...η  Εύβοια  στο  διαδίκτυο  από  το 1999

Στήριξη στους εργαζόμενους της Σέλμαν και Ηλεκτρομηχανικής Κύμης

Τετάρτη, 16 Ιουνίου 2010, 14:40
- - -

Ο δήμος Αυλώνος με ανακοίνωσή του συμπαραστέκεται στους εργαζόμενους της Σέλμαν, ενώ στηρίζει ενεργά τους αγώνες των εργαζομένων στην Ηλεκτρομηχανική Κύμης:

"Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αυλώνος με ομόφωνη απόφασή του καταδικάζει τις απολύσεις στο εργοστάσιο Σέλμαν και συμπαρατάσσεται στους αγώνες των εργαζομένων. Επίσης με την ίδια απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αυλώνος ζητά από την Κυβέρνηση και συγκεκριμένα από το Υπουργείο Εθνικής Αμυνας την στήριξη της Ηλεκτρομηχανικής Κύμης ΕΠΕ με την ανάθεση εργασιών έτσι ώστε να αποτραπεί η φθίνουσα πορεία της εταιρίας η οποία οδηγεί τους εργαζόμενους στον δρόμο της ανεργίας και για την περιοχή θα είναι ένα τεράστιο κοινωνικό και οικονομικό πλήγμα. Ο Δήμος Αυλώνος συμμετέχει ενεργά στους αγώνες του Σωματείου των εργαζομένων της Ηλεκτρομηχανικής της Κύμης".

Το σωματείο εργαζομένων στις επιχειρήσεις λευκού κρέατος Ευβοίας με ανακοίνωσή του στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στη Σέλμαν:

"Η εργοδοσία τρέμει όταν βρίσκει απέναντί της συσπειρωμένο το σύνολο των εργαζομένων όχι μόνο του Σέλμαν αλλά και άλλων εργασιακών χώρων. Όλα τα προηγούμενα χρόνια αλλά και σήμερα αξιοποιούσε και αξιοποιεί όλα το αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο που ψήφιζαν και ψηφίζουν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, ώστε να μεγαλώσει την κερδοφορία της.

Αυτή τη φορά θέλει να αξιοποιήσει και τις δικαστικές αρχές του αστικού κράτους για να κάμψει τον αγώνα σας. Θέλουν να κηρύξουν την απεργία σας παράνομη όχι μόνο γιατί αν παρθούν πίσω οι απολύσεις αυτό θα σημαίνει επιπλέον κόστος για την εταιρία, αλλά και γιατί αν παρθούν πίσω οι απολύσεις αυτό θα δώσει κουράγιο και σε άλλους εργαζόμενους που αγωνίζονται.

Ο αγώνας σας είναι νομιμοποιημένος στις καρδιές και τα μυαλά όλων των εργαζομένων. Είμαστε στο πλευρό σας γιατί γνωρίζουμε καλά ότι μόνο μέσα από ταξικούς αγώνες μπορούν να έρθουν καλύτερες ημέρες για τους εργαζόμενους. Παλεύουμε και θα παλεύουμε μέχρι την ανατροπή του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος που θα αντικατασταθεί από την εξουσία των εργαζομένων και των συμμάχων τους".

  Τοπικά Νέα     Δημοφιλέστερα  
Εμφάνιση όλων των άρθρων του Ιουνίου 2010