Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Εκδρομή του Εργαστηρίου Τέχνης Χαλκίδας σε χώρους πολιτιστικού ενδιαφέροντος

Τετάρτη, 12 Μαΐου 2010, 17:03
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

-
- - -

Στις 9 Μαΐου πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη ετήσια επίσκεψη του Εργαστηρίου Τέχνης Χαλκίδας σε χώρους πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Φέτος οι μαθητές και τα μέλη του επισκέφθηκαν στον Ορχομενό την Παναγία τη Σκριπού - κτίσμα του 874, του Λέοντα του Πρωτοσπαθάριου - και τον Τάφο του Μινύα, το χώρο και το μουσείο των Δελφών και τη Μονή του Οσίου Λουκά (11ου αι.).

Η ξενάγηση έγινε από τον ιστορικό τέχνης και δάσκαλο του Εργαστηρίου κ. Παντελή Τσάβαλο, ο οποίος μετέδωσε τις γνώσεις του αλλά και κατάφερε να βάλει το ακροατήριό του στο πνεύμα των δημιουργών της κάθε εποχής. Η μεσημεριανή διακοπή-ξεκούραση έγινε στο χωριό Στείρι, σε απόσταση 5 χιλ. από τον Όσιο Λουκά. Εκεί μέλη του τοπικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου, μαζί με τον ιερέα, περίμεναν τους επισκέπτες, τους καλωσόρισαν, τους προσέφεραν δώρα φτιαγμένα από τους μικρούς μαθητές του χωριού, τους κέρασαν παραδοσιακές τηγανίτες και τους μίλησαν για την ιστορία της περιοχής τους.

Το Δ.Σ. υποσχέθηκε να συμβάλλει -στα μέτρα των δυνατοτήτων του- στην πολιτιστική δραστηριότητα του συλλόγου, ειδικά των παιδιών και τους προσκάλεσε να επισκεφθούν τους χώρους του Εργαστηρίου στη Χαλκίδα.

Η μέρα έκλεισε με το διαγωνισμό καλύτερης -πρωτότυπης διακόσμησης των ψάθινων καπέλων που είχαν προσφερθεί στους εκδρομείς. Τα βραβεία ήταν προσαρμοσμένα στο πνεύμα του Δ.Ν.Τ. και έβγαλαν πολύ γέλιο.

© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.