία του Επιμελητηρίου με το ΤΕΙ Χαλκίδας
Σύσκεψη της Περιφέρειας για την αντιμετώπιση καιρικών φαινομένων
Κοινοβουλευτική δράση του Γ. Παπαγεωργίου
Επισκευάζεται ο ιερός ναός Ζαράκων
Μήνυμα του ΕΚΕ για την επέτειο του Πολυτεχνείου
Χριστουγεννιάτικη αγορά των τροφίμων του Θεραπευτηρίου Αυλίδας
Θρησκευτικές εκδηλώσεις στον ναό Αποστόλων Πέτρου και Παύλου
Πανελλήνιο Συνέδριο Επιπλοξυλουργών στη Χαλκίδα
Ημερίδα υπέρ των γυναικών στη Σκύρο
Εορτασμός της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων
Ο εκπολιτιστικός σύλλογος Αλωνακίου απόκτησε νέο κτίριο
Η ΑΓΕΧ υποδέχεται την Ολυμπιάδα
Ρεπό ο Λήλας
Ευβοϊκό ντέρμπι στο Περιφερειακό
  Περισσότερα...  
 


 

Aπαγορεύεται η αναδημοσίευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιοδήποτε τρόπο χωρίς την έγγραφη άδεια του εκδότη.