Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Μαρία Φουρλή: "Ψήφος στη Λαϊκή Συσπείρωση για να γίνει πιο δυνατή η φωνή του λαού"

Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2010, 11:54
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα




-
- - -

Πριν πάει στην κάλπη ο πολίτης θα πρέπει να έχει βγάλει τα συμπεράσματά του με βάση το τι βιώνει καθημερινά. Θα πρέπει να σκεφτεί, "ποια πολιτική τον έφερε σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση και ποιος υπηρετεί αυτή την πολιτική. Να θυμηθεί ποιος προειδοποιούσε για την θύελλα που θα ερχόταν, ποιος ήταν δίπλα του στη μάχη της απεργίας για την διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων, για το ασφαλιστικό και ποιος ήταν απέναντι. Ποιος ήταν δίπλα του στην πάλη για την προστασία του περιβάλλοντος και ποιοι διοργάνωναν φιέστες με στελέχη του ΠΑΣΟΚ για να ρίξουν στάχτη στα μάτια".

Αυτό επισημαίνει η υποψήφια δήμαρχος Μεσσαπίων - Διρφύων κα Φουρλή Μαρία-Αννα απευθυνόμενη στους ψηφοφόρους, τονίζοντας, ότι σε αυτές τις εκλογές δίνεται στο λαό η δυνατότητα της ανατροπής της σημερινής πολιτικής.

Η κα Φουρλή τονίζει, ότι "γίνεται τεράστια προσπάθεια χειραγώγησης του λαού" και δηλώνει κατηγορηματικά, πως "και στον πρώτο και στον δεύτερο γύρω θα ρίξουμε το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης" γιατί, όπως διευκρινίζει, "αυτή η ψήφος είναι μήνυμα διαμαρτυρίας" και "σημαίνει σύγκρουση με την κυρίαρχη πολιτική".

Αναφέρει, επίσης, ότι το έργο των απερχόμενων δημοτικών αρχών το κρίνουν "από την σκοπιά της εξυπηρέτησης των αναγκών του λαού" και διερωτάται: "πόσο φιλολαϊκό μπορεί να είναι το έργο μιας δημοτικής αρχής που στηρίζει την κυβέρνηση;" για να δώσει την εξής απάντηση: "Φαίνεται ξεκάθαρα και από τη στάση των δημάρχων των Μεσσαπίων και της Δίρφυς. Φαίνεται από τη στάση τους σχετικά με την καταστροφή του περιβάλλοντος, από τη στάση που κράτησαν απέναντι σε απολύσεις και καταστρατήγηση εργασιακών δικαιωμάτων στις επιχειρήσεις της περιοχής. Φαίνεται από το γεγονός ότι κανένα μέτρο δεν πήραν για την προστασία των ανέργων στην περιοχή. Για τη δημιουργία υποδομών πυροπροστασίας, αντιπλημμυρικά έργα κλπ. Ούτε μια στιγμή δεν συγκρούστηκαν με την πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που μας οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση".

Ποια εκτιμάτε ότι πρέπει να είναι τα χαρακτηριστικά των υποψηφίων, προκειμένου να ανταποκριθούν στις προκλήσεις των καιρών και κυρίως στα νέα δεδομένα και τις απαιτήσεις του σχεδίου "Καλλικράτης".

Οι υποψήφιοι της Λαϊκής Συσπείρωσης είναι γνωστοί αγωνιστές που έχουν δώσει μάχη για τα δικαιώματα του λαού σε ταξικά σωματεία, μέσα από τις γραμμές του ΠΑΜΕ, μέσα από συλλόγους και συσπειρώσεις για τα ζητήματα της Υγείας, της Παιδείας, του Περιβάλλοντος, για τα ζητήματα του Πολιτισμού και του Αθλητισμού, για την καταπολέμηση των ναρκωτικών. Αυτά θεωρούμε πως πρέπει να είναι τα χαρακτηριστικά των υποψηφίων, διότι οι προκλήσεις των καιρών ένα δίλλημα βάζουν, ή θα υπηρετείς τα συμφέροντα των εκμεταλλευτών ή θα υπηρετείς τα συμφέροντα του λαού. Το σχέδιο Καλλικράτη αποτελεί εκ των πραγμάτων μια αντιλαϊκή μεταρρύθμιση που θα πλήξει κι άλλο τα λαϊκά στρώματα. Για μας πρόκληση δεν είναι η καλύτερη εφαρμογή του Καλλικράτη όπως διατείνονται οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, αλλά να μην περάσουν οι αντιλαϊκές ρυθμίσεις, να καταδικάσει ο λαός τον Καλλικράτη και συνολικά την πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, αλλά και την εφαρμογή της από τους εκπροσώπους αυτών των κομμάτων στην Τοπική Διοίκηση.

