...η  Εύβοια  στο  διαδίκτυο  από  το 1999

Τ' "αλωνάκι" ταξίδεψε την ελληνική παράδοση στους αγίους τόπους

Δευτέρα, 17 Μαΐου 2010, 15:56
- - -

Ο Σύλλογος Ελληνικής Πολιτιστικής Παράδοσης Χαλκίδας "το αλωνάκι" εκπροσώπησε επάξια τη χώρα για μια ακόμα φορά, στέλνοντας μια χορευτική ομάδα, στα Ιεροσόλυμα, από τις 7 έως τις 14 Μαϊου.

Το Γενικό Ελληνικό Προξενείο Ιεροσολύμων, προσκάλεσε το σύλλογο προκειμένου να παρουσιάσει την ελληνική παράδοση σε περιοχές της Παλαιστίνης. Την ευθύνη για τη διοργάνωση της Ελληνικής Πολιτιστικής Εβδομάδας είχε το Γενικό Ελληνικό Προξενείο σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Ελληνίδων Παλαιστίνης και το σύνδεσμο Παλαιστινοελληνικής Φιλίας. Τα μέλη του συλλόγου παρουσίασαν χορούς από διάφορες περιοχές της Ελλάδας στη Χεβρώνα, στη Ραμάλα, στην παλιά πόλη των Ιεροσολύμων και στη Βηθλεέμ.

Ο Γενικός Πρόξενος κος Αθανασίου Σωτήριος και η Υπουργός πολιτισμού κα Χολούτ Αμπουντέι προσκάλεσαν την ομάδα του συλλόγου σε γεύμα, θέλοντας να γνωρίσουν από κοντά όλα τα μέλη.

Πέρα από τις προγραμματισμένες παραστάσεις, οι οποίες ενθουσίασαν όλους τους παρευρισκόμενους, παραδόθηκαν μαθήματα ελληνικών παραδοσιακών χορών από δασκάλους του συλλόγου σε Παλαιστίνιους και Ισραηλινούς, οι οποίοι μάλιστα χόρεψαν τους χορούς αυτούς που διδάχτηκαν σε δύο από τις παραστάσεις που δόθηκαν.

Καθ'ολη τη διάρκεια της εκεί παραμονής του συλλόγου, ο Πρέσβης κος Αθανασίου συνόδευε τα μέλη του συλλόγου σε όλες τις δραστηριότητες τους.

Μια ξεχωριστή εμπειρία ήταν η συνάντηση με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ Θεόφιλο, ο οποίος καλοδέχτηκε και ευλόγησε την ελληνική ομάδα στο γραφείο του. Κατόπιν επισκέφτηκαν τον Πανάγιο Τάφο και το Ναό της Αναστάσεως. Οι υπεύθυνοι της διοργάνωσης ξενάγησαν την ομάδα στο μοναστήρι Σαραντάριο και στο μοναστήρι του Αγίου Γεράσιμου.

Τελευταίος σταθμός του ταξιδιού, ήταν η Βηθλεέμ, στην οποία τα μέλη του συλλόγου χόρεψαν σε ένα κατάμεστο κλειστό θέατρο 1700 θέσεων και καταχειροκροτήθηκαν θερμά. Στη Βηθλεέμ επισκέφτηκαν το Ναό της Γέννησης καθώς και την Ιερά Μονή των Ποιμένων, πριν πάρουν το δρόμο της επιστροφής.

  Τοπικά Νέα     Δημοφιλέστερα  
Εμφάνιση όλων των άρθρων του Μαϊου 2010