...η  Εύβοια  στο  διαδίκτυο  από  το 1999

Δεκατέσσερα εικαστικά δέντρα στο Μανδρότοιχο του Σπύρου Βασιλείου στην Ερέτρια

Παρασκευή, 28 Μαΐου 2010, 17:17
- - -

Του Θανάση Τοτόμη

Την έκθεση ζωγραφικής με τίτλο "Από την Αίγινα στην Ερέτρια" διοργανώνει από τις 10 Ιουλίου έως τις 15 Αυγούστου, στην Ερέτρια, το Μουσείο Σπύρου Βασιλείου.

Η έκθεση είναι θεματική, με αναφορά στο πράσινο και το περιβάλλον. Δεκατέσσερις Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες αποτυπώνουν τα δικά τους εικαστικά δέντρα, και συνδέουν έτσι χρωματικά την τέχνη με την οικολογία. Σε μια πόλη με έντονη πολιτιστική δραστηριότητα, αφού διεξάγεται παράλληλα μέχρι τις 25 Αυγούστου, η έκθεση "Ερέτρια: Ματιές σε μια αρχαία πόλη" στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας.

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες Κώστας Πανιάρας, Παύλος Σάμιος, Γιάννης Σανταντόνιο, Paul Walker, Μπενουά Παρέ, Ειρήνη Βουρλούμη, Κατερίνα Γιάννακα, Νίκος Κασκούρας, Ήβη Κουκούλη, Μιχάλης Μανουσάκης, Ματίλντα Ναχμία - Ζακάρ, Ξένη Πετρίτου - Τριανταφύλλου, Νίκος Φλώρος και Κυριακή Χριστακοπούλου.

Η έκθεση διοργανώνεται στο "Μανδρότοιχο" του μοντερνιστή ζωγράφου εκπροσώπου της γενιάς του 30, Σπύρου Βασιλείου στην Ερέτρια, στην παραλία της πόλης.

Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιούνται το Σάββατο 10 Ιουλίου στις 8:30 το βράδυ. Η καθημερινή λειτουργία της είναι από Πέμπτη έως Κυριακή, 7.30 μ.μ. έως 10 μ.μ..

Περισσότερες πληροφορίες για την έκθεση στα τηλέφωνα 210 9231502 και 22290 62248 καθώς και στο site www.spyrosvassiliou.org.

Σημειώνεται ότι οργανωτές του εικαστικού Μανδρότοιχου, είναι σταθερά η κόρη του ζωγράφου κ. Δήμητρα Βασιλείου - Φωτοπούλου και η θεατρολόγος Έλενα Γρίβα.

  Τοπικά Νέα     Δημοφιλέστερα  
Εμφάνιση όλων των άρθρων του Μαϊου 2010