Ποιοι λόγοι σας οδήγησαν στο να λάβετε την απόφαση να θέσετε υποψηφιότητα;

Για τα μέλη του ΚΚΕ είναι αυτονόητο να δίνουν τη μάχη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του λαού από όλες τις θέσεις. Οι επικείμενες εκλογές για μας είναι μια ακόμα μάχη και μάλιστα μεγάλης πολιτικής σημασίας, γεγονός που προκύπτει από την ουσία της διοικητικής μεταρρύθμισης του Καλλικράτη. Σε αυτό το πλαίσιο είναι ευκαιρία για τους εργαζόμενους που στις προηγούμενες εκλογές στήριξαν το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ και πλήρωσαν αυτή την επιλογή να διορθώσουν την ψήφο τους στηρίζοντας τη Λαϊκή Συσπείρωση. Σε αυτές τις εκλογές ο λαός έχει τη δύναμη με την ψήφο του να δημιουργήσει προϋποθέσεις ανατροπής αυτής της πολιτικής.

Τα "χρίσματα" των κομμάτων σε υποψηφίους κατευθύνουν την ψήφο των πολιτών;

Υπάρχει τεράστια προσπάθεια χειραγώγησης του λαού και σε αυτή την κατεύθυνση τα δύο μεγάλα κόμματα έχουν πάρει τα μέτρα τους για να μην ξεφύγει ούτε μια ψήφος που θα στραφεί σε αγωνιστική κατεύθυνση και θα καταδικάζει τις επιλογές αυτών των κομμάτων. Δεν είναι τυχαίο που βλέπουμε σε όλους σχεδόν τους δήμους 2 και 3 υποψήφιους από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, μπορεί ο ένας να έχει πάρει το χρίσμα, αλλά στο τέλος τα κόμματα αυτά θα μετρήσουν το σύνολο των ψήφων που πήραν τα στελέχη τους ανεξαρτήτως χρίσματος και γιΑ αυτό το λόγο ο λαός πρέπει να τους μαυρίσει. Να μην δώσει άλλοθι στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ να περάσουν και άλλα χειρότερα μέτρα. Στα πλαίσια της χειραγώγησης είναι και η λογική της αποχής που την προβάλλουν ως μεγάλη επαναστατική πράξη. Η αποχή μόνο το λαό μπορεί να τιμωρήσει. Αφήνει ανέπαφα τα ποσοστά τους. Αυτό που τους τρομάζει είναι η ψήφος στη Λαϊκή Συσπείρωση. Κάθε ψήφος στη Λαϊκή Συσπείρωση είναι ένα ακόμα αγκάθι στα αντιλαϊκά τους σχέδια και μια ακόμα ανάσα για το λαϊκό κίνημα.

Σε περίπτωση που έχουμε δεύτερο γύρο εκλογών είναι ανοιχτό από την πλευρά σας το ενδεχόμενο συνεργασίας;

Και στον πρώτο και στον δεύτερο γύρω θα ρίξουμε το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης. Διότι ψήφος στη Λαϊκή Συσπείρωση σημαίνει σύγκρουση με την κυρίαρχη πολιτική. Είναι μήνυμα αντεπίθεσης, εφαλτήριο για μεγαλύτερους αγώνες. Είναι στάση συνέπειας και τη δεύτερη Κυριακή να πέσει στην κάλπη το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης, διότι για εμάς είναι σημαντικό σε αυτές τις εκλογές ο λαός να απεγκλωβιστεί από αυτά τα κόμματα που του έχουν ρημάξει τη ζωή.

