...η  Εύβοια  στο  διαδίκτυο  από  το 1999

Επανασχεδιασμό των συνόρων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας θέλει η Π.Ε. ΠΑΣΟΚ

Δευτέρα, 8 Μαρτίου 2010, 19:39
- - -

Συνάντηση με την Περιφερειακή επιτροπή του ΠΑΣΟΚ είχε την Παρασκευή 5 Μαρτίου, η γραμματέας της Περιφέρειας Στερεάς, Κατερίνα Διαμαντοπούλου, στην οποία συζητήθηκε ο επανασχεδιασμός των συνόρων της Περιφέρειας.

Με σχετικές του δηλώσεις ο Τάσος Γέραλης, Μέλος της Περιφερειακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Στερεάς Ελλάδας και Υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου επισήμανε:

«Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν δύο: Το πρώτο μια πρώτη γνωριμία με τη Γραμματέα της Περιφέρειας και το δεύτερο, να τεθούν οι αναπτυξιακοί στόχοι της Περιφέρειας ενόψει της νέας πορείας και της νέας αρχής που προβλέπεται από το ΕΣΠΑ και τη διοικητική ανασυγκρότηση της χώρας. Αν καταφέρουμε και επαναδιαπραγματευτούμε τους στόχους του ΕΣΠΑ για τη Στερεά Ελλάδα όσον αφορά τα προβλήματα της παραγωγής της ενέργειας και των επενδύσεων, πιστεύω ότι θα υπάρξει ανάπτυξη.

Πρέπει να δοθεί βαρύτητα και στις υποδομές, γι' αυτό κάναμε και την πρόταση να ξαναδούμε ενόψει του «Καλλικράτη» τον επανασχεδιασμό και τα σύνορα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, ώστε αν αποχωρήσουν από την Περιφέρεια οι περιοχές Οινοφύτων και Σχηματαρίου τότε θα αντικατοπτριστεί το πραγματικό ΑΕΠ που έχει η περιφέρεια, και θα μπορέσει να ενταχθεί στο Στόχο 1 και θα δοθούν χρήματα για τις υποδομές της Περιφέρειας.

Νομοί σήμερα όπως η Ευρυτανία, η Εύβοια, η Φωκίδα ακόμη και οι ορεινές περιοχές της Φθιώτιδας και της Βοιωτίας που υστερούν πάρα πολύ και είναι ανάγκη να γίνουν υποδομές».

  Τοπικά Νέα     Δημοφιλέστερα  
Εμφάνιση όλων των άρθρων του Μαρτίου 2010