Σίμος Κεδίκογλου: Δεδομένη η διακομματική συναίνεση για να σταματήσει η Οδύσσεια των κατοίκων της Έξω Παναγίτσας

Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου 2010, 17:23

Στο πλευρό των κατοίκων της Έξω Παναγίτσας τάχθηκε ο βουλευτής Εύβοιας της ΝΔ, Σίμος Κεδίκογλου, οι οποίοι ζητούν να λήξει η ταλαιπωρία που υφίστανται τα τελευταία χρόνια λόγω της μη ένταξης της συνοικίας «Η» στο σχέδιο πόλεως.

Ο βουλευτής ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του Εκπολιτιστικού Συλλόγου της περιοχής συμμετείχε σε σύσκεψη φορέων, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Χαλκίδας.

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η ενημέρωση για τα χωροταξικά προβλήματα της Έξω Παναγίτσας και συγκεκριμένα για τη νέα καθυστέρηση που φαίνεται ότι θα υπάρξει λόγω του αιτήματος του ΥΠΕΧΩΔΕ προς τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Χαλκιδέων να γίνουν νέες ενημερωμένες αποτυπώσεις των υποβάθρων, όσον αφορά τα όρια των ιδιοκτησιών που έχουν προκύψει από τις τμηματικές εφαρμογές, αλλά και όσον αφορά τις νέες οικοδομές που έχουν ανεγερθεί έως σήμερα.

Ο κ. Κεδίκογλου ανέφερε, ότι ως αιρετοί εκπρόσωποί τους δεν μπορούν να αισθάνονται περήφανοι για την «Οδύσσεια», όπως χαρακτήρισε την ταλαιπωρία που έχουν υποστεί επί δύο δεκαετίες οι κάτοικοι. Τόνισε, ότι ζητούμενο πλέον είναι να αποφύγουν περαιτέρω κωλυσιεργία, καθώς και να μην υπάρξουν παρελκυστικές τακτικές.

Θεώρησε, επίσης, δεδομένο, ότι υπάρχει διακομματική συμφωνία και συναίνεση στο συγκεκριμένο ζήτημα που αφορά τον τόπο μας και κατέστησε σαφές πως από κοινού θα πιέσουν για να δοθεί λύση σε ένα πρόβλημα που χρονίζει.

Πρότεινε, μάλιστα, να κατατεθεί κοινή ερώτηση για το θέμα από όλους τους βουλευτές του νομού, έστω και ως συμβολική κίνηση, για να λάβουν τις διαβεβαιώσεις για την οριστική επίλυση του προβλήματος.

Την πρόταση του βουλευτή χαιρέτισε ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Τσιτσίγκος Νίκος, λέγοντας, ότι χρειάζεται πολιτική παρέμβαση για να σταματήσει «ο διαιωνισμός μιας άδικης πραγματικότητας και διαρκούς προσβολής των δικαιωμάτων τους», όπως έχουν επισημάνει.

Επόμενο άρθρο Προηγούμενο άρθρο