...η  Εύβοια  στο  διαδίκτυο  από  το 1999

Ψηφίζεται ο "Καλλικράτης" εν μέσω αντιδράσεων

Πέμπτη, 27 Μαΐου 2010, 15:36
- - -

Την Πέμπτη 27 Μαϊου ψηφίζεται στη Βουλή, το σχέδιο νόμου για τον "Καλλικράτη", με πολλές αντιδράσεις από αυτοδιοικητικούς και κατοίκους.

Κάτοικοι και φορείς της ευρύτερης περιοχής της Κύμης απέκλεισαν το πρωί της Τετάρτης 26 Μαϊου, την υψηλή γέφυρα της Χαλκίδας, διαμαρτυρόμενοι για τη δημιουργια ενιαίου δήμου Κύμης - Αλιβερίου. Στη συνέχεια, συμμετείχαν σε συγκέντρωση έξω από τη Βουλή.

Ο δήμαρχος Κύμης, Δημήτρης Θωμάς δηλώνει τα παρακάτω: «Η συνένωση των πέντε δήμων δεν καλύπτει τα κριτήρια εγγύτητας και προσβασιμότητας, καθώς τα άκρα του δήμου-γίγαντα που προβλέπει ο Καλλικράτης απέχουν 90χλμ. Οι αναπτυξιακές διαφορές Κύμης και Αλιβερίου είναι τεράστιες, καθώς η ενασχόληση στην Κύμη έχει να κάνει με την τουριστική ανάπτυξη, ενώ το Αλιβέρι είναι βιομηχανική περιοχή. Η συνένωση των πέντε δήμων θα αναστείλει την ανάπτυξη και των δύο περιοχών γιατί ο προτεινόμενος δήμος-γίγαντας δεν θα έχει καμία αναπτυξιακή συνοχή και λειτουργία. Δεν ζητάμε εξαίρεση αλλά εφαρμογή όσων ο νόμος θέτει και το υπουργείο έκρινε ότι υλοποιούνται με την δημιουργία δύο δήμων στην περιοχή».

Σχετικά βίντεο:

  Τοπικά Νέα     Δημοφιλέστερα  
Εμφάνιση όλων των άρθρων του Μαϊου 2010