...η  Εύβοια  στο  διαδίκτυο  από  το 1999

Αναγνωστάκης: Είχε ενημερωθεί ο δήμαρχος Χαλκίδας για τον κίνδυνο πυρκαγιάς στο ΧΥΤΑ

Δευτέρα, 26 Απριλίου 2010, 20:01
- - -

Το απόγευμα του Σαββάτου 24 Απριλίου ξέσπασε πυρκαγιά στο Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων στη Χαλκίδα. Ο πρώην δήμαρχος, Δημήτρης Αναγνωστάκης, επισημαίνει ότι η Δημοτική Αρχή του κ. Ζεμπίλη αν και είχε ενημερωθεί εγγράφως από τις 6/4/2010 από υπηρεσιακούς παράγοντες, για τον πιθανότατο κίνδυνο ανάφλεξης, δεν προέβη σε καμία ενέργεια έτσι ώστε να αποφευχθεί η καταστρεπτική φωτιά και το «περιβαλλοντικό έγκλημα» εις βάρος της ευρύτερης περιοχής Χαλκίδας.

Ο κ. Αναγνωστάκης αναφέρει ακόμα ότι ενδεικτικό στοιχείο της αμέλειας και της ανικανότητάς τους, η έλλειψη χώματος - που είναι αναγκαίο για το σκέπασμα των σκουπιδιών - από τον περασμένο Οκτώβρη! Το γεγονός της έλλειψης χώματος και της κακής λειτουργίας είχαν επισημάνει επανειλημμένως τόσο τα στελέχη όσο και οι εργαζόμενοι στο ΧΥΤΑ.

Ο πρώην δήμαρχος ασκώντας σκληρή κριτική στη δημοτική αρχή, σε ανακοίνωσή που εξέδωσε, μεταξύ άλλων σημειώνει:

"Η δημοτική αρχή αποδείχθηκε ανίκανη να διαχειριστεί ένα έργο πνοής όπως ήταν ο νέος ΧΥΤΑ -που παραδόθηκε στην πόλη το 2006- και «κατάφερε» να το μετατρέψει μέσα σε 3,5 χρόνια σε χωματερή.

Η δημοτική αρχή του κ. Ζεμπίλη εκτός από ανίκανη αποδείχθηκε και επικίνδυνη. Επικίνδυνη αφού η ανεξέλεγκτη καύση των σκουπιδιών προκαλεί σοβαρή ρύπανση του ατμοσφαιρικού αέρα, που αναπνέουν οι πολίτες της Χαλκίδας και των όμορων Δήμων.

Ανίκανοι και επικίνδυνοι αφού «κατάφεραν» να απαξιώσουν ένα σύγχρονο ΧΥΤΑ και να θέσουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία. Ανίκανοι και επικίνδυνοι τόσο για τους κατοίκους της Χαλκίδας, της Χαραυγής, της Έξω Παναγίτσας, της Αρτάκης όσο και για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής. Ανίκανοι και επικίνδυνοι αφού η θητεία τους όχι μόνο δεν πρόσθεσε αλλά «αφαίρεσε και συνεχίζει να αφαιρεί» από την πόλη μας".

  Τοπικά Νέα     Δημοφιλέστερα  
Εμφάνιση όλων των άρθρων του Απριλίου 2010