...η  Εύβοια  στο  διαδίκτυο  από  το 1999

Διαμαρτυρία του Επιμελητηρίου Ευβοίας για τις δημοσιεύσεις των ισολογισμών

Κυριακή, 30 Μαΐου 2010, 08:23
- - -

Το Επιμελητήριο Ευβοίας με επιστολή του στην υπουργό Οικονομίας, κα Λούκα Κατσέλη, ζητά να καταργηθεί το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο δημοσιότητας του ισολογισμού, σε μια προσπάθεια να μειωθεί το λειτουργικό κόστος των επιχειρήσεων που επιβαρύνεται άσκοπα με τις δημοσιεύσεις. Παρατίθεται η επιστολή:

"Όλος ο επιχειρηματικός κόσμος καθημερινά βιώνει τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης στην οποία έχει περιέλθει η οικονομία της χώρας μας. Μέσα στη δίνη των προβλημάτων τους οι επιχειρήσεις καλούνται να δαπανήσουν ποσά τα οποία επιβαρύνουν τη βιωσιμότητά τους και αντί να μειώσουν το λειτουργικό τους κόστος το επιβαρύνονται άσκοπα.

Πολλές εταιρείες μέλη του Επιμελητηρίου μας διαμαρτύρονται και εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για την αναγκαιότητα της δημοσίευσης του ισολογισμού τους σε μια οικονομική και μια πολιτική εφημερίδα πέραν από τη δημοσίευσή του σε μια τοπική εφημερίδα.

Η πρότασή μας συνίσταται στην κατάργηση του υφιστάμενου νομικού πλαισίου δημοσιότητας του ισολογισμού και την υποχρέωση της δημοσίευσης του στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου στο οποίο υπάγεται η εταιρεία και σε μία τουλάχιστον τοπική εφημερίδα".

  Τοπικά Νέα     Δημοφιλέστερα  
Εμφάνιση όλων των άρθρων του Μαϊου 2010