Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Πολλαπλά τα οφέλη του «Καλλικράτη» σύμφωνα με την Κατερίνα Περλεπέ

Τετάρτη, 26 Μαΐου 2010, 16:25
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

Η βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κυρία Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη, κατά την ομιλία της επί της αρχής για τον «Καλλικράτη», στη συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής, επεσήμανε: «Το μεταρρυθμιστικό αυτό άλμα θα βελτιώσει τη καθημερινότητα του πολίτη και θα ισχυροποιήσει τις τοπικές κοινωνίες στις απαιτήσεις της εποχής μας που αλλάζει ραγδαία.

Αδικεί το εγχείρημα αυτό, όποιος το έχει στο μυαλό του μόνο ως ένα χάρτη, όπου αλλάζουν απλώς τα όρια και οι ονομασίες των δήμων.

Πρόκειται για κάτι πολύ περισσότερο, για κάτι πιο ουσιαστικό και δυναμικό. Είναι η ανασύνταξη των δυνάμεων των επιμέρους κοινωνιών, για να υπάρξουν μέγιστες και βέλτιστες αποδόσεις σε πολλά και διαφορετικά επίπεδα.

Η μεγάλη αυτή παρέμβαση φέρνει πιο κοντά στην πραγμάτωση της επιθυμίας όλων για ένα καλό κράτος.

Με τους νέους δήμους και με την αιρετή περιφέρεια μια καινούργια εποχή γίνεται ορατή για τη σχέση του πολίτη με τη διοίκηση. Όσες μεταρρυθμίσεις έγιναν από τη μεταπολίτευση και μετά σε αυτήν την κατεύθυνση και σε αυτή τη λογική της αποκέντρωσης, είχαν, όπως και η τωρινή, την υπογραφή μόνο των κυβερνήσεων του ΠΑ.ΣΟ.Κ..

Η Νέα Δημοκρατία αντιδρούσε πάντα και συνεχίζει να αντιδρά. Δεν στηρίζει τον «Καλλικράτη», όπως δεν στήριξε και τον «Καποδίστρια». Επιμένει σε υπολογισμούς με βάση την κομματική αριθμητική και σε πολλές περιπτώσεις ενσπείρει πολωτικά διλήμματα στις τοπικές κοινωνίες και ενισχύει ψευδεπίγραφες αντιθέσεις.

Η αντιμετώπιση τόσο της κρίσης, όσο και των προκλήσεων για το μέλλον, απαιτούν και τη νέα δυναμική στους θεσμούς της Αυτοδιοίκησης. Μεγάλοι και ισχυροί δήμοι έχουν πολύ καλύτερες προϋποθέσεις για κατοχύρωση πιστώσεων, για ένταξη σε προγράμματα, για έργα πνοής στην περιοχή τους. Ισχυρές αυτοδιοικητικές οντότητες με διοικητικούς μηχανισμούς, που επαρκούν σε δομές και υπηρεσίες αντίστοιχες των απαιτήσεων των πολιτών, εξασφαλίζουν καλύτερη ποιότητα στη ζωή των ανθρώπων.

Ο «Καλλικράτης» είναι βέβαιο ότι δημιουργεί προσδοκίες σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία και το ΠΑ.ΣΟ.Κ., ως υπεύθυνη Κυβέρνηση, θα κάνει τα πάντα για να πετύχει στην εφαρμογή του.

Με το νέο αυτό αρχιτεκτόνημα δεν θα υπάρχουν πλέον διαχωρισμοί σε προνομιούχους δήμους και σε φτωχούς και ανίσχυρους. Αντίθετα, θα έχουν όλοι τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να πετυχαίνουν τους στόχους τους.

Αυτή η μεταρρύθμιση αποτελεί και μία μεγάλη υποχρέωση που οφείλουμε όλοι μας προς τη νέα γενιά.

Πάνω στις καινούριες δομές της αυτοδιοίκησης οι νέοι θα ζήσουν και θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν στον τόπο τους, αφού θα υπάρχουν σε κάθε δήμο τα μέσα και οι υπηρεσίες, που έχει ανάγκη ο κάθε πολίτης από το κράτος, με κεντρικούς πρωταγωνιστές του μέλλοντος, τους νέους ανθρώπους».

© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.