Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Εγκαίνια στη Σκύρο από το Νομάρχη Εύβοιας

Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2010, 12:06
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα




-
- - -

Το λιμάνι της Λιναριάς στη Σκύρο και το γήπεδο ποδοσφαίρου στο Μώλο εγκαινίασε την Κυριακή 17 Οκτωβρίου ο Νομάρχης Εύβοιας κ. Θανάσης Μπουραντάς, ο οποίος επισκέφθηκε το νησί συνοδευόμενος από νομαρχιακούς συμβούλους και υπηρεσιακούς παράγοντες της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης.

Ο κ. Μπουραντάς αναφέρθηκε σε όλες τις παρεμβάσεις που έγιναν στο λιμάνι ύψους 2.400.000 ευρώ (Ράμπες ανέλκυσης-καθέλκυσης αλιευτικών σκαφών, ανακατασκευή όλων των επιστρώσεων, τοποθέτηση φωτισμού και πίλαρς, παροχή νερού-ρεύματος κλπ.) και πρόσθεσε: «σε αντίθεση με την υπόλοιπη χώρα, στην Εύβοια έχουμε σε πολύ καλή κατάσταση όλα τα λιμάνια μας».

Μιλώντας για το τεχνικό δυναμικό της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης το χαρακτήρισε από τα πιο έμπειρα και αποτελεσματικά της χώρας γεγονός που δικαιολογεί γιατί η Εύβοια έχει εντάξει από το ΠΕΠ 41 εκ. ευρώ.

Τέλος, υπογράμμισε γίνεται προσπάθεια να βρεθούν πόροι ώστε να γίνουν στο λιμάνι και άλλες επεμβάσεις (για τουριστικά σκάφη και κρουαζιερόπλοια) και ευχήθηκε σε όσους το χρησιμοποιούν (Ναυτική Εταιρία, ψαράδες και ιδιοκτήτες σκαφών) να χαρούν αυτό το έργο που θα συμβάλει στη γενικότερη ανάπτυξη του τόπου.

Γενικότερες παρεμβάσεις

Με την ευκαιρία των εγκαινίων του λιμανιού ο Νομάρχης έκανε αναφορά σε μια σειρά έργων που η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση έχει ολοκληρώσει στο νησί, όπως:

  • Οδοποιία (έχουν κατά καιρούς διατεθεί 400 χιλ. ευρώ για συντηρήσεις και ασφαλτοστρώσεις).
  • Κατασκευή Περιφερειακού Ιατρείου (προϋπ. 550χιλ ευρώ) (χρειάζεται νέα μελέτη για να ολοκληρωθεί).
  • ΧΥΤΑ Σκύρου προϋπολογισμού 1.500.000.
  • ΒΙΟΚΑ Σκύρου προϋπ. 1.800.000 ευρώ (περίοδος 1997 Α' Φάση).
  • Συμμετοχή στη Ναυτιλιακή Εταιρεία Σκύρου(540 χιλ. ευρώ).

Και άλλα έργα που συνολικά αγγίζουν την τετραετία που πέρασε τα οκτώ εκατομμύρια ευρώ.

Γήπεδο Ποδοσφαίρου

Αμέσως μετά το λιμάνι ο Νομάρχης παρουσία γονέων, αθλητών και κατοίκων της Σκύρου, εγκαινίασε το γήπεδο ποδοσφαίρου, το χλοοτάπητα του οποίου χρηματοδότησε η Νομαρχία με προϋπολογισμό 365 χιλ. ευρώ.


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.