Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Χωρίς αντικείμενο εργασίας... άφησε η διοίκηση των Τσιμέντων Χαλκίδας εργαζόμενους

Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2010, 11:40
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

-
- - -

Για νέα πρόκληση σε βάρος των εργαζομένων από την πλευρά της ΑΓΕΤ κάνει λόγο το σωματείο των εργαζομένων στα Τσιμέντα Χαλκίδας με ανακοίνωση που εξέδωσε, υπογραμμίζοντας, ότι στόχος της διοίκησης ήταν να απομακρύνει τέσσερις εργαζόμενους από το τμήμα προμηθειών του εργοστασίου με την αιτιολογία ότι οι εν λόγω δραστηριότητες θα μεταφερθούν στα κεντρικά γραφεία.

Συγκεκριμένα, αναφέρουν τα εξής: "Σε νέα, ολοκληρωτικής έμπνευσης πρόκληση προχώρησε η ΑΓΕΤ, σε βάρος εργαζομένων μελών του σωματείου μας.

Στις 19 Οκτωβρίου, «στελέχη» της ΑΓΕΤ, κάλεσαν ξεχωριστά τέσσερις από τους έξι εργαζόμενους του τμήματος προμηθειών του εργοστασίου της Χαλκίδας και τους ζήτησαν επιτακτικά και άμεσα, άλλοι να πάνε σε άλλες θέσεις και άλλοι να αποχωρήσουν... «οικειοθελώς», γιατί οι δραστηριότητες του τμήματος θα μεταφερθούν στα κεντρικά γραφεία.

Οι εργαζόμενοι, όπως ήταν φυσικό, ανησύχησαν από την ηθική παρενόχληση που τους ασκήθηκε και ζήτησαν την παρέμβαση του σωματείου.

Γι αυτή τους την ενέργεια, την επόμενη κιόλας ημέρα και χωρίς να ανταποκριθεί στο αίτημα του σωματείου για διαβούλευση, η ΑΓΕΤ τους τιμώρησε σε απραξία αφαιρώντας τους το αντικείμενο εργασίας με τον εξής πρωτότυπο τρόπο.

Μπλόκαρε!!! την πρόσβασή τους στο λογιστικό σύστημα SAP κι έτσι οι εργαζόμενοι αδυνατούν να εκτελέσουν οποιαδήποτε εργασία.

Αναρωτιόμαστε γιατί άραγε τόση βιασύνη;

Να υποθέσουμε έπαρση θερμοκέφαλων ακριβοπληρωμένων ερασιτεχνών που γκρεμίζουν με τέτοιες ενέργειες το... «κοινωνικό προφίλ» που πασχίζει να οικοδομήσει η ΑΓΕΤ;

Φιλοδοξία εκκολαπτόμενων αριβιστών που νομίζουν ότι με τον τρόπο αυτό προσφέρουν χρήσιμες υπηρεσίες στα «μεγάλα αφεντικά»;

Ή μήπως κάτι πιο σοβαρό συμβαίνει ή θα συμβεί κι έτρεξαν να προλάβουν;

Ο χρόνος θα δείξει... και η ιστορία έχει αποδείξει ότι εμείς ήμασταν, είμαστε και θα παραμείνουμε εδώ".


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.