Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Νίκος Μανώλης: "Ποιος φοβάται το δημόσιο διάλογο";

Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2010, 12:39
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα




-
- - -

Ανεβαίνει το προεκλογικό θερμόμετρο όσο μπαίνουμε στην τελική ευθεία για τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου και οι υποψήφιοι διασταυρώνουν τα ξίφη τους. Στο δήμο Καρύστου ο υποψήφιος κ. Μανώλης Νίκος, δίνει απάντηση στον κ. Ραβιόλο Λευτέρη, μετά το χαρακτηρισμό περί "αποτυχημένου δημάρχου" που του προσέδωσε με αφορμή την άρνησή του να συμμετάσχει σε δημόσιο διάλογο στον οποίο είχε προσκαλέσει τόσο τον κ. Ραβιόλο όσο και την κα Βρανά.

Ο κ. Μανώλης, σε επιστολή του, υπογραμμίζει, ότι ο "ο κ. Ραβιόλος φυγομαχεί και υποτιμά τους συνυποψηφίους του", αλλά και τους δημότες που τον έχουν εκλέξει δήμαρχο, από τη στιγμή που εμπιστεύθηκαν "έναν αποτυχημένο δήμαρχο", όπως τον χαρακτήρισε ο κ. Ραβιόλος.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Καρύστου κ. Μανώλης μετά την άρνηση του συνυποψήφιού του κ. Ραβιόλου να λάβει μέρος σε δημόσιο διάλογο, πρόταση την οποία είχε καταθέσει στις 20 Οκτωβρίου, απευθύνει το ερώτημα "τι φοβάται ο κ. Ραβιόλος";

Συγκεκριμένα, ο κ. Μανώλης αναφέρει: "Την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου έστειλα επιστολή στο συνυποψήφιο μου κ. Ραβιόλο να διοργανώσουμε από κοινού και με τη συμμετοχή της κας Βρανά ένα ντιμπέιτ αφήνοντας μάλιστα σε αυτόν να επιλέξει ημέρα, ώρα και τόπο συνάντησης.

Σκοπός της συγκεκριμένης πρότασης ήταν να αναπτύξουμε τις προτάσεις και το όραμα μας, να αντιπαρατεθούμε επί αυτών και να δεχτούμε ερωτήσεις από το ακροατήριο.

Η συνυποψήφια μου και επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» κα Κυριακή Βρανά απάντησε θετικά.

Δυστυχώς, η απάντηση του κου Ραβιόλου ήταν αρνητική. Για ακόμη μία φορά φυγομαχεί!

Έχω να κάνω τις εξής ερωτήσεις:

α) Τι φοβάται ο κος Ραβιόλος; Φοβάται εμένα, φοβάται την κα Βρανά, φοβάται το λαό ή φοβάται τον ίδιο του τον εαυτό; β) Δεν έχει εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του ή δεν έχει ξεκάθαρο πρόγραμμα και όραμα για το νέο Δήμο Καρύστου; γ) Μήπως υποτιμάει την προσωπικότητα των εταίρων συνυποψήφιων του;

Η τοποθέτηση του για το δημόσιο διάλογο το βράδυ της Τετάρτης στα εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου ήταν μικρόψυχη. Ανέφερε ότι δεν έχει νόημα και τι να συζητήσει με έναν αποτυχημένο Δήμαρχο.

Κατά αυτό τον τρόπο υποτιμάει όχι μόνο εμένα, αλλά και τους δημότες του Δήμου Μαρμαρίου οι οποίοι με έχουν τιμήσει με την εμπιστοσύνη τους σε 3 διαδοχικές διαδικασίες δίνοντας μου ενισχυμένη κάθε φορά εντολή. Υποτιμάει και την υποψηφιότητα της κας Βρανά καθώς δεν αναφέρεται καθόλου σε αυτήν.

Προς ενημέρωση του έχω να τονίσω τα εξής.

Ως Δήμαρχος Μαρμαρίου έχω κάνει τόσα έργα όσα δεν έχουν γίνει ποτέ στον τόπο.

Ενδεικτικά αναφέρω μερικά:

1) Αντικατάσταση παλαιών δικτύων ύδρευσης στο σύνολο του Δήμου (περίπου 100χλμ). Ακόμη, οι δημότες του Δήμου Μαρμαρίου πληρώνουν τα χαμηλότερα τέλη νερού, καθώς και τα χαμηλότερα δημοτικά τέλη σε όλη τη χώρα.

2) Διαπλατύνσεις - Τεχνικά και ασφαλτικά στο σύνολο του Δήμου.

3) Αποχέτευση και Βιολογικός Καθαρισμός. Πριν 10 χρόνια εγκρίθηκαν οι μελέτες και εντάχθηκε το έργο. Πέρυσι η ανάδοχος εταιρεία ξεκίνησε την κατασκευή του και ολοκληρώνεται, παρά τα εμπόδια που βάζουν οι συνεργάτες του στο Μαρμάρι, άμεσα το σημαντικότερο έργο υποδομής του Μαρμαρίου.

4) Δημιουργήσαμε μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα έναν από τους πιο ενεργούς πολιτιστικούς συλλόγους.

5) Σε συνεργασία με το Λιμενικό Ταμείο προχωρήσαμε σε Καθορισμό Χερσαίας Ζώνης και έγκριση αρχιτεκτονικής μελέτης ώστε να νομιμοποιηθούν και να μην υπάρχει ο κίνδυνος προστίμων για τις πέργκολες της παραλίας.

Επίσης, καταφέραμε να πιέσουμε και να βρούμε χρήματα για μεταφορά Λιμένα, κατασκευή Μαρίνας και Αλιευτικού Καταφυγίου (προϋπολογισμός περίπου 9.000.000 ευρώ) - το έργο είναι προς δημοπράτηση από την Ν.Α. Ευβοίας.

Εγώ φίλε Λευτέρη έχω ένα όραμα για την περιοχή μας. Ούτε χθεσινός είμαι στην τοπική αυτοδιοίκηση, ούτε καιροσκοπικά εποφθαλμιώ το νέο Δήμο Καρύστου.

Σε συνεργασία με το επιτελείο μου σχεδιάσαμε, οραματιστήκαμε και φέραμε στην επιφάνεια ένα ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο πρόγραμμα το οποίο θα βάλει την Καρυστία σε αναπτυξιακή τροχιά.

Επίσης, θέλω να ξέρεις ότι ανήκω σε εκείνη τη σχολή πολιτικής που αυτά που λέω προεκλογικά τα κάνω πράξη μετεκλογικά.

Σε προκαλώ να ρίξεις μία ματιά στο έντυπο «Απολογισμού» που κυκλοφόρησα και να το συγκρίνεις με παλαιότερα προγράμματα μου. Θα διαπιστώσεις τι ακριβώς σημαίνει αξιοπιστία στην πολιτική."


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.