Χαρακτηριστικό αυτής της προεκλογικής περιόδου είναι η συνεχής αναφορά σε ανεξάρτητες αυτοδιοικητικές κινήσεις. Πως το σχολιάζετε;

Γνωρίζουμε πολύ καλά την θητεία των δήθεν «ανεξάρτητων» και «αυτοδιοικητικών» στο ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και τον ΣΥΝ ακόμα και στο ΛΑΟΣ είτε από στελεχιακές θέσεις σε αυτά τα κόμματα, είτε ως εκλεγμένων στο Δήμο και τη Νομαρχία. Ο λαός πρέπει να βγάλει συμπεράσματα. Να κρίνει κάθε υποψήφιο από την στάση που κράτησε όλα τα προηγούμενα χρόνια, από το πώς θυσίασαν κάθε λαϊκό δικαίωμα για να υπηρετήσουν τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματιών και βιομηχάνων. Να κρίνει από το ποιος ήταν δίπλα του στην πύλη του εργοστασίου στην απεργία και ποιος ήταν απέναντι στο πλευρό του εργοδότη. Διότι αυτές οι εκλογές είναι μια καθαρά πολιτική μάχη που συγκρούονται δύο κόσμοι, το αποτέλεσμα τους είτε θα δώσει αέρα σε αυτούς να ρίξουν κι άλλα βάρη στην πλάτη των εργαζομένων, είτε θα δώσει δύναμη στο λαό να συγκρουστεί αποφασιστικά.

Πως κρίνετε το έργο των δημοτικών αρχών στους δήμους που θα απαρτίσουν το νέο δήμο;

Εμείς το έργο το κρίνουμε από την σκοπιά της εξυπηρέτησης των αναγκών του λαού και με αυτή τη λογική πόσο φιλολαϊκό μπορεί να είναι το έργο μιας δημοτικής αρχής που στηρίζει την κυβέρνηση; Που στηρίζει τα συμφέροντα μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων τοπικών και μη; Φαίνεται ξεκάθαρα και από τη στάση των δημάρχων των Μεσσαπίων και της Δίρφυς. Φαίνεται από τη στάση τους σχετικά με την καταστροφή του περιβάλλοντος, από τη στάση που κράτησαν απέναντι σε απολύσεις και καταστρατήγηση εργασιακών δικαιωμάτων στις επιχειρήσεις της περιοχής. Φαίνεται από το γεγονός ότι κανένα μέτρο δεν πήραν για την προστασία των ανέργων στην περιοχή. Για τη δημιουργία υποδομών πυροπροστασίας, αντιπλημμυρικά έργα κλπ. Ούτε μια στιγμή δεν συγκρούστηκαν με την πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που μας οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση. Ο λαός της περιοχής πρέπει να τους γυρίσει την πλάτη, να μην υποκύψει σε κανενός είδους παραπλάνηση, πίεση και τρομοκρατία. Να τους δώσει ισχυρή απάντηση στηρίζοντας και στο Δήμο και στην Περιφέρεια τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Ποια είναι τα τρία σημαντικότερα προβλήματα, που θα πρέπει άμεσα να αντιμετωπιστούν στο δήμο, ποιες οι ενέργειές σας για τη βελτίωση της καθημερινότητας και πως θα αντιμετωπίσετε το μείζον ζήτημα της μόλυνσης του υδροφόρου ορίζοντα;

