Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Κήρυξη των εργασιών του 27ου Συνεδρίου Μαθηματικής Παιδείας στη Χαλκίδα από τον Κλέαρχο Περγαντά

Κυριακή, 21 Νοεμβρίου 2010, 19:00
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα




-
- - -

Τη Χαλκίδα επισκέφθηκε την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος κ. Κλέαρχος Περγαντάς, ο οποίος κήρυξε την έναρξη των εργασιών του 27ου Συνεδρίου Μαθηματικής Παιδείας που πραγματοποιείται στην πρωτεύουσα της Εύβοιας από 19 μέχρι 21 Νοεμβρίου από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρία και τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Εύβοιας.

Πρόκειται για μια σημαντική διοργάνωση που φιλοξενείται στις τρεις αίθουσες συνεδριάσεων της Νομαρχίας, μια παγκόσμια συνάντηση καθηγητών από τα Πανεπιστήμια της Ευρώπης, των ΗΠΑ, της Κύπρου και της Ελλάδας με κεντρικό ομιλητή τον κ. Κώστα Δασκαλάκη καθηγητή στο Μ.Ι.Τ των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Ο κ. Περγαντάς, κατά το χαιρετισμό του, χαρακτήρισε ιδιαίτερη τιμή για την περιφέρεια να φιλοξενεί στη Χαλκίδα ένα από τα πιο αξιοσημείωτα γεγονότα της επιστημονικής και εκπαιδευτικής κοινότητας, το 27ο Συνέδριο της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, ενώ η μεγάλη συμμετοχή εκλεκτών επιστημόνων και εκπαιδευτικών σ'αυτό το Συνέδριο αποδεικνύει όχι μόνο την επιστημονική εγκυρότητα του προγράμματος, αλλά και το ενδιαφέρον να προσεγγιστούν σημαντικές πτυχές του εκπαιδευτικού συστήματος.

Ο Περιφερειάρχης, υπογράμμισε ακόμα το ενδιαφέρον και την υποστήριξή τους σε όλες τις διαδικασίες που αφορούν την ελληνική παιδεία: "Είναι αυτονόητο ότι δηλώνουμε δυναμικά παρόντες στις προσπάθειες του Υπουργείου, της πολιτείας, των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και όλων των φορέων για να διαμορφωθεί στη χώρα μας ένα νέο, λειτουργικό και αξιόπιστο σύστημα παιδείας, ανοιχτό, κοινωνικό και αποτελεσματικό.

Επιθυμία μας και επιθυμία όλων είναι να συμβάλλουμε στοχευμένα για να αποκατασταθεί η εκπαιδευτική διαδικασία, να ξεφύγει από τη στείρα μάθηση και να προσφέρουμε ως κράτος, γνώση βαθειά, γνώση που θα μπορεί να είναι ουσία και στάση ζωής.

Το τριήμερο αυτό είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να γίνει ένα σημαντικό βήμα, ένα βήμα προσέγγισης της επιστήμης με την κοινωνία. Το Συνέδριο αυτό, θεωρώ ότι έχει έναν ιδιαίτερο αξιακό συμβολισμό, μια και πραγματοποιείται αμέσως μετά την 36η επέτειο του Πολυτεχνείου. Κι αν η επετειακότητα του Πολυτεχνείου προσφέρεται για κάτι, αυτό είναι η δυνατότητα να το αξιοποιήσουμε σαν εργαστήρι του μέλλοντος και πεδίο δοκιμασίας για το σήμερα. Το κεντρικό μήνυμα των γεγονότων του 73 για «Παιδεία», μας επιβάλλει να προβληματιστούμε ανοιχτά και ρηξικέλευθα και να εμβαθύνουμε σε μια διαδικασία συγκρότησης ενός σύγχρονου κώδικα εκπαιδευτικών και κοινωνικών αξιών.

Κλείνοντας, να συγχαρώ θερμά όλους όσους συμμετέχουν στο Συνέδριο, την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία καθώς και τη Νομαρχία Εύβοιας, που εκπροσωπείται επάξια από το φίλο, Νομάρχη και Αντιπεριφερειάρχη Θανάση Μπουραντά και στηρίζει έμπρακτα το θεσμό αυτό".


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.