Επιδεινώνεται η κατάσταση στο Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων στο Βαθύ Αυλίδας

Σάββατο, 17 Απριλίου 2010, 20:17

Βουλευτές του ΚΚΕ, ανάμεσά τους και ο Ευβοιώτης Γιώργος Μαρίνος, επανέρχονται με νέα ερώτηση στους υπουργούς Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Οικονομικών, για την κατάσταση στο Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων στο Βαθύ Αυλίδας λόγω έλλειψης προσωπικού. Σύμφωνα με τους βουλευτές, η κατάσταση έχει ξεπεράσει κάθε όριο, το προσωπικό δεν επαρκεί για να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες του ιδρύματος και των ασθενών που έχουν ανάγκη ειδικής φροντίδας. Ήδη με δυσκολία καλύπτονται οι βάρδιες παρά την ηρωική προσπάθεια του προσωπικού που δουλεύει χωρίς ρεπό και άδειες, ενώ θα υπάρξει επιδείνωση καθώς αρκετοί εργαζόμενοι θα φύγουν το επόμενο διάστημα με σύνταξη.

Χαρακτηρίζουν την απάντηση του Υπουργείου Υγείας σε παλιότερη ερώτηση του ΚΚΕ τουλάχιστον προκλητική, σημειώνοντας ότι η κατάσταση των 80 τροφίμων είναι τέτοια που αν δεν τους ταΐσουν θα μείνουν νηστικοί, αν δεν τους πλύνουν θα μείνουν βρώμικοι. Οι 12 νοσηλεύτριες και οι 8 τραπεζοκόμες δεν επαρκούν για να φροντίσουν τους ασθενείς.

Σύμφωνα με στοιχεία της Διοίκησης του Θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων χρειάζονται άμεσα τουλάχιστον 10 άτομα νοσηλευτικό προσωπικό και 10 τραπεζοκόμοι. Επίσης προβλήματα εντοπίζονται σε όλα τα τμήματα του Θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων. Χαρακτηριστικό επίσης είναι το γεγονός ότι δεν υπάρχει πρόβλεψη για μικροβιολογικές εξετάσεις των ασθενών που είναι απαραίτητο να γίνονται τακτικά. Οι νοσηλεύτριες είναι αναγκασμένες να μεταφέρουν οι ίδιες τα δείγματα στο νοσοκομείο ή στο μικροβιολογικό εργαστήρι του ΙΚΑ στη Χαλκίδα. Συνολικά, η κατάσταση αυτή καταπατά τα δικαιώματα των εργαζομένων στο ίδρυμα και θέτει σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή τόσο των ασθενών όσο και την υγεία του προσωπικού που υπηρετεί στο Θεραπευτήριο.

Σχετικό θέμα:

Επόμενο άρθρο Προηγούμενο άρθρο