"Ευαίσθητους" πολίτες που θέλουν να κλείσουν το εργοστάσιο της ΑΓΕΤ Αλιβερίου καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι

Πέμπτη, 4 Μαρτίου 2010, 18:49

Το σωματείο εργαζομένων στο εργοστάσιο της ΑΓΕΤ Αλιβερίου, υποστηρίζει ότι η παρέμβαση συλλόγων στο Συμβούλιο Επικρατείας για την ακύρωση της έγκρισης περιβαλλοντικών όρων του εργοστασίου στοχεύει καθαρά στην παύση λειτουργίας του. Κάνει λόγο για πολίτες που ευαισθητοποιήθηκαν ξαφνικά, ξεχνώντας ότι απέκτησαν την οικονομική τους άνεση με τα χρήματα των εργαζομένων από τα εργοστάσια, ενώ τώρα βάζουν στόχο μια από τις λίγες βιομηχανίες που έχουν απομείνει στη χώρα. Πρόκειται για μια ενέργεια που τους αφήνει έκθετους στους κατοίκους της περιοχής σημειώνουν. Παρατίθεται η ανακοίνωση των εργαζομένων:

"Με παρεμβασή τους στο Συμβούλιο Επικρατείας τέσσερις σύλλογοι (Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Αλιβερίου - Δικηγορικός Σύλλογος Χαλκίδας - Εξωραϊστικός Σύλλογος Μηλακίου - Ένωση Ταμυναίων Πολιτών η Παρέμβαση) και 51 "προσωπικότητες" ζητούν την ακύρωση της κοινής απόφασης των υπουργών ΠΕΧΩΔΕ - Ανάπτυξης - Εμπορικής Ναυτιλίας περί "έγκρισης περιβαλλοντικών όρων για το σύνολο των εγκαταστάσεων του εργοστασίου παραγωγής τσιμέντου της εταιρείας ΑΓΕΤ Ηρακλής και των συνοδών έργων (λιμενικές εγκαταστάσεις, λατομείο ασβεστόλιθου), που λειτουργεί στη θέση Μυλάκι Αλιβερίου του Ν. Εύβοιας".

Στην ουσία με την προσφυγή τους αυτή ζητούν την παύση λειτουργίας του εργοστασίου.

Γνωρίζουν όμως όπως και όλοι οι κάτοικοι της περιοχής Αλιβερίου ότι η οικονομική ανάπτυξη και η ευμάρεια της περιοχής οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στην παρουσία των βιομηχανικών μονάδων που λειτουργούν για πολλές δεκαετίες και κύρια στην ύπαρξη της ΑΓΕΤ και της ΔΕΗ.

Χωρίς αυτή την ανάπτυξη δεν θα υπήρχαν οι επιχειρήσεις τους, τα καταστηματά τους, τα ιατρεία τους, τα φαρμακεία τους, τα φροντιστηριά τους, τα γυμναστηριά τους και οι άλλες δραστηριοτητές τους!

Οι ξαφνικά "ευαίσθητοι" πολίτες, που απέκτησαν την οικονομική τους άνεση με τα χρήματα των εργαζομένων στα εργοστάσια, βάζουν στόχο μια από τις λίγες μεγάλες βιομηχανίες που έχουν απομείνει στη χώρα μας και μάλιστα εξαγωγική.

Σε περίοδο βαθειάς οικονομικής κρίσης που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην αποβιομηχανοποίηση της χώρας, σε περίοδο που η ανεργία θεριεύει με γεωμετρική πρόοδο, (πρόβλεψη για 1.000.000 ανέργους) θέλουν η περιοχή να γίνει ένα νέο Μαντούδι.

Αυτή η ενέργεια, τους αφήνει έκθετους στους κατοίκους της περιοχής, στους ανέργους, στους εργαζόμενους, στους επαγγελματίες που βλέπουν τα μαγαζιά τους να φυτοζωούν κινδυνεύοντας με λουκέτο και κύρια στους εργαζόμενους της ΑΓΕΤ.

Εμείς τους καταγγέλλουμε και σε καμιά περίπτωση δεν θα λειτουργήσουμε με τη σκέψη της εκδικητικότητας απεναντί τους. Αλλωστε πάντοτε θέλαμε τους φορείς της περιοχής αλληλέγγυους και συμπαραστάτες μας.

Τέλος οι θέσεις μας και οι παρεμβάσεις μας για το περιβάλλον της περιοχής και των εργοστασιακών χώρων είναι γνωστές (μερικές ενεργειές μας τις επικαλούνται στην προσφυγή τους) πηγάζουν μέσα από την ανάγκη εργασίας με ασφάλεια και υγιεινή και όχι μέσα από ασκήσεις επί χάρτου".

Σχετικό θέμα:

Επόμενο άρθρο Προηγούμενο άρθρο