Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Για πόλεμο εναντίον τους κάνουν λόγο Βελισσαρίου και Μπελιάς

Τρίτη, 8 Ιουνίου 2010, 17:12
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης του δήμου Κύμης, Τάσος Βελισσαρίου και Βαγγέλης Μπελιάς, υποστηρίζουν ότι έγιναν αποδέκτες κατηγοριών και συκοφαντιών από τον ανεξάρτητο σύμβουλο, Αργύρη Πάφρα κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου στις 6 Ιουνίου. Ο κ. Πάφρας επέμεινε να συζητηθεί στη συνεδρίαση το θέμα "καταγγελία της απόφασης του Υπουργού Εσωτερικών κ. Ραγκούση, για το πρόγραμμα Καλλικράτης. Παίρνοντας το λόγο ισχυρίστηκε τα παρακάτω, σύμφωνα πάντα με τους κ.κ. Βελισσαρίου και Μπελιά:

"- Ότι ο Βελισσαρίου είπε να φύγει η ΔΟΥ Κύμης από την Κύμη και να πάει στο Αλιβέρι.

- Ο Βελισσαρίου και ο Μπελιάς, είναι συκοφάντες και ψευδομάρτυρες για όσα κατήγγειλαν για την επίθεση στο δήμαρχο Κονιστρών.

- Όσοι δεν συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις του Δήμου Κύμης πρέπει να ντρέπονται και δεν έχουνε θέση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Γι' αυτό πρέπει να παραιτηθούνε.

- Προέτρεψε τους Κουμιώτες, να φορέσουν κολάρο σε όσους δεν ήταν υποστηρικτές της πρότασης για μικρό Δήμο.

- Τέλος, έκανε μια ...φιλότιμη προσπάθεια να εγείρει εναντίον τους τους παρευρισκόμενους δημότες, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν με άναρθρες κραυγές".

Στη συνέχεια, ο σύμβουλος αποχώρησε.

Για "τραγική πορεία μιας εκβιαζόμενης χαλαρής συνείδησης" κάνουν λόγο οι κ.κ. Βελισσαρίου και Μπελιάς, σημειώνοντας ότι: "Πριν δύο χρόνια περίπου, κατατέθηκε καταγγελία στην Πολεοδομία της Κύμης, από την κόρη του αντιδήμαρχου Βασίλη Παππά, σε τέσσερις δημοτικούς σύμβουλους της αντιπολίτευσης και στον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Οξυλίθου. Στην συνέχεια, μετά τον έλεγχο που έγινε στον τελευταίο, και κάτω από το βάρος της γενικής κατακραυγής, η καταγγελία αποσύρθηκε. Ταυτόχρονα άρχισε η αποστασιοποίηση του Αργύρη Πάφρα από τη μείζονα αντιπολίτευση μέχρι την πλήρη ταύτισή του με το δήμαρχο και τους συν αυτώ. Στο χθεσινό Συμβούλιο έκανε την υπέρβαση. Τέθηκε επικεφαλής της ομάδας των λασπολόγων και συκοφαντών".

Παράλληλα, οι δυο δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, διατυπώνουν τις παρακάτω θέσεις για το θέμα του "Καλλικράτη" και όλα όσα συνέβησαν στην ευρύτερη περιοχή της Κύμης:

"1. Όταν ανακοινώθηκε το πρόγραμμα "Καλλικράτης", υποστηρίξαμε τη δημιουργία ισχυρού και αποτελεσματικού δήμου προς όφελος των δημοτών. Αυτές τις προϋποθέσεις πληρεί μόνο ένας μεγάλος Δήμος.

2. Εναντιωθήκαμε στην παραπληροφόρηση και το σκοταδισμό, φροντίζοντας να διαβάσουμε τις ρυθμίσεις του προγράμματος "Καλλικράτης" και να μιλήσουμε με τον κόσμο.

3. Γνωρίζουμε ότι το νομοσχέδιο για τη νέα διοικητική οργάνωση της Ελλάδας, αποτελείται από τρείς ενότητες: α) Αιτιολογική Έκθεση (281 άρθρα σε 152 σελίδες), β) Έκθεση αξιολόγησης συνεπειών ρυθμίσεων (10 κεφάλαια σε 110 σελίδες και τα συνημμένα διαγράμματα), γ) Προσχέδιο νόμου (285 άρθρα σε 302 σελίδες). Γνωρίζουμε και τι γράφουν ώστε να είμαστε σε θέση να αντιμετωπίζουμε τη διαστρέβλωση και να ενημερώνουμε όσο μπορούμε πληρέστερα τον κόσμο. Οι... αγανακτισμένοι σύμβουλοι και πολίτες, έχουν διαβάσει κάτι από τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου ή τους ενημέρωσε κάποιος στοιχειωδώς;

4. Η συνέπεια και η σοβαρότητα χαρακτηρίζει το δημοκρατικό κόσμο. Όχι τους συκοφάντες, τους λασπολόγους και τους σκοταδιστές. Όποιος σέβεται τον εαυτό του, δεν κοιτάζει μόνο το 1ο άρθρο που αναφέρεται στο χωροταξικό. Επισημαίνουμε σε κάθε κατεύθυνση, ότι δε θα ζητήσουμε από κανέναν την άδεια, για το τι θα πούμε, με ποιόν θα μιλήσουμε και τι θα κάνουμε. Είμαστε ελεύθεροι, έχουμε τεκμηριωμένες απόψεις και τις εκφράζουμε. Είμαστε ανοιχτοί στο διάλογο, ακόμα και με κακοπροαίρετους.

5. Ασχολούμαστε με τα κοινά, γιατί μας ενδιαφέρει ο τόπος μας αλλά και γιατί είμαστε ακέραιοι.

6. Οι απόψεις - απαντήσεις του Βελισσαρίου για τα όσα ανέφερε ο ...αγανακτισμένος σύμβουλος Αργύρης Πάφρας, είναι καταγεγραμμένες και δημοσιευμένες και δεν συνοδεύονται από άναρθρες κραυγές αλλά από την απαραίτητη τεκμηρίωση.

7. Τέλος, διατυπώνουμε δύο ερωτήματα: 1. Πόσο χαμηλά θα πέσει ακόμα ο Αργύρης Πάφρας; 2. Με τέτοιο επίπεδο πώς μπορεί να διαπαιδαγωγήσει τους σπουδαστές της Σχολής Πλοιάρχων της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Κύμης όπου έχει τη θέση του Διευθυντή Σπουδών;".

© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.