Κάθε τοπικό πρόβλημα είναι έκφραση της κεντρικής πολιτικής που ασκείται. Με βάση αυτό δεν βλέπουμε ξεκομμένα το ένα πρόβλημα από το άλλο ή το ένα θέμα από το άλλο. Για παράδειγμα το πρόβλημα της περιβαλλοντικής ρύπανσης και της προστασίας του περιβάλλοντος και του δασικού πλούτου συνολικότερα στην περιοχή μας είναι θέμα κεντρικής πολιτικής και σχεδιασμού για την προστασία του περιβάλλοντος και συνδέεται και με τα ζητήματα των εργασιακών σχέσεων και με τα ζητήματα της Υγείας, γιατί ακριβώς αυτή η κυβέρνηση όπως και όλες οι προηγούμενες στόχο έχουν την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των μεγάλων επιχειρήσεων και βιομηχανιών, με αυτή την λογική δίνουν το ελεύθερο στις επιχειρήσεις αυτές να ρυπαίνουν το περιβάλλον, να απολύουν, να καταστρατηγούν θεμελιώδη εργασιακά δικαιώματα, να επιβαρύνουν την υγεία των εργαζομένων με σκοπό το κέρδος. Από την άλλη το κράτος με τη διοικητική μεταρρύθμιση του «Καλλικράτη» μεταθέτει σημαντικές δραστηριότητες όπως η Υγεία, η Πρόνοια και η Παιδεία στους δήμους με απώτερο στόχο την παράδοσή τους στους ιδιώτες. Βεβαίως οι εκλεγμένοι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ σε δήμους και περιφέρειες θα στηρίξουν αυτές τις αλλαγές φορτώνοντας κι άλλα βάρη στις πλάτες των εργαζομένων. Δεν μπορούμε όμως να λέμε πως κάποιος εκλεγμένος μπορεί να βρει ή αναζητά πραγματικές λύσεις σε αυτά τα σοβαρά προβλήματα που αφορούν το σύνολο της ζωής του λαού όταν στηρίζει τις επιλογές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που τα δημιουργούν. Εμείς λέμε πως χρειάζεται ουσιαστική ρήξη και σύγκρουση με αυτή την πολιτική και βεβαίως διεκδίκηση για την απόσπαση όσο περισσότερων κατακτήσεων μπορούμε για την ανακούφιση των λαϊκών στρωμάτων.

Υπάρχει σχεδιασμός για να χρησιμοποιηθεί η νέα τεχνολογία, διαδίκτυο στις υπηρεσίες του δήμου με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών;

Μέσα από τη μεταρρύθμιση του Καλλικράτη προβλέπεται η αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών και του διαδικτύου στα πλαίσια της «διαφάνειας» και της «εξυπηρέτησης του πολίτη». Οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ παρουσιάζουν τις αυτονόητες αυτές διευκολύνσεις για τους εργαζόμενους ως κατόρθωμα, χρειάζεται όμως να επισημάνουμε πως η γενίκευση αυτής της μορφής συναλλαγών - εξυπηρέτησης διευκολύνει την παρακολούθηση κάθε κίνησης των εργαζομένων. Αυτό δεν σημαίνει ότι είμαστε ενάντια στις νέες τεχνολογίες αντιθέτως υποστηρίζουμε πως αυτές πρέπει να τίθενται στην υπηρεσία του λαού, να βοηθούν στην εξυπηρέτηση των αναγκών του.

Η έδρα του δήμου έχει την απαιτούμενη υποδομή να γίνει το νέο διοικητικό κέντρο;

Το θέμα είναι το περιεχόμενο του Καλλικράτη και όχι η μορφή του. Ο Καλλικράτης είναι το εργαλείο για να περάσουν όλες οι αντιλαϊκές επιλογές της κυβέρνησης. Για να προωθηθεί η ιδιωτικοποίηση της Παιδείας, της Υγείας, της Πρόνοιας και άλλων τομέων της οικονομίας. Ακριβώς επειδή βασική επιδίωξη είναι η αύξηση των κερδών των μεγάλων επιχειρήσεων και βιομηχανιών όπου δεν υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές θα φροντίσουν να τις φτιάξουν για να υπηρετήσουν αυτό το στόχο. Αυτό όμως θα το πληρώσουν ακριβά τα λαϊκά στρώματα.

Η αναπτυξιακή προοπτική προϋποθέτει και πόρους. Με ποιο τρόπο θα εισρεύσουν έσοδα στο ταμείο του δήμου και σε ποιους τομείς ανάπτυξης θα δώσετε ιδιαίτερο βάρος;

Το ερώτημα είναι «ανάπτυξη για ποιον»; Εμείς λέμε ανάπτυξη για το λαό και στη βάση αυτή τα έσοδα του δήμου δεν μπορεί να προέρχονται από την τσέπη των εργαζομένων μέσω της άγριας φορολογίας που προβλέπει ο Καλλικράτης και που υποστηρίζουν οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Διεκδικούμε πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση όλων των οργάνων της Τοπικής Διοίκησης από τον κρατικό προϋπολογισμό. Πάνω από 9 δις οφείλονται από το κράτος στους δήμους από τα ανταποδοτικά τέλη, παράλληλα προβλέπεται από το νέο προϋπολογισμό μείωση κατά 500 εκ. ευρώ κάθε χρόνο η χρηματοδότηση για την Τοπική Διοίκηση. Αυτά είναι χρήματα που πρέπει να τα διεκδικήσουν οι εκλεγμένοι στον Δήμο και την Περιφέρεια. Παράλληλα διεκδικούμε αύξηση της φορολογίας των μεγάλων επιχειρήσεων κατά 45%.

