...η  Εύβοια  στο  διαδίκτυο  από  το 1999

Την άμεση καταβολή των εξισωτικών αποζημιώσεων στους αγροτοκτηνοτρόφους της Εύβοιας ζητά το ΚΚΕ

Τετάρτη, 2 Ιουνίου 2010, 17:25
- - -

Οι βουλευτές του ΚΚΕ, Γιώργος Μαρίνος από την Εύβοια, Αντώνης Σκυλλάκος και Σταύρος Σκοπελίτης, με ερώτησή τους στην υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, ρωτούν αν θα προχωρήσει άμεσα και χωρίς άλλες καθυστερήσεις στην καταβολή των εξισωτικών αποζημιώσεων, όπως και των υπόλοιπων οικονομικών ενισχύσεων που οφείλονται στους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους.

Όπως τονίζουν οι βουλευτές, βρίσκονται σε απόγνωση οι αγροτοκτηνοτρόφοι του νομού Εύβοιας που κάθε χρόνο βλέπουν τη σταδιακή μείωση του εισοδήματός τους ως απόρροια των πολιτικών επιλογών των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που συμμετέχουν στη λήψη και εφαρμόζουν τα αντιαγροτικά μέτρα της Κοινής Αγροτικής Πολικής της Ε.Ε..

Η άσχημη οικονομική κατάσταση των αγροτοκτηνοτρόφων εντείνεται ακόμα περισσότερο από την αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην καταβολή των διαφόρων ενισχύσεων. Πιο συγκεκριμένα δεν έχουν καταβληθεί ακόμα οι εξισωτικές αποζημιώσεις για το έτος 2009, ενώ δεν έχει καταβληθεί η επιστροφή πετρελαίου. Επίσης σε αρκετούς αγρότες της βόρειας Εύβοιας δεν έχουν καταβληθεί ακόμα οι έκτακτες αποζημιώσεις του 2008.

  Τοπικά Νέα     Δημοφιλέστερα  
Εμφάνιση όλων των άρθρων του Ιουνίου 2010