Μια καθαρίστρια για τη σίτιση και τον καθαρισμό 40 νηπίων στον παιδικό σταθμό Ταμυνέων

Παρασκευή, 5 Μαρτίου 2010, 15:06

Οι γονείς των νηπίων που πηγαίνουν στον Ενιαίο Δημοτικό Παιδικό Σταθμό (πρώην Β' Δημοτικού Παιδικού Σταθμού) του δήμου Ταμυνέων, με ανακοίνωσή τους κάνουν γνωστό το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν από την έλλειψη προσωπικού. Ο σταθμός λειτουργεί με 1 άτομο βοηθητικό προσωπικό αντί 3 ατόμων όπως προβλέπεται για τις ανάγκες των 40 νηπίων που φιλοξενεί. Παρατίθεται η ανακοίνωση:

"Οι γονείς που παρευρέθησαν στις 17/02/2010 σε συνεδρίαση του Ενιαίου Δημοτικού Παιδικού Σταθμού (πρώην Β' Δημοτικού Παιδικού Σταθμού) του Δήμου Ταμυναίων, επιθυμούν να ενημερώσουν το ευρύ κοινό για το μείζον πρόβλημα που αντιμετωπίζουν από 1/1/2010.Ο παιδικός σταθμός λειτουργεί με 1 άτομο βοηθητικό προσωπικό αντί 3 ατόμων όπως προβλέπεται από το οργανόγραμμα αλλά και από τις ανάγκες των 40 νηπίων που φιλοξενεί καθημερινά.

Σε μια σχολική χρονιά όπου όλοι μας, γονείς και μη, ανησυχήσαμε λόγω νέας γρίπης, το σχολείο εδώ και 2 ½ μήνες στερείται τις υπηρεσίες μιας καθαρίστριας και μιας μαγείρισσας αφήνοντας όλο το βάρος της εργασίας του καθαρισμού και της σίτισης σε μία καθαρίστρια και φυσικά στις νηπιαγωγούς.

Δε θεωρούμε ως λύση, έστω και προσωρινή, την μεταφορά του συσσιτίου των νηπίων από τον Ενιαίο Δημοτικό Παιδικό Σταθμό (πρώην Α' Παιδικό Δημοτικό Σταθμό Ταμυνέων), γιατί αυτό συνεπάγεται με επιπλέον φόρτο εργασίας για το μοναδικό άτομο που εργάζεται ως βοηθητικό προσωπικό. Όπως επίσης δεν θεωρούμε λύση την πρόσληψη ενός ατόμου με 2μηνη σύμβαση, γιατί μετά το πέρας των 2 μηνών, τι θα επακολουθήσει; Όλοι γνωρίζουμε πως ενόψει δημοτικών εκλογών σε λίγο καιρό όλες οι διαδικασίες θα παγώσουν άρα, τι;

Είναι αδιανόητο εν έτη 2010, 40 νήπια και οι εργαζόμενοι γονείς τους να στερούνται αναπόσπαστων δικαιωμάτων τους και μια σχολική μονάδα που μέχρι τώρα λειτουργούσε άρτια, τώρα ν' αντιμετωπίζει τέτοιου είδους λειτουργικά προβλήματα.

Λυπούμαστε κα Δήμαρχος για την άτυχη δήλωση σας στο Δημοτικό Συμβούλιο την 01/03/2010, ότι δεν γνωρίζατε το πρόβλημα ρίχνοντας τις ευθύνες σε "άλλους". Είστε ενημερωμένη από τις 16/01/2009 με έγγραφο της διευθύντριας του σταθμού, το οποίο φέρει αρ.πρωτ. 470 της ιδίας μέρας, ενημερώνοντας για τις συγκεκριμένες ελλείψεις προσωπικού. Όπως επίσης γνωρίζουν το πρόβλημα και τα μέλη του ΔΣ του σταθμού, τόσο από σχετικό έγγραφο της διευθύντριας, το οποίο και έχουν υπογράψει ότι παρέλαβαν τον Μάιο του 2009 όσο και από πρόσφατη επικοινωνία που είχαμε μαζί τους εμείς οι γονείς.

Παρακαλούμε όλους του γονείς να σταθούν πλάι μας και απαιτούμε από τη δημοτική αρχή του Δήμου Ταμυνέων να δώσει άμεση λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε τους τελευταίους μήνες. Μας δήλωσαν ότι θα μας βοηθήσουν αλλά οι μεσοβέζικες λύσεις δεν αξίζουν ούτε στους δημότες γονείς, ούτε στο προσωπικό (βοηθητικό και εκπαιδευτικό) αλλά πολύ περισσότερο δεν αξίζουν στα παιδιά μας".

Επόμενο άρθρο Προηγούμενο άρθρο