...η  Εύβοια  στο  διαδίκτυο  από  το 1999

Δημιουργία Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία από τη ΔΗΚΕΧ

Δευτέρα, 28 Ιουνίου 2010, 22:36
- - -

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Χαλκίδας δημιουργεί Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία, σε κτίριο που έχει παραχωρήσει ο Δήμος Χαλκιδέων για τον σκοπό αυτό, στην οδό Ι.Δ. Διομήδη 67 συνοικίας Κανήθου.

Πρόκειται για ένα κέντρο με σκοπό τη δημιουργική απασχόληση για παιδιά με αναπηρία, εφήβους, και άτομα με νοητική υστέρηση ή και κινητική αναπηρία εκτός σχολικού ωραρίου. Το κέντρο θα λειτουργεί από τις 17:00 έως τις 21:00 και θα προσφέρει στα παιδιά τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους μέσω οργανωμένων ομάδων εργαστηρίων, προγραμμάτων έκφρασης και ψυχαγωγίας καθώς και ασκήσεων λόγου.

Θα παρέχονται επίσης υποστηρικτικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες στο οικογενειακό περιβάλλον των παιδιών αυτών. Στις υπηρεσίες περιλαμβάνεται η μετακίνηση από και προς το κέντρο.

Στο κέντρο απασχολούνται 1 κοινωνικός λειτουργός, 1 φυσικοθεραπευτής, 1 εργοθεραπευτής, 2 κοινωνικοί φροντιστές, 2 τεχνικοί φροντιστές, 1 οδηγός και 1 άτομο βοηθητικό προσωπικό.

Η ΔΗ.Κ.Ε.Χ. ως ανάδοχος της δράσης «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» με τελικό δικαιούχο την «Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης & Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α) Α.Ε. στα πλαίσιο του ΕΣΠΑ, έχει εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση για δωρεάν συμμετοχή σε όλες τις παρεχόμενες υπηρεσίες του κέντρου για 20 παιδιά.

Πληροφορίες - δικαιολογητικά - αιτήσεις για ένταξη στο Κ.Δ.Α.Π.-ΜεΑ της ΔΗ.Κ.Ε.Χ. συμπληρώνονται στα ΚΕΠ του νομού έως και 12 Ιουλίου από τις ενδιαφερόμενες μητέρες. Διευκρινίζεται ότι ωφελούμενοι είναι οι μαθητές ειδικών σχολείων, παιδιά που έχουν ειδική βεβαίωση από το ΚΕΔΔΥ κ.λ.π.

  Τοπικά Νέα     Δημοφιλέστερα  
Εμφάνιση όλων των άρθρων του Ιουνίου 2010