Υπάρχουν δυνατότητες να συμβάλλει ο δήμος στην αντιμετώπιση του προβλήματος της ανεργίας;

Ο νόμος του Καλλικράτη δίνει τη δυνατότητα στην Τοπική Διοίκηση να εγκρίνει μαζικές απολύσεις σε επιχειρήσεις της περιοχής, να επικυρώνει εσωτερικούς κανονισμούς επιχειρήσεων, δηλαδή τους κανόνες εργασίας με τους οποίους επιβάλλουν οι εργοδότες την τρομοκρατία και εντατικοποίηση της εργασίας. αναλαμβάνει την εξαίρεση της Κυριακής από αργία. Στην ουσία οι εκλεγμένοι συμβάλλουν στην αφαίρεση εργασιακών δικαιωμάτων. Και εδώ πρέπει κάθε εργαζόμενος να σκεφτεί τι στάση θα κρατήσουν οι υποψήφιοι που στήριζαν και στηρίζουν την πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που ψήφισαν το Μάαστριχτ. Είναι μεγάλη ανάγκη να δημιουργηθεί πλατύ Μέτωπο που θα συσπειρώνει ευρύτερες λαϊκές δυνάμεις για την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων και την προστασία των ανέργων. Έχουμε παλέψει και θα συνεχίζουμε να παλεύουμε μαζί με το ΠΑΜΕ, το ΜΑΣ (Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών), τα ταξικά σωματεία και επιτροπές αγώνα, για την προστασία των ανέργων, για κατάργηση δημοτικών τελών για τους άνεργους, να μην διακοπεί παροχή νερού και ρεύματος σε άνεργο, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους τους ανέργους, οι δυνάμεις που συγκροτούν τη Λαϊκή Συσπείρωση καθημερινά δίνουν τη μάχη γιΑ αυτά τα ζητήματα σε όλους τους δήμους της Ελλάδας.

Ποια είναι τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων, τα οποία θα εκμεταλλευτείτε;

Ζούμε σε μια περιοχή που μπορεί να έχει πλούσια αγροτική - κτηνοτροφική παραγωγή, έχει τεράστιο ορυκτό πλούτο. Με φυσική ομορφιά που μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη του τουρισμού. Μια περιοχή που εδράζονται αρκετές επιχειρήσεις. Για εμάς το ζήτημα είναι να αναπτυχθούν αυτοί η τομείς προς όφελος του λαού και για να γίνει αυτό χρειάζεται ουσιαστική σύγκρουση και ρήξη με την Ευρωπαϊκή Ένωση και την πολιτική που προωθούν οι υπηρέτες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στο Δήμο και την Περιφέρεια. Πως μπορεί για παράδειγμα να ορθοποδήσει ο φτωχός αγρότης που ξεκληρίζεται από την Κοινή Αγροτική Πολιτική; Τι όφελος μπορεί να έχει ο μικρομαγαζάτορας της Στενής όταν ο τουρισμός παραδίνεται στα χέρια μεγάλων τουριστικών πρακτορείων ή όταν η ανεργία μαστίζει όλη την Ελλάδα. Ποιο είναι το όφελος για τους εργάτες της περιοχής όταν η κυβέρνηση αφήνει ελεύθερες τις επιχειρήσεις να απολύουν, να καταστρατηγούν εργασιακά δικαιώματα. Να σκεφτεί πολύ καλά ο αγρότης, ο κτηνοτρόφος, ο αυτοαπασχολούμενος, ο εργάτης που πάει όλος αυτός ο πλούτος της περιοχής μας; Δεν είναι αντικειμενικό να ζούμε στη φτώχια. Η οριστική λύση που συμφέρει το λαό συνδέεται με ριζικές αλλαγές στο επίπεδο εξουσίας. Μέσα από αυτές τις εκλογές ενισχύοντας τη Λαϊκή Συσπείρωση, αλλάζουμε τους συσχετισμούς δύναμης, ώστε με καλύτερους όρος να παλέψουμε για τη ζωή που μας αξίζει.

