Παππάς: Αντιλαϊκά και αντεργατικά τα μέτρα της κυβέρνησης

Παρασκευή, 5 Μαρτίου 2010, 15:01

Ο Θανάσης Παππάς, Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Ευβοίας του ΚΚΕ, έκανε την ακόλουθη δήλωση για τα κυβερνητικά μέτρα:

"Τα μέτρα της κυβέρνησης είναι βαθιά αντιλαϊκά και αντεργατικά. Το αποτέλεσμά τους θα είναι να μεγαλώσει η φτώχεια για τα λαϊκά στρώματα και να αυξήσει τα κέρδη της πλουτοκρατίας.

Το ΚΚΕ δεν είχε ποτέ καμιά αυταπάτη και καμιά αναμονή για τον χαρακτήρα αυτών των μέτρων. Προειδοποιούσαμε τους εργαζόμενους πολύ πριν τις εκλογές ότι το ΠΑΣΟΚ όπως και η ΝΔ είναι κόμματα που στηρίζουν συμφέροντα αντίθετα με αυτά που έχουν οι εργαζόμενοι. Τα προγράμματά τους το λένε καθαρά. Δεν νομίζω ότι μπορεί να υπάρχει σήμερα εργαζόμενος που να μην καταλαβαίνει, μετά την εξαγγελία των μέτρων, γιατί η πλουτοκρατία επέλεξε να στηρίξει στις προηγούμενες εκλογές το ΠΑΣΟΚ. Οι δηλώσεις στήριξης της κυβέρνησης έρχονται εκτός από την πλουτοκρατία και από τον κ. Μητσοτάκη, τον κ. Σαμαρά και τον κ. Καρατζαφέρη. Όλη η πλουτοκρατία και το πολιτικό της προσωπικό συμφωνούν, ότι την κρίση μπορεί μεν να την δημιούργησε το πολιτικό τους σύστημα, αλλά θα την πληρώσουν για άλλη μια φορά τα λαϊκά στρώματα. Ομολογούν επίσης όλοι πλέον ότι ο ορίζοντας της φτώχειας και της εξαθλίωσης για τον λαό θα είναι για δυό δεκαετίες και βάλε. Όταν ο Παπανδρέου έλεγε ότι υπάρχουν λεφτά έδειχνε τις τσέπες των εργαζομένων και όχι των πλουτοκρατών. Η πλουτοκρατία που έχει μαζέψει πολύ χρήμα και πριν και σήμερα με την κρίση, θα την καλέσει να επενδύσει, με καλύτερους όρους, με φτηνή εργατική δύναμη, για να έχει ακόμα πιο μεγάλη κερδοφορία.

Οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια. Κανένας δεν μπορεί να μοιρολατρεί και να λέει «και τι να κάνουμε;». Υπάρχει το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ, που κάθε μέρα είναι στο δρόμο παλεύουν και οργανώνουν την αντίσταση και την αντεπίθεση. Καλούνε σε γενικό ξεσηκωμό, γιατί τα μέτρα μπορούν να μην περάσουν, να μην νομιμοποιηθούν ποτέ στην συνείδηση των λαϊκών στρωμάτων. Ο κόσμος που στήριξε το Πασοκ και την ΝΔ μπορεί να διορθώσει την ψήφο του, να συμβάλλει στη δημιουργία των όρων της αντεπίθεσης, στηρίζοντας και συμμετέχοντας στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις του ταξικού κινήματος".

Επόμενο άρθρο Προηγούμενο άρθρο