...η  Εύβοια  στο  διαδίκτυο  από  το 1999

Υπάρχει πολιτική βούληση για την επίλυση των προβλημάτων σε Έξω Παναγίτσα και Χαραυγή

Δευτέρα, 8 Μαρτίου 2010, 19:45
- - -

Όπως μας ενημέρωσε ο βουλευτής Ευβοίας του ΠΑΣΟΚ κ. Συμεών Κεδίκογλου, μετά από δική του πρωτοβουλία, έγινε συνάντηση του υφυπουργού Περιβάλλοντος κ. Θάνο Μωραϊτη με το δήμαρχο Χαλκίδας κ. Ζεμπίλη, τους προέδρους των συλλόγων της συνοικίας Έξω Παναγίτσα κ. Ν. Τσιτσίγκο και της Χαραυγής κ. Χ. Ντούρμα και το μελετητή κ. Δ. Νικολάου.

Στη συνάντηση αναδείχθηκε για ακόμα μία φορά πόσο σύνθετο είναι το πρόβλημα των δύο οικισμών, με αποτέλεσμα εδώ και είκοσι σχεδόν χρόνια, εκατοντάδες οικογένειες να ταλαιπωρούνται με καταβολή προστίμων ή και απαγόρευση να χτίσουν σε οικόπεδο της ιδιοκτησίας τους.

Ο κ. Κεδίκογλου ευχαρίστησε για την άμεση ανταπόκριση στο κάλεσμά τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος κ. Μωραϊτη, ο οποίος αναγνώρισε τη σημαντικότητα του θέματος και διαβεβαίωσε ότι υπάρχει η πολιτική βούληση να φτάσει σε θετική έκβαση. Μάλιστα, εγκαινιάζεται από την τρέχουσα κιόλας εβδομάδας στενότερη συνεργασία μεταξύ της αρμόδιας υπηρεσίας του υπουργείου με το μελετητή, ώστε μετά και τη νέα αποτύπωση που θα καταθέσει ο δήμος στα τέλη Απριλίου, να μην προκύψουν νέα προσκόμματα στη διαδικασία.

  Τοπικά Νέα     Δημοφιλέστερα  
Εμφάνιση όλων των άρθρων του Μαρτίου 2010