Με ποιό τρόπο θα εξασφαλιστεί η ισόρροπη ανάπτυξη της έδρας του νέου δήμου με τα υπόλοιπα Δημοτικά Διαμερίσματα;

Δεν μπορεί να υπάρχει ισόρροπη ανάπτυξη στα πλαίσια του καπιταλισμού. Όταν η παραγωγή βασίζεται στο κέρδος, όταν οι υποδομές δημιουργούνται εκεί που υπάρχουν τα μεγάλα συμφέροντα. Όποιος ισχυρίζεται το αντίθετο καλλιεργεί αυταπάτες και κοροϊδεύει το λαό. Μπορεί για παράδειγμα να έχει τις ίδιες υπηρεσίες Υγείας ο κάτοικος στην Αγιά Σοφιά ή στους Βούνους με αυτές που υπάρχουν στα αστικά κέντρα όταν η Υγεία αντιμετωπίζεται ως εμπόρευμα. Αντίστοιχα συμβαίνει με την Παιδεία, τις Υποδομές. Και βέβαια παλεύουμε για κατακτήσεις που θα ανακουφίσουν το λαό, αλλά χρειάζεται συνολικότερη πάλη του λαού ενάντια στον Καλλικράτη, ενάντια στην πολιτική του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η πάλη αυτή να οργανώνεται κάτω από ένα γενικότερο πλαίσιο αιτημάτων που θα οδηγεί μέχρι την καρδιά του προβλήματος δηλαδή, ποιος κατέχει τα μέσα παραγωγής, ποιος παράγει τον πλούτο και ποιος καρπώνεται. Αυτό πρέπει να είναι σήμερα κριτήριο ψήφου.

Πως θα πείσετε τον απλό πολίτη, που καθημερινά βιώνει τις συνέπειες της κρίσης όχι μόνο της οικονομικής, αλλά και των αξιών, που κατακρίνει το πολιτικό σύστημα, να σας εμπιστευθεί.

Ο εργάτης, ο αυτοαπασχολούμενος, ο αγρότης, η νεολαία, ο συνταξιούχος πρέπει να κρίνει από την καθημερινότητα του. Να σκεφτεί ποια πολιτική τον έφερε σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση και ποιος υπηρετεί αυτή την πολιτική. Να θυμηθεί ποιος προειδοποιούσε για την θύελλα που θα ερχόταν, ποιος ήταν δίπλα του στη μάχη της απεργίας για την διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων, για το ασφαλιστικό και ποιος ήταν απέναντι. Ποιος ήταν δίπλα του στην πάλη για την προστασία του περιβάλλοντος και ποιοι διοργάνωναν φιέστες με στελέχη του ΠΑΣΟΚ για να ρίξουν στάχτη στα μάτια. Η ψήφος στη Λαϊκή Συσπείρωση έχει διπλή αξία. Θα δώσει γροθιά στο στομάχι όλων αυτών που μας έφεραν σε αυτή την κατάσταση. Παράλληλα θα δώσει δύναμη και κουράγιο στους καθημερινούς μαχητές και αγωνιστές της ζωής, δηλαδή σε όλο τον εργαζόμενο λαό. Σε όλους αυτούς που μας μαυρίζουν τη ζωή η απάντηση πρέπει να είναι: ψήφος στη Λαϊκή Συσπείρωση στο δήμο Διρφύων - Μεσσαπίων και στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Για να γίνει πιο δυνατή η φωνή του λαού. Για να δυναμώσει η πάλη για κάθε πρόβλημα. Να πάμε ένα βήμα παραπέρα διαμορφώνοντας τις προϋποθέσεις ώστε ο ίδιος ο λαός να απολαμβάνει αυτά που παράγει, οργανώνοντας την παραγωγή του και την οικονομία του με βάση τις ανάγκες του.


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.