...η  Εύβοια  στο  διαδίκτυο  από  το 1999

Την περιφρούρηση των διαδικασιών αξιολόγησης των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ ζητά ο Δημήτρης Κατσούλης

Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2010, 21:45
- - -

Ο δήμαρχος Αυλώνος, Δημήτρης Κατσούλης με αφορμή την υπόθεση της δήθεν αυτοπρότασης του δημάρχου Κύμης, ζητά από το ΠΑΣΟΚ να περιφρουρήσει τις διαδικασίες αξιολόγησης των υποψηφίων καθώς και να διερευνήσει την υπόθεση του κ. Θωμά. Παρατίθεται η δήλωση του κ. Κατσούλη:

"Η συμμετοχή στη διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για αξιολόγηση και συνεπώς υποστήριξη από το ΠΑΣΟΚ για όσους μετέχουμε στον πολιτικό αυτόν φορέα είναι μία πολιτική πράξη ευθύνης, δεδομένου ότι, ανεξάρτητα από την κρίση του κομματικού φαινομένου στην Ελλάδα - μέρος αναπόσπαστο της συνολικής κρίσης του πολιτικού συστήματος- τα πολιτικά κόμματα οφείλουν να επεξεργάζονται πολιτικές για το σύνολο των πεδίων άσκησης της πολιτικής εξουσίας και συνεπώς και για την τοπική αυτοδιοίκηση. Συνεπώς οφείλουν να αξιολογούν τα μέλη τους που θα κληθούν από τους πολίτες να αναλάβουν θεσμικούς ρόλους στο τοπικό και περιφερειακό - πλέον- πολιτικό σύστημα.

Η κριτική στην κρίση του κομματικού φαινομένου και στην απαξίωσή του δεν αναιρεί τον θεσμικό ρόλο των κομμάτων. Απαιτείται όμως η βαθιά αλλαγή στην οργάνωση και λειτουργία των κομμάτων και κυρίως η αναδιάταξη της σχέσης τους με την κοινωνία των πολιτών. Δηλαδή από μηχανισμοί διαχείρισης της εξουσίας, και ως εκ τούτου φωλιές πελατειακών πρακτικών και διαφθοράς, να μεταβληθούν σε ανοικτές στην κοινωνία και τους πολίτες εστίες παραγωγής πολιτικής και σε φίλτρα ελέγχου της ποιότητας και της πολιτικής ηθικής των πολιτικών λειτουργών που μετέχουν στην άσκηση της εξουσίας.

Η διαδικασία της αξιολόγησης υποψηφίων όπως οργανώθηκε από το ΠΑΣΟΚ και στην οποία μετέχω με αυτοπρότασή μου για την αποστολή του Δημάρχου Κύμης Αλιβερίου, καταγράφηκε στα δημοσιεύματα των τοπικών έντυπων και ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης κυρίως με το περιστατικό της δήθεν αυτοπρότασης του Δημάρχου Κύμης, γνωστού για την απόλυτη απέχθειά του προς το ΠΑΣΟΚ. Ο Δήμαρχος Κύμης ευλόγως διέψευσε την δήθεν αυτοπρόταση και προφανώς πρόκειται για προβοκάτσια. Μία προβοκάτσια όμως που καταδεικνύει το ατελές της οργάνωσης σε αυτή την σημαντική για έναν πολιτικό σχηματισμό διαδικασία και την ευκολία με την οποία ο καθένας μπορεί να την απαξιώσει για δικούς τους «κατανοητούς» ή ανόητους λόγους.

Είναι αναγκαίο το περιστατικό να μην περάσει ως μία ατέλεια του συστήματος η οποία επέτρεψε να αναλωθούν οι εντυπώσεις σε μία ακραία πολιτική κακοήθεια. Πρέπει άμεσα να γίνουν δύο πράγματα. Πρώτον: το ΠΑΣΟΚ να φροντίσει στο εξής να κατοχυρώνει την αυθεντικότητα των διαδικασιών του, μην ξεχνάμε και την εικόνα της υποβολής υποψηφιοτήτων για τις κρατικές θέσεις. Δεύτερον: το ΠΑΣΟΚ οφείλει να διερευνήσει την υπόθεση αυτή - και κάθε άλλη όμοιά της εάν υπάρχει- έως το τέλος, δηλαδή έως την ανακάλυψη της ταυτότητας του υπολογιστή από τον οποίο διενεργήθηκε η δήθεν αυτοπρόταση και να δημοσιοποιήσει το αποτέλεσμα της έρευνας. Εάν δεν το κάνει και μάλιστα εγκαίρως τότε ενθαρρύνει την απαξίωση μίας τόσο κρίσιμης για το κίνημα διαδικασίας".

  Τοπικά Νέα     Δημοφιλέστερα  
Εμφάνιση όλων των άρθρων του Ιουνίου 2010