Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Φουντώνει ο προεκλογικός αγώνας με περιοδείες, αλλά και ...απειλές

Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2010, 13:07
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα




-
- - -

Το πρόγραμμα Περγαντά

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Κλέαρχος Περγαντάς τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου θα επισκεφθεί την Ελάτεια, στην Τιθορέα και στις 12 το μεσημέρι την Αμφίκλεια. Κατά τη διάρκεια της περιοδείας του ο κ. Περγαντάς θα συναντηθεί με φορείς και κατοίκους.

Περιοδεία Περγαντά στη Φωκίδα

Ο κ. Κλέαρχος Περγαντάς, το πρωί της Κυριακής 24 Οκτωβρίου μαζί με την υποψήφια αντιπεριφερειάρχη Φωκίδας κα Γιώτα Γαζή περιόδευσε στη Δεσφίνα, το Ευπάλιο και τη Γλυφάδα. Την ίδια μέρα το απόγευμα επισκέφθηκε τον Ελαιώνα, τη Γραβιά και το Πολύδροσο.

Εκεί συναντήθηκε με φορείς και κατοίκους, συζήτησε μαζί τους τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, μίλησε για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση, την αιρετή Περιφέρεια και τις νέες προοπτικές.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στις μεγάλες δυνατότητες χρηματοδοτικών παρεμβάσεων της εκλεγμένης Περιφέρειας και επεσήμανε ότι με την αξιοποίηση του ΕΣΠΑ δίνεται η δυνατότητα επίλυσης προβλημάτων σε θέματα υποδομών.

Μαρίνος: Κοροϊδεύουν τους συνταξιούχους με ψευτοβοηθήματα...

Ο Γιώργος Μαρίνος μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, βουλευτής Εύβοιας και υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς με τη Λαϊκή Συσπείρωση έκανε την ακόλουθη δήλωση με αφορμή την ανακοίνωση της κυβέρνησης για βοήθημα στους συνταξιούχους:

"Οι προκλητικές ανακοινώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου για το ψευτοβοήθημα στους συνταξιούχους, το μήνα Δεκέμβρη, αποτελούν μεγάλο εμπαιγμό σε βάρος των απόμαχων της δουλειάς και του συνόλου των εργατικών - λαϊκών οικογενειών.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κατήργησε τη 13η και τη 14η σύνταξη, δηλαδή το δώρο Χριστουγέννων, το δώρο Πάσχα και το επίδομα Αδείας γνωρίζοντας ότι αυτή η πολιτική απόφαση οδηγεί σε απόλυτη χειροτέρευση της κατάστασης, σε απόλυτη φτώχεια εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους που στην πλειοψηφία τους, περίπου 70%, παίρνουν σύνταξη κάτω από τα 600 ευρώ.

Σε όλους τους απόμαχους της δουλειάς, η κυβέρνηση, λέει: Σας γράφω στα παλιά μου παπούτσια, επιμένω στην κατάργηση της 13ης και 14ης σύνταξης και - για να σας κλέψω την ψήφο - πετάω σε ορισμένους από εσάς, ένα ψευτοβοήθημα 100 μέχρι 300 ευρώ, (εξαιρώντας την αγροτιά), με προϋποθέσεις που ελαχιστοποιούν τον αριθμό των δικαιούχων.

Δηλαδή ενώ ένας συνταξιούχος που παίρνει σύνταξη 1000 ευρώ, χάνει από τα αντιλαϊκά κυβερνητικά μέτρα 2000 ευρώ το χρόνο, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στην καλύτερη περίπτωση επιστρέφει 100 μέχρι 300 ευρώ, σε ένα μικρό αριθμό συνταξιούχων!

Πρόκειται για μεγάλη πρόκληση, για κοροϊδία με συνενόχους τους συνδυασμούς του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που στηρίζουν αυτή την επικίνδυνη πολιτική και δεν βγάζουν μιλιά!

Το παραμύθι για την έλλειψη χρημάτων έχει αποκαλυφθεί. Ο πλούτος που παράγουν οι εργαζόμενοι δόθηκε και δίνεται, από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, στους βιομήχανους, στους εφοπλιστές, στους μεγαλέμπορους και στους μεγαλοεργολάβους. 76 δισεκατομμύρια ευρώ έδωσαν στους επιχειρηματίες για να ανακυκλωθεί η ανεργία και να καταργηθούν Συλλογικές Συμβάσεις και εργασιακά δικαιώματα.

Η καταδίκη αυτής της αντιλαϊκής πρόκλησης και της συνολικής αντιλαϊκής πολιτικής που χτυπάει, καταργεί δικαιώματα τα οποία κατακτήθηκαν με αγώνες και θυσίες είναι ανάγκη να πάρει μαζικό χαρακτήρα και να εκφραστεί δυναμικά στην κάλπη, στις εκλογές του Νοέμβρη, με ψήφο στη Λαϊκή Συσπείρωση, στο συνδυασμό που στηρίζει το ΚΚΕ, το οποίο έχει δώσει και δίνει σκληρούς αγώνες για τα κοινωνικά Ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων".

Απειλές κατά της ζωής της υποψήφιας Βάσως Λέβα

Μήνυση κατ' αγνώστων κατέθεσε την Κυριακή 24 Οκτωβρίου η κα Βάσω Λέβα, υποψήφια αντιπεριφερειάρχισσα με το Αυτοδιοικητικό Κίνημα Περιφέρειας Στερεάς, μετά από ανώνυμη τηλεφωνική απειλή για τη ζωή της που έγινε το Σάββατο 30 Οκτωβρίου. Σύμφωνα με την κα Λέβα, "το απειλητικό τηλεφώνημα δεν ήταν τυχαίο, καθώς ακολούθησε την αποστολή Δελτίου Τύπου του Αυτοδιοικητικού Κινήματος μετά τις επιθέσεις σε Πορτάλιου και Αλαβάνο στον Αγιο Παντελεήμονα. Το Δελτίο Τύπου ενημέρωνε για την πρωτοβουλία της κας Δέσποινας Σπανούδη και της κας Βάσως Λέβα να αναλάβουν πρωτοβουλία για αντιρατσιστικές παρεμβάσεις, στο πλαίσιο έκτακτων συναντήσεών τους με εκπροσώπους κοινοτήτων μεταναστών και μειονοτήτων". Τα μέλη και οι φίλοι του Αυτοδιοικητικού Κινήματος δηλώνουν ότι "τέτοιες απειλές ενισχύουν την αποφασιστικότητά τους ως προς την υποστήριξη αντιρατσιστικών πολιτικών".


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.