...η  Εύβοια  στο  διαδίκτυο  από  το 1999

Νέα επιστολή του μορφωτικού συλλόγου Κύμης στον υπουργό Εσωτερικών για τον "Καλλικράτη"

Τρίτη, 4 Μαΐου 2010, 17:22
- - -

Ο Μορφωτικός και Εκπολιτιστικός σύλλογος Κύμης έστειλε νέα επιστολή στον υπουργό Εσωτερικών, στην οποία επαναλαμβάνει την πρότασή του για τη δημιούργία δύο δήμων: του δήμου Κύμης με συνένωση των δήμων Κύμης, Κονιστρών και Αυλώνος και του δήμου Ταμυνέων με συνένωση των δήμων Ταμυνέων και Δυστίων, προβάλλοντας τους παρακάτω λόγους:

"α) Τα κριτήρια που έχετε θέσει για τη δημιουργία των νέων ΟΤΑ ικανοποιούνται καλύτερα με τη δημιουργία δύο ισόρροπων δήμων στην περιοχή. Του Δήμου Κύμης, με έδρα την Κύμη, από συνένωση των Δήμων Κύμης, Κονιστρών και Αυλώνος (με μόνιμο πληθυσμό 15896 κατοίκους) και του Δήμου Ταμυναίων, με έδρα το Αλιβέρι, από συνένωση των Δήμων Ταμυναίων και Δυστίων (με μόνιμο πληθυσμό 14731 κατοίκους).

β) Θεωρεί την πρόταση αυτή περισσότερο ρεαλιστική και ορθολογική, και κυρίως πέραν από ενδεχόμενες μικροπολιτικές σκοπιμότητες και συμψηφιστικές λογικές, γιαυτό και τυγχάνει της καθολικής αποδοχής των συμπολιτών μας.

Μάλιστα, καλεί όλους τους εμπλεκόμενους φορείς -τώρα που αρχίζει επισήμως η ουσιαστική και όχι κατ' ανάγκην τυπική διαβούλευση- να κάνουν την υπέρβαση. Να διατυπώσουν με σαφήνεια και να προβάλουν τη συγκεκριμένη πρόταση, ως την πλέον συμφέρουσα λύση για την Κύμη".

Ο σύλλογος επίσης διαφωνεί με την πρόταση για το δήμο Γ. Παπανικολάου με έδρα το Αλιβέρι, με τη συνένωση των δήμων Κύμης, Κονιστρών, Αυλώνος, Αλιβερίου και Δύστου, τόσο λόγω μεγέθους του Δήμου και επιλογής της έδρας αυτού όσο και λόγω επιλογής της ονομασίας του. Θεωρεί την πρόταση για τη συνένωση των δήμων Κύμης και Κονιστρών "ως το μη χείρον βέλτιστο, αφού -μεταξύ των άλλων- είναι μικρότερος και αυτού ακόμη του τέως Συνδέσμου Ανάπτυξης περιοχής Κύμης, και είχε προταθεί από τότε στο σχεδιασμό του Καποδίστρια".

Σχετικό θέμα:

Ο νέος αυτοδιοικητικός χάρτης της Εύβοιας σύμφωνα με τον "Καλλικράτη" www.servitoros.gr/news/view.php/28088/

  Τοπικά Νέα     Δημοφιλέστερα  
Εμφάνιση όλων των άρθρων του Μαϊου 2010